Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: nati vs. girasol

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie nati vs. girasol

Czy któraś z was podjęłaby się porównania, w sensie, w którą lepiej by było zainwestować? Trzymać rodosa natkowego, czy szarpnąć się na girasolka? Bo czytam i czytam i nadal nic nie wiem poza tym, że coraz bardziej zaczynam chorować na te ręcznie tkane pasiaki
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mimo sympatii dla natkowych pasiaków, to serducho zdecydowanie szybciej mi pika dla girasoli. Miałam ich w sumie kilkanaście już chyba i każdy z nich był super nośny.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

jeśli Ci się podobają bardziej girasolki, to kup girasola a natkę sprzedaj
    girasole są dosyć nierówne - niektóre miększe (głaskałam bukiet tulipanów - flanelka normalnie to była) inne mniej, natki są bardziej przewidywalne.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

girasole są też trochę grubsze niż nowe pasiaki nati, na lato lepsza będzie natka. Ale fakt, że girasolki mają przepiękne kolory i noszą lepiej niż nowe pasiaki nati

decyzja zawsze jest trudna powodzenia!

a, jeszcze - przy zakupie dirasolka nastaw się na babole, niektóre egzemplarze mają ich sporo (przynajmniej pamiętam swój bukiet tulipanów z bardzo wyraźnymi babolami)
    2 + 7 (2005-2018)

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Girasol byłby moim wyborem.

Miałam kilka, babole widziałam w jednym egzemplarzu który zresztą zwróciłam.

Bardziej przy tkaniu ręcznym wychodzą nierówności odcieniowe zwłaszcza w bardziej kontrastowych chustach (jak mój Zachód Słońca), co mnie osobiście nie przeszkadza ale niektórym może.
    Aha i "limity" są szersze. A niektórzy cenią cobie frędzle

Natek jest pełno wszędzie, girasoli mniej a co za tym idzie - mniej stracisz na kupnie/sprzedaży. Chociaż różnie bywa
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Mam ręcznie tkane chusty (ellaroo, maya wrap i gwatemalski pasiak no name) i w tym cały sęk, że właśnie to mi się w nich podoba że mają w sobie to coś i nierówności
    Natki mam różne, ale bawełnianego pasiaka natkowego jednego, stąd rozterki

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Girasole różne są - ja i kumpela mamy opuncje, różnią się grubością, miękkością, po prostu inne są. Obie cudne i nośne.
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Szarpnij się na Izabelę, jeśli już chcesz coś niepowtarzalnego. Fajna chusta, mięciutka, przytulaśna. No i limit, jeśli ma to dla Ciebie znaczenie. Mam girasola opuncję i nie oddam, tak ją lubię
    Miałam styczność z Nati Perłą, SP, Grecją i pasiakiem i to właśnie pasiak podszedł mi najmniej.
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chusteryczka Awatar Gabriela1999

Domyślnie

Przerobiłam kilka natek i jednego girasolka i jak natek pozbyłam się bez bólu serducha, tak girasolek zostanie

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta
    Szarpnij się na Izabelę, jeśli już chcesz coś niepowtarzalnego. Fajna chusta, mięciutka, przytulaśna. No i limit, jeśli ma to dla Ciebie znaczenie. Mam girasola opuncję i nie oddam, tak ją lubię
    Miałam styczność z Nati Perłą, SP, Grecją i pasiakiem i to właśnie pasiak podszedł mi najmniej.
    Izabelę wrzuciłam w wątek o najbrzydszych chustach ale im dłużej oglądam foty w akcji tym bardziej mi się podoba

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kachasek Zobacz posta
    Izabelę wrzuciłam w wątek o najbrzydszych chustach ale im dłużej oglądam foty w akcji tym bardziej mi się podoba
    Mówiłaś o inwestycji, nie o pięknie
    Uwielbiam taką zieleń, więc już nic nie mówię, bo może mi to zaburzyło ocenę noszenia
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta
    Mówiłaś o inwestycji, nie o pięknie
    Uwielbiam taką zieleń, więc już nic nie mówię, bo może mi to zaburzyło ocenę noszenia
    No tak, źle napisałam, a może niezbyt poprawnie... Ta inwestycja to bardziej praktyczna niż finansowa bo nie spodziewam się kokosów ze sprzedaży. Mnie się póki co o noszenie rozchodzi
    zieleń w niej jest ok, i to coraz bardziej ok bo ja i zieleń to dłuuuugo było nieporozumienie
    Ostatnio edytowane przez kachasek ; 21-04-2012 o 11:16

Chustofanka Awatar cube

Domyślnie

Miałam starą i nową Nati i Girasolka.
    Stara Natka grubsza, ściślej tkana, nosi super, nowa Natka - cieńsza, w dotyku bardziej śliska, Girasol grubszy, mięciutki, bajeczne kolory. Z tych trzech kupiłabym starą Nati albo Girasola. Najlepiej kup obie szmaty, pozbędziesz się dylematów
    Tomek 1994, Franek 2002, Antek 2011

Uprawnienia umieszczania postów