Pokaż wyniki od 1 do 20 z 207

Wątek: OS Mystic petrol

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Amst - u mnie dokładnie to samo, miałam nawet pytac czy konopie się wiruje na małych obrotach, bo ja wirowałam na 800. Na mokro porozciągałam i było nieco lepiej. Nie prasowałam. Zamotałam i poszłam na spacer.

edit: właśnie ją obejrzałam, okazuje się, że po wczorajszym spacerze wszystko się wyrównało
    Ostatnio edytowane przez libra ; 12-05-2012 o 11:30

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U mnie też tak jest, właśnie prasuje - jest lepiej ale nie wszystkei konopne nitki daja sie ładnie ułozyć. Myslę, że to nie wada a taki urok konopii...Moze po noszeniu ładnie sie wyrówna?

Może konopie nie lubia wirowania i dobrze im robi wieszanie totalnie mokrej szmaty
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

no dobra, ja też tak mam.
    też wydaje mi się, że dobrze by było prasować jeszcze mokrą, lekko tylko podsuszoną szmatę.
    ona w ogóle szybko schnie
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Tak sobie patrzę na tę fotkę... Miałam tak w konopnym antracycie, kupionym z drugiej ręki. Te zagniecenia/wybrzuszenia/rysy nie zniknęły, mimo prań i prasowań. Uznałam, że pierwsza właścicielka tak pokiereszowała chustę i nawet sprzedałam taniej ze względu na skazy.
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

Ufff, dobrze, że się nie skusiłam, chociaż piękne. Dla mnie to nie jest uroda konopii tylko wada didkowych firanek.

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dobrze robi prasowanie z parą w poprzek chusty, wtedy jednocześnie się naciąga
    U nie w zasadzie z grubsza ok A jaki mięciutki po prasowaniu rano nosiłam w plecaku prostym choc mam 6 ale to najlepszy weryfikator czy bedzie cos czuć na ramionach czy nie... i było cudnie, mięciutko i milutko
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Ja na swoim nie widziałam. Poleciałam przed chwilą sprawdzić i mogę się przyczepić do czterocentymetrowego odcinka czegoś podobnego jeśli w ogóle. Może się czepiam właśnie
    Nie prasowałam jej w ogóle.Prałam ręcznie.Wirowałam na 1200 i nie nosiłam przed praniem.Nawet nie przymierzyłam
    Zobaczę co będzie po użytkowaniu,bo na razie głaskałam

Uprawnienia umieszczania postów