Pokaż wyniki od 1 do 20 z 36

Wątek: Mamabu.pl rekomenduje wisiadło...

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Paulina J.
    Miejscowość
    Warszawa/Nowa Praga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsqr Zobacz posta
    dzieciecie - na moje głupie oko - liczyło sobie cztery do sześciu wiosen
    wow chyba nie wiosen!!!

Wisiadła są i będą. Niestety nic z tym nie da się zrobić. I jak żadnego ergo w ciuchlandach nie mogę wyszukać (a chciałabym oj chciała) tak wisiadeł stosy... pół warszawskiej Pragi w nich nosi (jak już nosi).

ChustoTata
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulina J. Zobacz posta
    wow chyba nie wiosen!!!
    ...miesięcy - miałem na myśli

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

...miesięcy - miałem na myśli
    No ja zaraz sobie taką sześciolatkę wyobraziłam, smętnie wymachującą kończynami na plecach rodzica

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buka Zobacz posta
    No ja zaraz sobie taką sześciolatkę wyobraziłam, smętnie wymachującą kończynami na plecach rodzica
    e tam na plecach, z przodu przodem do świata
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Domyślnie Test Chusty Tula na Mamabu dla odmiany:)

Dla zainteresowanych tym razem opublikowałyśmy test chusty na blogu Mamabu. Zapraszamy i życzymy cudnego dnia!

ChustoTata
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dominika Mamabu Zobacz posta
    Dla zainteresowanych tym razem opublikowałyśmy test chusty na blogu Mamabu. Zapraszamy i życzymy cudnego dnia!
    Hmmm - przeczytałem i znalazłem fragment, który mnie bardzo zainteresował, bowiem dotyczy zdecydowanie mnie i Hanki.
    Minusem chusty (nie potrafię jednak napisać, czy tylko tego konkretnego modelu, czy taka jest po prostu cecha chust), jest to, że dziecko bardzo się w niej poci. Po takim spacerze obie jesteśmy mokre na wysokości klatki piersiowej, chociaż ubieramy się dużo lżej do chustonoszenia niż na tradycyjny spacer.
    Tak samo jest u nas - i ja i córa jesteśmy nieźle spoceni pomimo tego, że ubieram ją lżej aniżeli do wózka (tu mnie proszę nie linczować ). Plecki i klatka piersiowa są wilgotne, pot jest wyczuwalny na ubrankach. Żona bardzo boi się żeby młoda się nie przeziębiła, a ja nie wiem gdzie popełniam błąd

Dodam jeszcze, że byłbym mile zaskoczony, gdyby MamaBu w tym artykule zastąpiło słowo "mama" - słowem "rodzic", bo przecież oboje - mama jak i tata mogą nosić w chuście

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Hmmm - przeczytałem i znalazłem fragment, który mnie bardzo zainteresował, bowiem dotyczy zdecydowanie mnie i Hanki.

Tak samo jest u nas - i ja i córa jesteśmy nieźle spoceni pomimo tego, że ubieram ją lżej aniżeli do wózka (tu mnie proszę nie linczować ). Plecki i klatka piersiowa są wilgotne, pot jest wyczuwalny na ubrankach. Żona bardzo boi się żeby młoda się nie przeziębiła, a ja nie wiem gdzie popełniam błąd

Dodam jeszcze, że byłbym mile zaskoczony, gdyby MamaBu w tym artykule zastąpiło słowo "mama" - słowem "rodzic", bo przecież oboje - mama jak i tata mogą nosić w chuście
    W chuście elastycznej dziecko ma na sobie trzy warstwy materiału, dodatkowo jest grzane przez rodzica. W tkanej na dziecku jest jedna (albo dwie, zależy od wiązania) warstwa materiału, dodatkowo między siebie a dziecko można włożyć pieluszkę tetrową, to pomaga

Nie jestem doradcą, ale na moje niewprawne oko to chyba to dziecko jest za duże do elastyka. Zresztą, czy w elastyku można wyciągać ręce dziecka na zewnątrz? Czy chusta nie powinna podtrzymywać kręgosłupa do samej góry?

Uprawnienia umieszczania postów