Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: pieluszki dla majowego noworodka

Domyślnie pieluszki dla majowego noworodka

witam. Pod koniec maja zostanę mamą i od początku chcę używać wielorazówek. Co polecacie dla noworodka, uwzględniając że musi przetrwać w tym letnie upały? Kupiłam już kilka pieluszek:
    -gatki storchenkinder rozmiar S (nie wiem czy to dobry wybór, wydają mi się takie grubaśne na lato)
    -otulacz blueberry najmniejszy rozmiar
    -otulacz wełniany tetro(myślę, że jest o wiele za duży a z tyłu ma ogromną gumę, co mnie nie cieszy)
    -kieszonkę happy flute( ona wydaje mi sie najbardziej delikatna)
    -otulacz flip(myślę, że to dobry zakup)
    Czy dobrze zrobiłam kupując je?
    Jakie inne pieluszki bedą dobre na lato? Może sama formowanka, bez otulacza? Proszę o radę, wiem, że mamy które tutaj piszą są dobrze zorientowane w temacie, a ja na razie jestem zielona.

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ja bym na twoim miejscu zakupiła maciupkie formowanki,ja mam akurat 4 sztuki handmade i sa super,dzieć bedzie sobie w nich leżał w razie upałow(to mu wystarczy)
    a na to flip w razie potrzeby
    zakupiłabym jeszcze rozmiarowe otulacze ze 2 sztuki,zeby było wygodniej, np ja wziełam z tego watku nr 22 http://chusty.info/forum/showthread.php?t=77263 wydaja sie fajne i na pewno gumka na pleckach jest niewielka i wygodna
    poza tym tetra muslinowa i np prefoldy bambusowy puch pupeko
    to akurat jest moja wersja na pieluchowanie noworodka na którego niecierpliwie czekam
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

zgadzam się zprzedmówczynią. mi się wełniak tetro sprawdził przy noworodku (ale z ręczniczkami krama z ikei i frotkami kikko) nie z oryginalną wkłdką
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka

Domyślnie

my tez bedziemy pieluchowac majowego maluszka.
    mamy gatki disany, ale wlasnie wydaja sie grube.
    kilka pulowych otulaczy IMSE VIMSE, bambino mio sa super zgrabne i malutkie.
    do tego najmniejszy otulacz cottom bottom czy jak mu tam. Kilka formowanek, ale wszystkie, nawet te najniejsze wydaja mi sie duze, wiec zobaczymy.
    Ja stawiam na tetre, reczniczki z ikea plus flip czy inny otulacz pul.
    Jezeli bedzie cieplo, to w ogole tylko w tetrze...
    K. 2009M. 2012

Domyślnie

właśnie myślałam o formowankach, bo jak będą upały to nawet nie chcę męczyć dzieciątka w otulaczu. Dzięki za wszystkie rady i czekam na więcej, super z Was mamusie

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Otulacz Imse Vimse, zdecydowanie
    u nas sprawdzają się formowanki tetro, inne rozmiarowe też polecam

Guest
    Guest

Domyślnie

cienkie formowanki rozmiarowe to nr 1 u nas był
    na lato bym zaopatrzyła się w polarkowe otulacze

z wełenką też ostrożnie u nas disana uczulała amsterdam i storczyk nie

Chustonoszka

Wink

świetnie,że najtrudniejszy pieluszkowo czas przypada Wam na ciepłe miesiące. takiemu maluszkowi trzeba zmnieniać pieluszki bardzo często, wszystko będzie szybko schło, fajnie.
    najpraktyczniejsze będą porządne muśliny, ImseVimse, Ecopi, albo bambusowe Kikko, ok 20-30 i klamerka snappi, w ciepłe dni nawet bez otulacza, raczej zainewstujcie w kocyk z merynosa. a na noc ze 3 bambusowe chłoonne formowanki, i ze 3 otulacze, najlepiej wełniane rozmiarowe, np. Loveybums, czy szyte np. Franiszki. no i niezawodny Flip na wszelki wypadek, dobrze, że już macie. ininych puli i polarów unikałabym w lecie, może Ittii Bitti na wyjścia
    pozdrawiam maleństwo, M.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mania Zobacz posta
    świetnie,że najtrudniejszy pieluszkowo czas przypada Wam na ciepłe miesiące. takiemu maluszkowi trzeba zmnieniać pieluszki bardzo często, wszystko będzie szybko schło, fajnie.
    najpraktyczniejsze będą porządne muśliny, ImseVimse, Ecopi, albo bambusowe Kikko, ok 20-30 i klamerka snappi, w ciepłe dni nawet bez otulacza, raczej zainewstujcie w kocyk z merynosa. a na noc ze 3 bambusowe chłoonne formowanki, i ze 3 otulacze, najlepiej wełniane rozmiarowe, np. Loveybums, czy szyte np. Franiszki. no i niezawodny Flip na wszelki wypadek, dobrze, że już macie. ininych puli i polarów unikałabym w lecie, może Ittii Bitti na wyjścia
    pozdrawiam maleństwo, M.
    a w czym flip jest lepszy od innych puli?

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    a w czym flip jest lepszy od innych puli?
    mięciutki jest i szybko schnie! jakość puli świetnie widać po wyjęciu z pralki, te bardziej gumowe są po prostu mokre z jednej strony, jak cerata, a naprawdę oddychające - tylko wigotne, równomiernie z obu stron. napiszę więc inaczej - w lecie unikałabym wszelkich puli i polarów : )
    ale może jestem zbyt ostrożna, bo mam dziecię z wrażliwą skórą.
    Ostatnio edytowane przez obrigada ; 14-04-2012 o 22:54

Uprawnienia umieszczania postów