Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 100 z 172

Wątek: passiflora bordo

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aksamitka Zobacz posta
    Wiedziałam Coś spróbuje cyknąć

Cytat Zamieszczone przez mamaani Zobacz posta
    ja na swoją czekam, jutro ma być ...Aksamitko pocieszyłas mnie baaaaaaaaaaardzo
    no ja tez jestem ciekawa tej twojej
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Aksamitko, to jeśli chcesz mogę Ci podesłać moją, bo mi się bardzo nie podoba tyle jedwabi natkowych miałam i ŻADEN nie wyglądał tak
    właśnie bardziej mi przypomina konopie albo kłaczki wełniane

fotki nie dałam dziś rady i jutro od rana też nie dam, bo mamy okulistę i nie mam pojęcia o której ściągnę do domu
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Pierzcie te chusty, niech ktos zaryzykuje eksperymentalnie, jak sie rozłaziły przy makach to Nati jednak i za używane oddawało kase.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Zdjęcia z lampą,bo już ciemno było

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

hmmm...różowy on taki...to bawełna z jaskółek czy coś nowego? Myślałam że bedzie bardziej bordo...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amst Zobacz posta
    hmmm...różowy on taki...to bawełna z jaskółek czy coś nowego? Myślałam że bedzie bardziej bordo...
    No wiesz Zdjęcia z lampą W realu są bardziej winne.

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

taki srebrny ten kolor jest??bo mnie sie mega podoba a jak chcesz wiazana to tutaj ktos chciał 4,2 długość oddać

Domyślnie

taki srebrny ten kolor jest??bo mnie sie mega podoba a jak chcesz wiazana to tutaj ktos chciał 4,2 długość oddać
    Tak,w pewnym świetle jest takie srebrne wrażenie.Tez mi się to spodobało To chyba przez błysk jedwabiu. Mnie się ten kolor idealnie komponuje z jeansami.Chusta jest miękka i trochę chropawa. Ja też nie widziałam nigdy TAKIEGO jedwabiu Ta nitka jedwabna jest taka nierówna i z pakułami... no cóż. Dziwne
    Ale i tak coś mnie do tej chusty ciągnie
    Mam zamówienie na 4,2 nie zrealizowane jeszcze. Ale potrzebowałam kółkową

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aksamitka Zobacz posta
    Tak,w pewnym świetle jest takie srebrne wrażenie.Tez mi się to spodobało To chyba przez błysk jedwabiu. Mnie się ten kolor idealnie komponuje z jeansami.Chusta jest miękka i trochę chropawa. Ja też nie widziałam nigdy TAKIEGO jedwabiu Ta nitka jedwabna jest taka nierówna i z pakułami... no cóż. Dziwne
    Ale i tak coś mnie do tej chusty ciągnie
    Mam zamówienie na 4,2 nie zrealizowane jeszcze. Ale potrzebowałam kółkową
    a jak grubość??do czego byś porównała??ja mam irysy jedwabne i rivee
    kurcze...mam nadzieje, że moja jutro przyjdzie, bo zapłaciłam wczoraj, dzis mi powiedziano, że dzis zostanie wysłana, ale info nie mam na mailu, że zrealizowana....

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

A ktoś ją wyprał? Ładna jest niemiłosiernie

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Domyślnie

a jak grubość??do czego byś porównała??ja mam irysy jedwabne i rivee
    kurcze...mam nadzieje, że moja jutro przyjdzie, bo zapłaciłam wczoraj, dzis mi powiedziano, że dzis zostanie wysłana, ale info nie mam na mailu, że zrealizowana....
    Nie widziałam tamtych. Winna passiflora nie jest gruba.Taka srednia. Nie jest śliska przez przeplatanie się wzoru.Jest miękka. Niepodobna do niczego
    Nie jest bardzo gęsto tkana.Znowu srednio
    Jutro zobaczysz

Cytat Zamieszczone przez matysia Zobacz posta
    A ktoś ją wyprał? Ładna jest niemiłosiernie
    Idę prać

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Ten model jest trochę "kłaczkowaty", taka jest uroda tej chusty. Nie mamy pewności, z czego to wynika. Może mieć to związek ze specyficznym splotem. Sporo jest tego jedwabiu po obu stronach chusty (w Jaskółkach np. jedwab jest głównie po jednej stronie chusty), przędza musiała się ciągle "przeplatać", co mogło ją lekko haczyć. Jest to prawdopodobne, że pranie trochę tu pomoże, ale nie mogę dać gwarancji. W każdym razie te kłaczki łatwo nam wychodzą z chusty, kiedy próbujemy je wyciągać.
    Nie powinno to przeszkadzać w użytkowaniu chusty, ale jeśli ktoś jest wrażliwy na takie sprawy, to wolę to dopowiedzieć, póki jeszcze chusty nie powyjeżdżały.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Domyślnie

Natalio, ale to nie zaszkodzi chuście, jeśli się te kłaczki powyciąga? Sporo ich
    a zaciągnięcia? U mnie jest dużo takich 2mm zaciągnięć. Za dużo na zabawę z igłą i nitką...
    2 + 7 (2005-2018)

Domyślnie

Co do zgrubień, to jedwab ma naturalne zgrubienia tak jak len, tylko mniejsze i rzadsze. Nie ma jednak możliwości, aby całkowicie ich uniknąć. Raz jest ich więcej, raz mniej. My zawsze kupujemy u tego samego dostawcy i dostawy się lekko różnią. Podobnie jest zresztą z zapachem jedwabnym. Raz będzie ledwo wyczuwalny, innym razem raczej nie da się go nie wyczuć. To zapach rodzaju kleju wytwarzanego przez jedwabniki. Wyparza się go przy barwieniu jedwabiu. Dlatego chusty z kolorowym jedwabiem pachną mniej.

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

wygląda swietnie
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    Natalio, ale to nie zaszkodzi chuście, jeśli się te kłaczki powyciąga? Sporo ich
    a zaciągnięcia? U mnie jest dużo takich 2mm zaciągnięć. Za dużo na zabawę z igłą i nitką...
    Powyciąganie wszystkich kłaczków chyba byłoby trudne, ale można powyciągać te największe. Nie powinno się nić dziać z chustą.
    Co do zaciągnięć, to najlepiej przysłać fotki na maila, obejrzymy dokładnie, co to jest.

Domyślnie

Ja właśnie wyciągam Trzeba to robić delikatnie,żeby nie zaciągnąć sobie nitki przy wyciąganiu. Niektóre włókienka są dosyć długie.
    To co mi będzie przeszkadzało powyciągam z czasem
    Edit: Zaciągnięć się nie dopatrzyłam.Niektóre kłaczki są wetkane tak,że wystają pętelki-imitują zaciągnięcia. Te wyciągam
    Ostatnio edytowane przez Aksamitka ; 17-04-2012 o 22:58

Chusteryczka Awatar Zuz
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Karusku a jak się ma kolor passiflory do winnych jaskółek? I jak się ma chusta cała do elfów? Mniej pewnie zwarta niż one co?
    Coach dyplomowany SWPS

Doradca d/s noszenia dzieci w chustach Akademii Noszenia Dzieci
    Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zuzolcia Zobacz posta
    Karusku a jak się ma kolor passiflory do winnych jaskółek? I jak się ma chusta cała do elfów? Mniej pewnie zwarta niż one co?
    Może ja Ci odpowiem,że jest mniej zwarta od elfów.

Domyślnie

mniej zwarta, ale przez to zdecydowanie lepsza na lato
    kolor powiedziałabym, że zbliżony bardzo do jaskółek, ale wygląda inaczej, ponieważ w jaskółkach to były duże przestrzenie jednego koloru, a tutaj jest on cały czas przemieszany (winny z białym) . Przez to chusta wydaje się jaśniejsza, ale kolor ma naprawdę cudny! Idealny dla mnie. Tylko mi akurat ta kłaczatość przeszkadza
    2 + 7 (2005-2018)

Uprawnienia umieszczania postów