Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: Jak wiążecie dziecko podczas jazdy autobusem?

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Jechałam kilka razy (na co dzień auto, więc luz). Młoda w kieszonce i stałam (miejsca nie było na siedzenie, a na wolnym wolałam, żeby starszy usiadł i nikt go nie zdeptał).
    W którejś instrukcji (nati bodajże) jest napisane, żeby nie jeździć autobusem z dzieckiem na plecach ze wzgl. na bezpieczeństwo
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Wszystkie podróże autobusem czy tramwajem odbywały się u nas z małym z przodu. Cała zimę tak przejeździłam. Dopiero koło lutego zaczęliśmy w ogóle wychodzić w plecakach na spacer.
    Ale właśnie ze względu na bezpieczeństwo do środka transportu wyobrażam sobie wchodzić tylko z dzieckiem z przodu. No chyba, że miałaby to być przejażdżka jednego przystanku pustym tramwajem

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja sporadycznie jeżdżę tramwajem, raczej z Młodą na plecach. Albo staję na łączniku, plecami do zewnątrz, tak że ja jestem między dwoma rurkami, a Młoda nad tą harminijkową gumą (nikt nie jest w stanie nas wtedy zgnieść, ani nawet podejść blisko) albo siadam, jak jest gdzie, przodem do kierunku jazdy, mocno pochylona do przodu. Da się
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Domyślnie

Nie wiążę specjalnie do autobusu - mniejsze dziecko wiązałam z przodu, większe z tyłu. Zawsze staram się usiąść tyłem do kierunku jazdy, jak młode na plecach to bokiem do oparcia. Potępiających spojrzeń nie zanotowałam, przynajmniej przy Antosiu, jak Ala była malutka to jeszcze się zdarzały.
    Natalia
    mama Ali 21.11.2006
    i Antosia 11.05.2010

Chustonoszka

Domyślnie

Często jeżdżę autobusami, wiążę zawsze z przodu - teraz 2x, wczesniej kieszonka.

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

do komunikacji motam ja z przodu
    a siadam tylem do kierunku jazdy
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustoholiczka Awatar Limonka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Do komunikacji tylko z przodu. Jakbym miała dziecko na plecach to bym się bała, że mi ją ktoś będzie zaczepiał, dotykał... no i na plecach trudniej jest dziecko "zabawić" a jak miałam ją przed nosem to sobie gadałyśmy, pokazywałam widoki za oknem...

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

mnie się zdarzyło w 2x wiązać do tramwaju
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

jeżdżę komunikacją ostatnio całkiem często, bo dojeżdżamy na terapię - używam nosidła, wożę na plecach i całą drogę stoję, chyba że Młody zaśnie, to wtedy mogę usiąść.
    Czasami próbuję dziecię wypuścić z nosidła, jak widzę, że ma w miarę dobry humor. Ogólnie jak Młody jest niepościskany to mu się z reguły zaraz nadruchliwość odzywa i jazda tramwajem/autobusem staje się koszmarem, bo wtedy nie ma opcji na siedzenie w jednym miejscu.

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Uprawnienia umieszczania postów