Czy macie jakieś rady, jak przejść na nocnik z półtoraroczniakiem?
Czy jakieś wielorazówki się przydadzą?
Trenerki? A może tetra złożona w majteczki? - to na dzień?
A co na spacery - co by wytrzymało 2-3 godzinny spacer, co na noc?
Proszę o rady.
Czy macie jakieś rady, jak przejść na nocnik z półtoraroczniakiem?
Czy jakieś wielorazówki się przydadzą?
Trenerki? A może tetra złożona w majteczki? - to na dzień?
A co na spacery - co by wytrzymało 2-3 godzinny spacer, co na noc?
Proszę o rady.
Mama Tymka (15.07.07) i Bruna (22.11.11)
U mnie sprawdziła się tetra z otulaczem po domu, i latanie bez gatek co by zajarzyć o co z tym sikaniem chodzi. Na wyjście kieszonki. Trenerków używamy na wyjścia dopiero jak zaczął załatwiać się do nocnika co by w razie wpadki nie przemókł. Mi to wystarczyło a w pieluchy zaczęłam inwestować dopiero jak urodził się maluszek,
Ganianie bez majtek tudzież pieluch. Dziecko musi zobaczyć że siusia. Droga od siusiaka do rozumku czasem długa i kręta jestMój Bart sikał i sikał i nic nie kumał. Próbowałam dwa tygodnie i tydzień przerwy robiłam. W końcu załapał o co chodzi i że jak się zsiusia to jest nieprzyjemnie. A radę mam jedną, uzbrój się w cierpliwość, szmaty, mopy, pozwijaj dywany itd
![]()
U nas ganianie bez gaci wygląda tak, że jak tylko pupsko gołe to B. się tak napina by choć kropelka poleciała, zleje się na podłogę, w śmiech i biega po całym domu jak go proszę, żeby powycierałTakże wie, że sika, ba, robi to specjalnie. czasem jak mu powiem by usiadł na nocnik to kładzie sie na nim brzuchem, bo sam nie da rady usiąść, ale to i tak dobrze, bo to siku już prawie w nocniku
, a posadzony przeze mnie siedzi max 2 sek.
majtki plus tetra, bo na trenerki nie wyrobisz po prostu.
na wyjście pieluszka z kieszenią, wytrzyma spokojnie.
no i bieganie na golasa...to może trwac nawet kilka miesięcy....więc musisz uzbroić się w cierpliwość.
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
Ania, a ile pieluszek z kieszonką potrzeba by było? Ewentualnie ile wkładek?Zamieszczone przez annamamaalexa
Czy możesz coś polecić?
Mi się podoba Blue Martini: http://ekobaby.pl/sklep.php?cat=7&id=353&ec=0 , ale nie wiem czy to dobry wybór.
I czy mogę tutaj zapytać, który bardziej nocnik polecasz ze swojego sklepu? U nas żadne się nie sprawdzają, bo są za niskie z przodu i niejako Tymek się z nich zsuwa, co powoduje że ma przyciśniętego peniska. Sprawdza się tylko nakładka Nuby, bo ona ma naprawdę wycięcie z przodu. Ale chcemy nocnik jeszcze.
u nas to trwa kilka miesięcyZamieszczone przez annamamaalexa
mackowi to nawet nie przeszkadza jak ma mokro
i jestem w kropce, jak tu sie nie zniechecać
pytam Maćka gdzei macius robi siusiu , to przynosi nocnik , tylko że on robi siku na podłogę, i biegnie po pieluche tetrową żeby wytrzeć
po prostu , malo kumate to moje dziecko odnośnie sikania, i tak już od wakacji
biega bez majtek i mu to nie przeszladza że nasika
POWODZENIA ŻYCZE I CIERPLIWOŚCI
za wszystkei dobre rady bedę wdzięczna![]()
Bogusia, nie strasz. Przecież Twój Maciek jest starszy od Tymka
.
Czy mi się wydaje,czy dziewczynki jakoś szybciej łapią te sprawy?
Zamieszczone przez Aoi
Nie wydaje Ci się, tak niestety jest![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
zdecydowanie tak jest, mój Kuba mimo zabiegów wszelakich odpieluchwał się jak miał 2,5 roku (i też miewał jeszcze wpadki). Dziewczynki przed drugimi urodzinami zapominały o pieluchachZamieszczone przez Dagmara
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe