Widziałyście? W najnowszej gazetce Rossmanna jest wisiadełko za 79,90 zaledwie, fuj :/
A ze względu na cenę pewnie dużo osób nieświadomych się chwyci. A potem będę odbywać rozmowy pt. "Moje dziecko nie chciało w nosidle być" (bo to było wisiadło)
Widziałyście? W najnowszej gazetce Rossmanna jest wisiadełko za 79,90 zaledwie, fuj :/
A ze względu na cenę pewnie dużo osób nieświadomych się chwyci. A potem będę odbywać rozmowy pt. "Moje dziecko nie chciało w nosidle być" (bo to było wisiadło)
w jednym tyg Reni a w 2gim to![]()
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
ale zaszaleli.... jak zwykle ktoś niezorientowyny w temacie chciał zarobic
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Ehh
Pewnie połączyli fakty - fajnie jest nosić - biorąc pod uwagę wywiad z Reni. Ale nikt nie wgłębił się w temat bardziej - w czym najlepiej.
W naszym rossmanie bywam na tyle często zawsze w chuście i w MT, że mam na swoim koncie uświadomienie parę osób, z panią z obsługi włącznie
No a teraz ten cud techniki wszystko pokrzyżuje![]()
dla nich to po prostu kasa - niestety... a wisiadeł nadal na rynku moc - wszędzie...
Wataha: Nelly: 14/06/2007Lilly i Zuzka: 15/09/2010
![]()
http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja
2014 będzie nasz!
widziałam to "cudo" dzisiaj na półce![]()
Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)
Pochłonęło mnie życie,
więc w wirtualnym niebycie
pozostaję do odwołania.
ja jak wgłębiałam się w temat noszenia - gdy przestraszyłam się chusty - szukałam informacji od kiedy i w czym można nosić, dużo czytałam i zdecydowałam się na MT - miałam już 2 mietki w domu i w użyciu zanim trafiłam na nasze forum... czyli bez forum też da się podjąć dobrą decyzjęa wisiadła jakoś mnie same w sobie odtrącały - tylko ich cena taka troszkę kusząca a z drugiej strony zastanawiająca - dlaczego tak tanio skoro inne są drogie ;p myślę, że to czy ktoś zdecyduje się na nosidło czy wisiadło może wiązać się nie tylko z ekonomią - czyli na ile nas stać, co z chęci noszenia, jego wygodą, ale przede wszystkim z troski nas jako rodziców... im mamy większą świadomość tym lepiej
![]()
Ja już w ciąży wiedziałam, że chce nosić i pragnę wielopieluchowania...oczywiście pomocne w tym czasie było to, że od czasu do czasu w jakimś programie telewizyjnym czy gazecie zaznaczam "dodatkowo" trafiałam na wywiady z ludźmi zgłębionymi w tematy wielo czy chust i nosideł miękkich, np z Reniale program sam w sobie nie był dla mnie żadnym motorem - we mnie była ogromna chęć i potrzeba takiego właśnie rodzicielstwa
dlatego szukałam, czytałam i dopiero wtedy podjęłam decyzję... nie ważne było czy mnie stać czy nie... bo ani chusty, ani nosidła ani wielo nie są super tanie, nie każdego może być stać na to wszystko...zbierałam i udało się... co prawda po porodzie wszystko skonfrontowałam z możliwościami i zrezygnowałam z chusty - poczekałam i kupiłam MT... // mam synka i jego zdrowie jest dla mnie najważniejsze... - jednorazówki są same w sobie szkodliwe, a dla chłopców tym bardziej... nie chciałam, żeby mu się jąderka przegrzały...// tak samo jest z noszeniem... czuje się lepiej i bezpieczniej gdy mam go blisko... a nie gdy siedzi w wózeczku i mnie nie widzi...a dodatkowo mam poczucie, że go noszeniem nie krzywdzę...ma odpowiednio ustawione ciało, ani jego kręgosłup ani nóżki, staw biodrowy nie są zagrożone
dodatkowo ma poczucie bezpieczeństwa
![]()
IMO świadomość społeczeństwa w temacie wielo i noszenia jest coraz większa... i dzięki forum i dzięki programom w TV, wywiadom, dzięki nam rodzicom choćby przez fakt pokazania innym iż jest alternatywamyślę, że część osób skusi ten wynalazek z rossmanna, i przez cenę i przez zakodowaną gdzieś informacje, że przecież to eko i modne... ale coraz więcej osób będzie szukało, czytało i podejmie decyzję świadomie tak jak ja
przepraszam za przydługi referat![]()
Junior 2011
Oleksander2016
Zośka 2021
Kruszynka 2010
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
moje zwierzaki i
ale koszmarek
OT: powiem wam, że w niemieckim Rossmanie oprócz wisiadeł można kupić Bondolino, chusty (w tym kółkowe) i MT. Szkoda, że nie u nas
Jakby ktoś się zastanawiał to didka (jeszcze) nie sprzedają
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
coś podobnego widziałam ostatnio w Carrefour w poznaniu, ale się spieszyłam i nie sprawdzałam w jakiej cenie to to było![]()
Kruszynka 2010
BabyLedWeaning
moje zwierzaki i
Kruszynka 2010
BabyLedWeaning
moje zwierzaki i