najbardziej przewiewnym wiązaniem jest zdecydowanie kangur. I dla noworodka jest idealny![]()
Jesli masz za dużo materiału, to... ciachnij![]()
najbardziej przewiewnym wiązaniem jest zdecydowanie kangur. I dla noworodka jest idealny![]()
Jesli masz za dużo materiału, to... ciachnij![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
w kangurze nosi się nawet wcześniakia dziecko jest w pozycji głową do góry (nie mylić z pionem, bo to wiązanie sprzyja niepionizowaniu
). A czemu tak się upierasz przy pozycji kołyski? Dziecko w takiej pozycji jest asymetrycznie ułożone, bioderka są ściśnięte, a brak odwiedzenia może aktywować dysplazję, dodatkowo bródka dziecka jest przyciśnięta do jego klatki piersiowej. Gdzie tu korzyści?
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
nie upieram się, zastanawiam się tylko, czy główka nie będzie latać, dziękuję za spostrzeżenia odnośnie wad pozycji kołyski, nie pomyślałam o tym, a to co piszesz jest ważne
obejrzałam film http://www.youtube.com/watch?v=FpsPolqntLA i podoba mi się to wiązanie, przypomina kieszonkę, tylko, rzeczywiście mniej materiału oplata mnie
fajne sa podobno jedwabie i bambusy, jak masz ochotę na coś krótszego to natibaby teraz będzie miała jaskółki jedwabne z drugiego sortu do wzięcia, no i mięciusieńkie flamingi masz w okazjach![]()
zobacz, w tym samym dziale, w którym piszesz, masz 20 stron wątku na ten temat, proponuję poczytać, od końcahttp://chusty.info/forum/showthread.php?t=639
I tak tu Meta zaraz wejdzie i zamknie wątek, bo ile razy można to samo...
2 + 7 (2005-2018)
ja na lato zawsze bede polecac vatanai. mialam solsbury, nie dosc, ze sliczna, sama bawelna(nie szkoda jak jedwabiu na plaze, czy do lasu/parku), cienka i przewiewna. no i na kangura zawsze mozesz kupicc 4 metry, a nie 4.5.
K. 2009M. 2012
Bambusowe flamingi są cudowne, dla maluszka na lato byłyby świetne, niezależnie od wiązania na jakie się zdecydujesz. Może dobrze byłoby się kilku nauczyć i zobaczyć które Wam podpasuje, albo wymiennie nosić i dostarczać dziecku różnych bodźców.
starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
-----------------------
Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl