Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: plecak z 3miesięczniakiem

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie Re: plecak z 3miesięczniakiem

ale chodzi o ten moment po zarzuceniu na plecy?
    reka pod pupa jest konieczna dla bazpieczenstwa. druga reka naciaga oba ogony - trzeba przesunac nieco reke po materiale (nie tracac napiecia), tak, zeby zrobilo sie tyle miejsca, zeby podniesc oony w gore i prezlozyc tak, aby wlozyc glowe pomiedzy pasma chusty. i wtedy masz je na ramionach.
    polecma wspomniana instrukcje albo spotkanie z kims kto potrafi to pokazac - na poczatku wylada nieco na magie, ale po kilku probach sie udaje - warto pocwiczyc z miskiem czy lalka najpierw.
    acha - przelozenie ulatwia rozdzielenie pasow chusty miedzy palcami (tej dloni, ktora zbiera tobolek) - wtedy sie nie poplacza.

alternatywny posob to: jedna reka trzyma dziecko pod pupa, pasy prowadzi sie po ramieniu (oba) i blokuje miedzy kolanami i druga reka wyjmuje ten pas, ktory ma isc na druie ramie i przeklada nad glowa. to znaczy wymyslilam to w tym momencie, wiec prosze zweryfikowac

mozna tez przelozyc dziecko z biodra, mozna nawet sie wtedy chusta obwiazac i przekladac z takim pasem bezpieczenstwa.

a jak juz siedzi to najprosciej posadzic na chuscie, usiasc przed dzieckiem, pasy na ramiona i dziecko do gory.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka Awatar m.m.

Cytat Zamieszczone przez antusiowa_mama
    o tu coś jest, samo zarzucanie sobie obejrzyjcie bo cała reszta to dla mnie jakas czarna magia
    http://pl.youtube.com/watch?v=tofAh__Cy5M
    dzieki za link, bo ja jednak wzrokowcem jestem jak zobaczyłam to dopiero mogłam zaczac czytanie watku ze zrozumieniem
    chociaz na poczatku nie zauwazylam, ze to lalka a nie dziec i sie dziwilam, ze takie malo ruchliwe cos a wiazanie faktycznie jakies dzikie
    Duży 12.06.2000 i Malutka 09.09.2008.

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Mysia kiedyś na warsztatach mówiła, że każde kolejne dziecko ląduje na plecach szybciej i miała rację
    No bo to szczera prawda jest zakladajac oczywista, ze wszystkie poprzdnie dzieci sa chustowe - mama nabrala takiej wprawy, ze potrafi plecaki wiazac z zamknietymi oczyma i jedna reka

Antusiowa, dopoki sie nie poczujesz pewnie z dociaganiem - baw sie jednak w plecak z zachodzacymi na siebie polami (czyli wiazany na krzyz). A w ogole to - gratulacje! Cudnie Ci to wyszlo! i powodzenia w dalszych probach

o wyrwaniu raczek ze stawow:

W chustowaniu i w ogole w obsludze niemowlaka chodzi o to, zeby jak najwiecej manipulacji wykonywac ruchami zgodnymi z fizjologia. Nawet jesli uznajemy, ze dziecko "lubi latac" nie jest to ruch fizjologiczny - ani dla nas, ani dla niego. A zle zlapane pod paszki czy w pasie czy jeszcze inaczej dziecko moze sie wysmyknac, mozna mu uszkodzic staw badz nerw, mozna po prostu zaburzyc jego zmysl rownowagi.
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez myszamisiowa
    o tu coś jest, samo zarzucanie sobie obejrzyjcie bo cała reszta to dla mnie jakas czarna magia
    http://pl.youtube.com/watch?v=tofAh__Cy5M
    dzieki za link, bo ja jednak wzrokowcem jestem jak zobaczyłam to dopiero mogłam zaczac czytanie watku ze zrozumieniem
    chociaz na poczatku nie zauwazylam, ze to lalka a nie dziec i sie dziwilam, ze takie malo ruchliwe cos a wiazanie faktycznie jakies dzikie
    To już było kiedyś. Ten pan się NIE WYPROSTOWAŁ! A jestem pewna że gdyby to zrobił to główka tej lalki poleciałaby do tyłu.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustomanka Awatar pulcheria
    Miejscowość
    Zabrze

Dziękuję za wyjaśnienia. Dzieć na szczęście zrobił się siedzący, więc problem zarzucania u nas odpadł, ale nie będę już tego sposobu więcej polecała.
    Ania, mama Jaśka (26.08.04), Zuzi (14.03.08), Jagódki (18.04.16) i Józia (31.01.19)

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Cytat Zamieszczone przez pulcheria
    ale nie będę już tego sposobu więcej polecała.
    Wszyscy sie uczymy - a kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chustonówka
    Miejscowość
    Mysłowice

Kolejne próby. Tym razem plecak Hanti i po raz kolejny prosty. No i nowy nabytek w akcji czyli Maruyama Świetnie nosi

Chusteryczka Awatar olazola
    Miejscowość
    Sopot

to ta sama antusiowamama co na gazetowym? Widzialam juz kilka uwag i porad odnosnie chust i nosidel-wisiadel
    Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14

Chustonówka
    Miejscowość
    Mysłowice

ta sama

Uprawnienia umieszczania postów