A ja trochę na temat rad dotyczących tetry w otulaczu (choć wielorazówki to dla mnie nowość). Masz maluszka tak samo jak ja i ja teza bardzo chcialam uzywać wielorazówek ale u mojej małej tak dziwnie pupcia była wypchana, że brzuszek szedł do góry. Próbowałam tez tetry za radą dziewczyn, ale było podobnie i trzeba na to uważać, żeby brzuszek nie był wypchniety do przodu i zeby dziecko mogło swobodnie ruszać nóżkami. Tak jak pisałam wyzej ja nie jestem znawcą tematu pieluszkowego ale miałam rózne rozterki i podobnie jak ty próbuję co moze byc dla nas dobre a już wiem od specjalisty, ze takie ułozenie dziecka nie jest dobre. Mnie dziewczyny jeszcze poradziły otulacz pulowy i własnorecznie szyte kieszonki tak, zeby pod pupą było jak najmniej, albo formowanki flanelkowe. Kupiłam flanelkę i jeszce spróbuję takiej opcji. Wersja tetra z otulaczem- bardzo fajna, ale nie dla takich maluszków jak my mamy, no chyba, żeby moze pociąć tetrę na jakies małe kawałki ( tak mi teraz przyszło do głowy) i zmieniac bardzo często ( ale tetra się strzepi ). Jesli cos fajnego wymyslisz to daj mi tez znac na pw. bo my przeszlismy znowu na pampki.

Napisałam, bo rozwój ruchowy niemowlaka jest bardzo ważny i warto sie dzielić informacjami. Ja wypróbuje te własnoręcznie szyte formowanki (chyba gdzies na forum są informacje jak uszyć taka pielusię) i tez dam znać . Wybiore się też do biedronki, może kupimy białe sciereczki, jesli takie też sa na promocji i tez popróbujemy. Jesli nic nam chwilowo nie bedzie pasowało to może jeszcze przejdziemy na ekologiczne jednorazówki chwilowo oczywiście