Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Doradźcie gdzie popełniam błąd z pieluszkami...

Widok wątkowy

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

my jesteśmy tylko na kieszonkach od roku,różnych,bumgenius przy naszym szczuplaczku niestety przepuszczały bokiem,nyślę że bardziej nadają się dla pulchnych dzieci ,mój ma dziś rok i waży jak się okazało 8,6kg,mamy chinki i takie co ty i są ok,ale piorę tylko w proszku Lovela,dodaje płyn do płukania Lenor dla dzieci bo zapach mnie dobija,a w tak małej ilości proszku to nadal mój wyczulony nos czuje zapach siusiu... mój mąż to sam mi podsunął pomysł wielorazówek i tak się zaczeło...a teraz ja zaraziłam kolejnych kilka osób... na początku były przecieki też,przy tych samych pieluszkach,ale zauważyłam że dzieje się tak bo albo nie umiałam zakładać albo pieluszki z pojedyńczymi napkami nie nadawały się,mamy tylko już z podwójnymi napami co powoduje że lepiej regulują obwód ud,tak mi się wydaje że bardziej są ściśnięte i tak po miesiącu różnych przecieków 10 miesięcy ju ich nie było, a odmydlanie robiłam tylko raz... zależy ile twoje dziecko ma,bo jak maluśkie i na cycu to kupa płynna i niestety ale u nas to gorzej przepuszczały jednorazówki niż wielo,ale jak pisałam już jest ok....

spróbuj narazie prać w samym proszku w połowie porcji tak przez tydzień dwa jak nie będzie lepiej to wstaw pranie na 60 stopni z Ludwikiem ale zwykłym zielonym lub je wymocz w Ludwiku tak jak dziewczyny pisały,a potem do pralki i pranie + podwójne płukanie, ja tam potrójnie płukałam i jest ok

polarek u nas zapewnia suchą pupę i jest ok... a pytanie... czego używasz do pupy?smarujesz czymś? czy puderek lub tak coś? czy nic? bo jak smarujesz to tu pewnie cały winowajca...kremik przechodzi na polarek,zatłuszcza i wsio spływa a nie wchłania się w wkład...nawet jak byś prała jak trzeba a smarujesz jakimś mazidłem to tak może być...ja w ciągu dnia raz czy dwa sypnę puderkiem a tak niczym,na noc zakładam Wonderoosa i smaruję kremikiem S.O.S ale wycieram potem ,zbieram grubszą warstwę i czekam aż pupa przeschnie

doczytałam ile twój mały ma...wiesz dla nas kieszonki rozmiarowo stały się ok gdy ważył ok 5 kg przy mniejszym no niestety ale waga 4 kg to maleństwo i pewnie pieluszki są za duże,szczegulnie e Bumgeniusy są raczej większymi - wyższymi pieluszkami i mogą być jeszcze ciut za duże
    Ostatnio edytowane przez Dewiś ; 04-04-2012 o 19:28
    P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015

Uprawnienia umieszczania postów