Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: długość kółkowej

Chustofanka Awatar olivka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie długość kółkowej

Mam pytanie do posiadaczek chust kółkowych - jakiej długości są wasze chusty?
    Mam śliczną czekoladową Oppamamę, noszę w niej na razie głównie po domu albo pod kurtkę na krótko, póki co jestem z niej zadowolona, z wyjątkiem jednego szczegółu - ogon plącze mi się gdzieś w połowie łydki Mam 167 i rozmiar 38-40, szalenie mi się podobają kółkowe które oglądałam na blogach dziewczyn szyjących, takie sięgające trochę przed kolano, i zastanawia mnie, jakiej one są długości? Czy w długości kółkowych są jakieś standardy, tak jak w tkanych?
    Chodzi mi po głowie, żeby skrócić tę chustę, ale gdybym chciała ją kiedyś założyć na kurtkę, to też za krótka być nie może... Z drugiej strony, na pewno nie będę mieć jej wiecznie, dzieć się kiedyś za ciężki na nią zrobi i pewnie będę chciała ją sprzedać, więc nie chciałabym, żeby potem się okazało, że nikt jej nie kupi, bo za krótka... Ciachnąć, nie ciachnąć? A jeśli ciachnąć, to ile?

www.kamome.eu - moje pluszaki

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie Re: długość kółkowej

Kólkowe mają różne rozmiary.Spójrznp do Petisu
    http://www.gugu-gaga.pl/index.php?page= ... &Itemid=11

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Można powiwedzieć, że taka "śerdnia" długość to 2m. Te przed kolano maja pewnie ok 180 - 190 cm (zależy od wzrostu posiadaczki ). Wiele dziewczyn woli krótsze, więc ze sprzedażą myślę nie powinnas miec problemów. A Twoja kołkowa ma pewnie ok 2,25 (chyba takie szyje Marta).

Miejscowość
    Gdańsk

Dziękuję wam bardzo za pomoc!
    Teraz nie mam jak zmierzyć, bo chusta jest tam gdzie śpi dziecko, ale pomierzę, pomyślę i może jednak ją skrócę...

Olivka ja też mam czekoladową od Oppamamy

do ogona już się przyzwyczaiłam, jakoś mi nie przeszkadza
    http://www.ellefant.pl biżuteria, torebki, eko-torby, wnętrze, moda

mama Antosia (16.10.2007) i Martynki (15.07.2003)

Miejscowość
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez antosiowa77
    do ogona już się przyzwyczaiłam, jakoś mi nie przeszkadza
    Hehe, cóż, najwyraźniej istnieją 2 opcje: ciachnąć albo pokochać U mnie na razie impas w tym względzie, bo po świątecznych porządkach wcięło mi gdzieś centymetr krawiecki...
    A co do przyzwyczajenia się, to tak sobie myślę, że to może latem mniej przeszkadza, do jakiejś długiej spódnicy na przykład, ale jak teraz założę spodnie i kurtkę i mi spod kurtki taki dzyndzel wystaje, to raz, przeszkadza mi on, a dwa, zbieram dziwne spojrzenia

Uprawnienia umieszczania postów