Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chustę Nati Bambus?

Głosujących
79. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1. Bardzo dobra

61 77.22%
  • 2. Dobra

12 15.19%
  • 3. Nie mam zdania

2 2.53%
  • 4. Nie zachwyciła

4 5.06%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 120

Wątek: Bambus Nati

Mieszany widok

Chustofanka Awatar klincus
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mam turkusowego bambuska i muszę stwierdzić, że jest super, trzeba się co prawda bardziej do motania przyłożyć niż w przypadku pasiaków, ale za to nośność wg mnie lepsza. PS: Kluska tez zachwycona aha nadmienie,że kluska rzeczywiście jest kluską i waży ponad 8 kg.

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Przyjemna w dotyku, mięciutka, dość szybko się mechaci, cienka - fajna szczególnie na lato i dla noworodka jak znalazł..... Co do koloru to się nie wypowiem - osobiście mogłabym wybrać co najwyżej turkus....Dociąga się przyzwoicie, nosi nieźle ,ale bez szału - może zbyt wybredna się przez mojego Japana z lnem zrobiłam.....Bardzo dziękuje za możliwość testowania
    Ostatnio edytowane przez anqa ; 30-09-2010 o 23:58

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Teraz kolej na mnie:
    Kolor do bani. Bez-na-dziej-nie nijaki, mdły i bez wyrazu. Chusta to nie bielizna, powinno ją być choć trochę widać, a ta jest jakby jej nie było... Rzeczywiście, próbki o niebo lepsze - każdy z kolorów! Wszystkie mają power i energię. Tylko ten beż...
    Noszenie. Nie mam jakiegoś wielkiego porównania, mam rudego nati japana z kaszmirem, vatanaia maruyame i fale aqua didka i w porównaniu z nimi bambus mnie nie zachwycil (spośród tych czterech chust zdecydowanie wygrywa JAPAN!). Na początku myślałam, że źle wiązałam, bo miałam wrażenie, ze dziecinka mi osiada, ale motałam naprawdę dokładnie i mocno, a po przeczytaniu paru opinii wyzej już nie mam wątpliwości. Wymaga poprawki w trakcie noszenia.
    Kolejna sprawa to to obszycie! Tragedia! Byłam pewna, ze ktoś sobie odciął pasek i po domowemu, pierwszą z brzegu nitką obszył... Ale nie, ten typ tak ma, takie odróżnienie brzegów... Czerwona nitka miejscami się strzępi, miejscami ginie w bambusowym puszku... Wygląda okropnie. Juz lepiej, zeby brzegi były jednakowo beżowe.
    Zmechacenie chusty nie rzuciło mi się w oczy i nie traktuję tego jako wadę. To pikuś.
    Poza tym, rzeczywiście kaczuszka, milutka i przyjemna w dotyku. Ale to troche mało. NATI ma dużo lepsze chusty. Po tym teście jeszcze bardziej cieszę się moim japanem, bo jest nieporónywalny z bambusem!
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustonówka Awatar szeklanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja nie jestem co prawda jeszcze chustoekspertem i zaczynałam od najprostszej tkanej 5 miesięcy temu ale na bambusika Nati się skusiłam tez. bardzo przyjemna w dotyku, dobrze mi sie dociaga - kolor mam czerwony i po kilku praniach dalej taki jest. rzeczywiscie oznaczenie brzegów słabe ale rudno sie mówi, po za tym dobrze sie nosi i to chyba najwazniejsze.

Chusteryczka Awatar Aniamama
    Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

Witam, ja miałam na testach bęzowego ale niestety nie ponosiłam bo dziecie chore i nie chce współpracować, kolor taki blady ale mnie nie przeszkadzał milutkai mięciutka fajna , fakt dość ciężka .i to tyle jeśli o mnie chodzi.

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

mialam bambusika bezowego. nie narzekalam na niego, dosyc fajny, super miekki latwo mi sie wiazalo i dociagalo. jednak to chyba na lzejsze dzieci, bo przy ciezszych chyba osiada. ale ogolnie ok
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

A czy ktoś testował Avocado z bambusem? Jeśli tak poproszę o opinie, czy będzie dobra na lato na plecaczek dla 8-10 miesięczniaka?

edit: znalazłam bambusowy wątek, nie zawracam już głowy
    Ostatnio edytowane przez olmis ; 21-01-2011 o 23:43 Powód: wytłumaczenie
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Uprawnienia umieszczania postów