Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chustę Nati Bambus?

Głosujących
79. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1. Bardzo dobra

61 77.22%
  • 2. Dobra

12 15.19%
  • 3. Nie mam zdania

2 2.53%
  • 4. Nie zachwyciła

4 5.06%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 120

Wątek: Bambus Nati

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Ja też miałam tę niesamowitą PRZYJEMNOŚĆ testowania zielonego bambusa- jest naprawdę NIESAMOWICIE MIĘKKA i piękna Kolor w pierwszej chwili mnie poraził (dawał po oczach czyli) ale w taką szaro-burą pogodę baaardzo fajnie się nosi takie żywe 'coś'
    Chusta łatwo się dociąga, i generalnie nie mam żadnych zastrzeżeń, chociaż nie miałam okazji nosić mojego klocka dłużej (rozchorował się i poza 1 spacerem, tylko po domu się nosiliśmy) więc nie wiem jak się sprawuje po 2 godzinach.

Jedyne zdjęcie nadające się do publikacji (sorki za jakość- telefonowa)
    Zdjęcie nie oddaje niestety intensywnej zieleni tej pięknej chusty...

Cytat Zamieszczone przez Monetete Zobacz posta
    odleciał dziś ode mnie beżowy

no i fajne pudełko, bo chusta po praniu i noszeniu bez problemu mieści się z powrotem w pudle i Instrukcja Nati- wow!, dobra robota
    i fajnie, że był próbnik kolorów
    Hmmm, zielony bambus nie miał ani pudełka ani instrukcji
    Tylko próbnik kolorów (swoją drogą ŚWIETNY pomysł.)
    Ostatnio edytowane przez edoro ; 13-12-2009 o 01:50
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Do mnie testowy bambusik nie doleciał, bo nie zdążył - kupiłam własnego (turkus)
    Po pierwsze: kolor. Jest po prostu urzekający! Właściwie to trudno go określić, gdyż lekko opalizuje - w jednym świetle jest czysto turkusowy, w innym wręcz wpada w szmaragd! Po prostu zakochałam się w kolorze tej chusty!
    Po drugie: materiał, mięciutki, cienki i lejący. Super.

I to są IMHO dwie największe zalety bambusa i gdyby chusta służyła do podziwiania, a nie do noszenia - bambusik miałby u mnie 5+++.

Chusta wiąże się bardzo wdzięcznie, trzeba jednak do wiązania baaaardzo się przyłożyć i niezwykle starannie rozłożyć i dociągnąć materiał. Ta chusta nie wybacza. Każdy najmniejszy luz przy dociąganiu sprawia, że na ramionach tworzą się takie jakby "strefy zwiększonego nacisku" (określenie zapożyczone z innego wątku i IMO bardzo adekwatne) i materiał przy noszeniu cięższego dziecka zaczyna się wrzynać, szczególnie na krawędziach!

Moje dziecię noszenie w bambusie skutecznie mi utrudnia, gdyż przy motaniu wierci się na wszystkie strony, skręca się i prostuje nogi, przez co poprawne dociągnięcie chusty jest praktycznie niemożliwe (no chyba, że na śpiocha)

Zauważyłam też, że trochę sprężynuje.

Wnioski:
    - bambus nie dla mnie* (ale ten kolor... )
    - doskonały dla noworodka /dziecka spokojnego /takiego, które da sobie wytłumaczyć żeby nie wierciło się przez 10 sekund, bo mamusia dociąga

Daję 4.
    _________
    * ...no, chyba że na krótkie wypady albo do noszenia po domu
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Pierwsza myśl (zielony)-mięciutki jak kaczuszka. Chusta mięciusieńka, idealnie się dociąga, nie wpija w ramiona.Dobrze nosi (10 kg).Super.
    Jako,że noszę w natkach, więc zaznaczony środek mi nie przeszkadzał. Może obszycie mogłoby być nie w czerwieni.
    Świetna i chyba taką chcę mieć na własność.Zieloną bo to mój kolor
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja także daję ocene 5.
    Chusta niesmowicie miękka, elegancka, nieco zwiewna ale nie za bardzo. Byłam ciekawa jak będzie wyglądac po wielu praniach i jestem pozytywnie zaskoczona, może i traci połysk ale tylko minimalnie. Śliska, ale ociąga się wspaniale. I doskonale nosi 9kg...
    Nie przekonuje mnie jednak to obszycie dwukolorowe-jakos ta nitka zbyt kolorystycznie odstaje od zieleni- przydałoby sie coś bardziej stonowanego...
    Ale to drobnostka...
    I marzą mi się jeszcze inne kolory bambusa...
    Ostatnio edytowane przez eria ; 01-02-2010 o 23:09

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

My testowalismy zielonego bambusika. Chusta mieciutka jak kaczuszka, wcale mi sie cienka nie wydała. Bardzo dobrze sie dociąga bo jest śliska co ja bardzo cenię. No i całkiem spokojnie nosiła moje 10 kg. Kolory nitek brzegowych wcale mi nie przeszkadzają no i metka wcale nie taka wielka. ja zaczynalam od elastyka. Tam to dopiero była metka! Takze ja jestem bardzo zadowolona z bambusika i marze o własnym.

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Testowałam zielonego bambusika i szczerze mówiąc jak wyjęłam go z paczki to się lekko zawiodłam, bo wydał mi się taki szmaciany. Nie zachwycił mnie ani kolorem ani fakturą (pewnie już dawno stracił swój pierwotny połysk i się zmechacił). No i te metki sterczące na środku!!! Jednak kiedy sie zamotałam i trochę w nim pochodziłam całkowicie zmieniłam zdanie. Mięciutki jak kocyk, nosił cudownie, fantastycznie się dociągał. Z dnia na dzieć moja miłość do niego rosła. Niechętnie się z nim rozstawałam. To pierwsza chusta testowa, którą chętnie widziałabym w swoim stosiku.

Chusteryczka Awatar aurora

Domyślnie

Po testach zielonego bambusa jestem zachwycona! Pisałyście, że nadaje się dla mniejszych i lżejszych dzieci, więc trochę się obawiałam. Niepotrzebnie! Bartek ma 6 miesięcy, waży więcej niż 8 kilo, a nosiło mi się przewygodnie! Chusta cienka, mięciutka, byłaby w sam raz na lato. Dla następnego chuściocha (jeżeli taki będzie), na pewno Diamenta sobię sprawię!
    Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.

Uprawnienia umieszczania postów