Kończą się wałki, czyli nie będzie można uszyć chust z brakujących kolorów.
Kończą się wałki, czyli nie będzie można uszyć chust z brakujących kolorów.
zrozumiałam
to naprawdę są smutne wieści![]()
Kira 16.02.2007
Alisa 25.09.2009
Doradca rosyjskiego Stowarzyszenia doradców noszenia w chustach, 02.2008
Doradca po szkoleniu Akademii Noszenia Dzieci, 11.2010
chusty Natibaby, LennyLamb w Rosji
to dobrze że ja zdążyłam moją beżową nabyć, bo po dzisiejszym spacerze jestem w zachwycie
chusta jest jakby jej nie było, taka leciutka i cienka, prawie 8 kg młodego niosło się super. Zobaczymy jak spisze się w upały, ale dzisiaj było rewelacyjnie. Zawiązało mi się łatwo, nic małego nie uciskało, węzeł dość mały, długość ogona w sam raz (mam 4,6). Bardzo polecam!!!
-------------------------------
Ania (14.11.2006)
Adaś (18.11.2008)
Bambus NATI to moja pierwsza chusta. Ja zdecydowałam się na turkusowego bambusa zaraz jak tylko pojawił się w ofercie na początku roku. Kolor jest tak intensywny, ze dopiero teraz się do niego przyzwyczaiłam i jestem nim wręcz zachwycona. Nie prałam chusty jeszcze. Ale po takim okresie użytkowania stała się miękka, milsza w dotyku i straciła połysk - czyli efekt jak po pierwszym praniu. Jeśli chodzi o komfort noszenia, to tylko dobrze się nosi jak się bardzo dobrze zawiąże, a niestety nie jestem ekspertem w wiązaniu.
A oto turkusowy hamaczek a w nim mój maluszek.
![]()
Nam też się bambus podobał, miła to i przyjazna chusta, zresztą jak to chusta z założeniaSkośne brzegi fajne są, ale nitka mogłaby być jednolita - kwestia gustu. My nosiliśmy się w turkusowym, niestety zdjęcia nie oddają faktycznego koloru, turkus ten IMO jest bardziej zielony niż niebieski. Głównie z tego powodu ją sprzedałam, bo wolę niebieskie kolory i szkoda, że nie wypuszczono bambusa w takich barwach, no ale zawsze można farbnąć
Na lato extra, ładnie dociągnięta wygodna jest. Tylko gniecie się, oj gniecie, ale na zamotanych ludziach tego nie widać![]()
Wiktor 27.09.2008
Otworzylam paczke i mysle: co jest? Pomylili sie! Przyslali mi zielona chuste zamiast niebieskiej! Ale przeciez slingjaxx nie ma zielonych w ofercie. Wlasnie taki kolor mi sie marzyl! Jest bardziej podobny do zielonego ze zdjec firmowych nati niz do tych wszystkich jarzeniowych niebieskosci pokazywanych na prywatnych zdjeciach. Ludzie sie za mna ogladaja jak ide ulica ( w czerwonej lanie tak nie bylo). Pani w recepcji sie zachwycila kolorem. Ja tez sie zachwycam. Latwiej mi ta chuste zamotac tak, zeby sie dziecko nie wykrzywialo, bo jest po prostu ciensza od mojej poprzednej, chociaz w lanie mnie tak nie upija jak w bambusie, no ale goraco mi bylo.
już co prawda jakiś czas temu![]()
ale testowaliśmy bambuska zielonego i już sam kolor mnie zachwycił![]()
cieniusieńka, najmilsza chusta w dotyku jaką macałam,
mota się cudnie, łatwo, jest taka troszkę "elastyczna" jak leo,
mimo swojej cienkości bardzo fajnie poradziła sobie z 11 kg zywej wagi
jak to się ostatnio mawiajestem na tak
![]()
bambus mnie zachwycił
U nas identyczna sytuacja!Zamieszczone przez yoarashi
![]()
Wiktor 27.09.2008
wczoraj przyszedl turkuspiekny kolor nosilam w sumie ok 2,5 h na plecach nic sie nie wrzynalo dla mnie 5tka 6tka a nawet 10tka
![]()
![]()
![]()
![]()
To wychodzi na to ze nam bambusej soon bedzie chusta limitowanaZamieszczone przez Natalia
i trudno dostepna i za jakies pare latek to to fortune bedzie kosztwoac
![]()
Marysia (03.01.2006 - 12:40), Zosia (19.01.2009 - 18:25)
Bambusik do mnie dotarł kilka dni temuMarzyła mi się chusta w jakimś ślicznym kolorze niebieskiego, myślałam o indio szmaragdowym didka, ale z nim jest kilka ale i padło na bambusa nati. Udało mi się zamówić chyba w ostatniej chwili i bambus jest piękny!!!!! Kolor boski (turkus), chusta mięciutka w dotyku, narazie noszona tylko po domu, pogoda niestety nie zachęca nas do wyjścia z domu. Bambusik jest świetnym sposobem na uśpienie moich dziewczyn jak nie chcą spać, co jest chyba najlepszą recenzją tej chusty. Dużo miększa niż Didymos indio, ale wymaga za to dużo staranniejszego zamotania i jest generalnie trudniejsza do zamotania niż np indio czy BB. Ale to może takie wrażenie na początku - tym bardziej, że zbyt wielkiego doświadczenia w motaniu nie posiadam.
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
mam wrażenie, że bambus jest cienką chustą, czyli ważne jest staranne jej zawiązanie, a ściślej mówiąc równomierne rozłożenie ciężaru na całej chuście.
Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14
chusta cieniutka, bardzo przyjemna w dotyku, dobra nośność (nosiłam 4-latkę, bo Igi niezbyt chętny na motanie![]()
niewiele chust testowałam, niewiele posiadałam, ale bambus w moim rankingu plasuje się wśród najlepszych![]()
Oj zakochałam się chyba w bambusiku, eh...
Miałam okazję nosić w testowym bambusie i muszę przyznać, że to chyba najlepsza chusta, jaką miałam w rękach. Mięciutka, przyjemna w dotyku, cieniutka (choć ellarro, którą kiedyś miałam, i tak nie przebije pod względem grubości of course). Jak wyjęłam ją z opakowania w upalny dzień to aż przyjemny chłodek poczułam
Nosiłam w niej Frania w bardzo ciepłą i słoneczną pogodę i nawet się za bardzo nie spociliśmy oboje, czyli sprawdza się na lato lepiej niż inne chusty i nosidła jakie miałam. Testowy bambus był w kolorze zielonym, który średnio mi się podobał, choć lubię zielony, ale próbka materiału w kolorze czerwonym baaaardzo mnie urzekła! Jak się trafi mi kiedyś jeszcze jeden dzieć to zakup nati z bambusem obowiązkowy!
kiedy nosiłam w bambusie, byłam nim absolutnie zachwycona - miękka, lekka, niezwykle przewiewna chusta, zgrabny supeł, dobra nośność przy niecałych 7 kg.
sprzedałam go ze względu na kolor (turkus bambusa jest morski, nieco zielony, a ja wolę bardziej niebieskie) i przydługie ogony, ale w porównaniu z moją obecną chustą okazał się bardziej wymagający w dociąganiu, poza tym materiał sprężynuje, co mi trochę przeszkadzało (wtedy myślałam, że w chuście tak ma być). stąd ocena dobra.
Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)
Pochłonęło mnie życie,
więc w wirtualnym niebycie
pozostaję do odwołania.
Gdzie można zamówić chustę bambus nati? Mój dzidziuś urodzi się w sierpniu i też chciałbym z niej korzystać. Od kiedy można zacząć nosić dzidziusia w chuście?
chuste możeszesz zamówić w Natibaby.pl a nosić zaraz po urodzeniu![]()
Jestem zakochana w bambusiku od pierwszego macnięciaJest bardzo milusi
łatwo się go wiąże. Przyznam, że nosiłam tylko niemowlaczka, więc nie mam pojęcia jak zachowuje się ta chusta przy większym obciążeniu.
Mam nadzieję, że zamówiona przeze mnie perełka będzie równie mięciusia
Szkoda, że nie można dać piątki z plusem![]()
testowy bambusik wlasnie u mnie i choc zielony nie moj kolor to bardzo mi sie podoba. nie bede oryginalna, mieciutki, cieniutki, super sie wiaze. balam sie ze dziecko mam juz za ciezkie bo ok 9 kg ale nie czulam ciezaru.
![]()