Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Tetra, otulacz i co do tego?

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie Tetra, otulacz i co do tego?

Zaczynam się obkupować, chcę postawić głównie na tetrę w otulaczu, ale czytająć forum kilkakrotnie mi przemkneło przed oczami, że dajecie jeszcze między tetrę jakieś wkładki i papierki. Kotś może mi przybliżyć jak to dokładnie wygląda? Co dajecie, kiedy i w jakim celu? No i ile tego macie Dzięki za odpowiedz.
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie Re: Tetra, otulacz i co do tego?

prooosz...
    papierki (w opisie jest po co, na co i dlaczego):
    http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=17&id=139&ec=0

a wkładki to po prostu np. polar,który ma izolować skórę od moczu (wystarczy metr bieżący polaru-ja proponuję kupić jednak dla maluszka nowy a nie z ciuchlandu bluzę-różnymi syfami to dezynfekują,mi nawet dwa prania czasem nie usuwają smrodu po dezynfekcji, polar trzeba pociąć na prostokątne wkładki i nakładać na tetrę,wielkość tych wkładek sobie zobaczysz jak włożysz tetrę do otulacza).
    ewentualnie gotowe wkładki z gugu-gaga.

inne wkładki to po prostu różne wkładki z różnych materiałów nakładane na tetrę w celu zwiększenia chłonności całej pieluchy,te najczęściej zdobywa się kupując pieluchę z kieszonką-bo tam jest dołączona oddzielna wkładka, ewentualnie szyjąc sobie albo z ekobaby:
    http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=6

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

wkładki konopne wkładam pomiędzy warstwy tetry, polarek na wierzch (baz polaru moje wydelikacone dziecko od razu ma czerwoną pupe)

póki co papierki mijają się u nas z celem, bo Klucha robi kupki absolutnie płynne więc wszystko przez papierek przelatuje. Do tematu papierków wrócimy jak zacznie jeść coś poza piersiowego
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Dzięki dziewczyny, już kumam
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chustofanka Awatar sza

u nas papierki "kupy" jakos w ogole sie nie sprawdzily, wiec spokojnie bez tego mozna. Polarek fajna rzecz, ale tez niekonieczna. Natomiast zaopatrz sie w sporo bodziaków o numer większych, bo odwłok bedzie spory. No, i wiekszą ilosc spodenek na gumce i baby legsow, bo przecieki zdarzaja sie nawet najlepszym

Uprawnienia umieszczania postów