Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: "Praktyczny poradnik o wielorazowym pieluchowaniu"

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie "Praktyczny poradnik o wielorazowym pieluchowaniu"

"Praktyczny poradnik o wielorazowym pieluchowaniu" pojawił się na Allegro pod marką Pielucholand_pl
    Ciekawi mnie jego zawartość, bo przydałoby się takie kompendium forumowej wiedzy, żeby nie szukać godzinami, ale pochodzenie dla mnie raczej wątpliwe :> więc czekam na opinie...

Chustofanka Awatar borussia
    Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

wg mnie przegięcie, przecież wszystkie informacje dotyczące używania pieluch są dostępne w necie za darmo na stronach producentów i innych sklepów.
    Np. na stronie yetty jest fajny poradnik, jest tam chyba wszystko o pieluchach wielorazowych: http://www.babyetta.pl/pl/i/PORADNIK-PIELUSZKOWY/19

Z drugiej strony patrząc wiedza kosztuje, ale przecież producent czy też sprzedawca ma chyba obowiązek dołączyć do sprzedawanego produktu instrukcję jego użycia, prawda?
    Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

sądzę, że w tym poradniku nie ma nic ponad to, co można znaleźć na tym forum.
    poza tym na stronie Pieluszkarni od dawna dostępny jest e-book na ten temat
    Pola 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

oo o e-booku Pielusznikarni nie wiedziałam
    Dla mnie też na forum jest wszystko, ale dla kogoś spoza, kto chce spróbować wielorazówki, wygodne jest mieć do ręki instrukcje/poradnik, bo potrzeba by kilka spotkań, żeby słownie całą potrzebną wiedzę przekazać.

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

W tej materii najlepiej wiedzę zdobywa się przez praktykę, nie samo czytanie książek czy poradników, jasne że fajnie byłoby mieć takie kompendium na półce ale czy już wszystko w kwestii wielo powiedziano.
    Słynne "jak nie ma czegoś w Google to nie istnieje" o pieluchach wielorazowych i pieluchowaniu jest wiele i to nie tylko po polsku. I zgadzam się z wami że w tym poradniku nie ma ( i podejrzewam, że nie będzie) nic ponad to, co można znaleźć na forum.
    3 Muszkieterów i Mała Księżniczka 20.07.200810.12.2011 24.11.201417.11.2017

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie

Ja myślę, że banszy chodzi nie o to, aby samej zdobywać wiedzę, tylko o to, aby np. komuś polecić albo podarować. I pod tym kątem dobrze byłoby wiedzieć, czy to dobra pozycja jest

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez astro Zobacz posta
    W tej materii najlepiej wiedzę zdobywa się przez praktykę, nie samo czytanie książek czy poradników
    no jednak do wielu rzeczy, które wiem na ten temat sama bym nie doszła... I mimo długaśnego wątku na temat prania co rusz pojawiają się wątki co zrobić bo pieluchy śmierdzą, jak lanolinować, czemu nasiąka/przesiąka, jaka pielucha dla mojego dziecka, co się sprawdza przy..., czym się różni soda od kwasku; kal kupiłam na naszym bazarku pieluszkę od chustonówki to swąd był niesamotiwy a pielucha śmierdziała, bo dziewczyna ewidentnie nie wiedziała jak się takie rzeczy pielęgnuje. Może gdyby był duży kompetentny poradnik, to tego typu wątpliwości byłoby mniej. Ale jaki jest ten, to nie wiem.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bansza Zobacz posta
    oo o e-booku Pielusznikarni nie wiedziałam
    wklejam zatem link http://www.pieluszkarnia.pl/data/inc...ybor_ebook.pdf
    Pola 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

No to odpowiedz nasuwa sie sama Skoro w Pieluszkarni jest gratis to jaki sens jest placic?Chyba ze tamten z allegro jest w wersji ksiazkowej a nie elektronicznej.
    C.03.06.2008,L. 04.07.2009,O.04.09.2012

Uprawnienia umieszczania postów