Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: "Praktyczny poradnik o wielorazowym pieluchowaniu"

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez libra Zobacz posta
    Ja myślę, że pieluchowanie wielo to - w jakimś sensie - wyższy poziom świadomości i każdy kto w to wchodzi sledzi, czyta, szpera, szuka w necie, generalnie wykazuje jakąś chęc poszerzenia wiedzy. A najlepsze źródło to dyskusje z doświaczonymi mamami. Żadne kompendium (chyba, ze napisane przez mamy i składające się z ich doświadczeń) nie pomoże, jeśli chęci brak.
    Dokładnie, że tak powiem wyjęłaś mi to z ust, a niektóre z mam wiedzą że potrafię pomęczyć zadając dociekliwe pytania ale to właśnie one i ich doświadczenie są skarbnicą wiedzy.
    A co do świadomości to takie samo stwierdzenie padło jakiś tydzień temu z ust ortopedy, kiedy byłam z chłopcami u kontroli. Najpierw zapytał czy to moja fanaberia czy wybór - jak zobaczył formowankę na pupie Smoka. Bo jeżeli to wybór nie ważne czym spowodowany; modą, wygodą, alergią to moja świadomość tego co robię i jak robię dla dobra i zdrowia dziecka (szerokie pieluchowanie i unikanie alergii w naszym wypadku) nie będzie krótkotrwałym kaprysem a świadomym wyborem tak jak np. karmienie piersią do np. 2 roku życia. I taka świadomość staje się sposobem życia danej rodziny a nie chwilowym kaprysem

Cytat Zamieszczone przez libra Zobacz posta
    A to generalnie podejrzany "podręcznik" jeśli daje odpowiedź na pytanie - które pieluszki sa najlepsze
    no jak to podejrzany, najlepsze pieluszki są autora podręcznika kup 10 sztuk a się przekonasz i podręcznik otrzymasz

Cytat Zamieszczone przez bansza Zobacz posta
    Liczyłam na dobrze wydany papierowy poradnik, który można by polecić komuś początkującemu w temacie
    taki pewnie bym kupiła, co by zdziwionym znajomym widzącym suszące się pieluchy wielorazowe polecać
    moja droga zawsze możemy coś skrobnąć i promować wielo
    3 Muszkieterów i Mała Księżniczka 20.07.200810.12.2011 24.11.201417.11.2017

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez astro Zobacz posta
    taki pewnie bym kupiła, co by zdziwionym znajomym widzącym suszące się pieluchy wielorazowe polecać
    moja droga zawsze możemy coś skrobnąć i promować wielo
    Właśnie gorąco o tym myślę!!!

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

Właśnie gorąco o tym myślę!!!
    Polecanie juz Ci swietnie wychodzi i bez poradnika
    C.03.06.2008,L. 04.07.2009,O.04.09.2012

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wiem, wiem ale nie z każdym kogo zarażam, mam potem kontakt, żeby pomagać w razie wątpliwości, więc poradnik też się przyda Ale jak już się tak, w temat wkręciłam, to poradnik też ogarnę, tylko jeszcze dotacja na wydruk, by mi się przydała

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

Wiem, wiem ale nie z każdym kogo zarażam, mam potem kontakt, żeby pomagać w razie wątpliwości, więc poradnik też się przyda Ale jak już się tak, w temat wkręciłam, to poradnik też ogarnę, tylko jeszcze dotacja na wydruk, by mi się przydała
    Kiedys znajomej wydrukowalam mini poradnik o pieluchach rodzajach praniu i zajelo mi to 2 str A4.Moze nie byl zbyt przejrzysty,bo znajoma stwierdzila ze jednorazowki lepsze i juz.
    C.03.06.2008,L. 04.07.2009,O.04.09.2012

Uprawnienia umieszczania postów