Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: "Praktyczny poradnik o wielorazowym pieluchowaniu"

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie "Praktyczny poradnik o wielorazowym pieluchowaniu"

"Praktyczny poradnik o wielorazowym pieluchowaniu" pojawił się na Allegro pod marką Pielucholand_pl
    Ciekawi mnie jego zawartość, bo przydałoby się takie kompendium forumowej wiedzy, żeby nie szukać godzinami, ale pochodzenie dla mnie raczej wątpliwe :> więc czekam na opinie...

Chustofanka Awatar borussia
    Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

wg mnie przegięcie, przecież wszystkie informacje dotyczące używania pieluch są dostępne w necie za darmo na stronach producentów i innych sklepów.
    Np. na stronie yetty jest fajny poradnik, jest tam chyba wszystko o pieluchach wielorazowych: http://www.babyetta.pl/pl/i/PORADNIK-PIELUSZKOWY/19

Z drugiej strony patrząc wiedza kosztuje, ale przecież producent czy też sprzedawca ma chyba obowiązek dołączyć do sprzedawanego produktu instrukcję jego użycia, prawda?
    Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

sądzę, że w tym poradniku nie ma nic ponad to, co można znaleźć na tym forum.
    poza tym na stronie Pieluszkarni od dawna dostępny jest e-book na ten temat
    Pola 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

oo o e-booku Pielusznikarni nie wiedziałam
    Dla mnie też na forum jest wszystko, ale dla kogoś spoza, kto chce spróbować wielorazówki, wygodne jest mieć do ręki instrukcje/poradnik, bo potrzeba by kilka spotkań, żeby słownie całą potrzebną wiedzę przekazać.

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

W tej materii najlepiej wiedzę zdobywa się przez praktykę, nie samo czytanie książek czy poradników, jasne że fajnie byłoby mieć takie kompendium na półce ale czy już wszystko w kwestii wielo powiedziano.
    Słynne "jak nie ma czegoś w Google to nie istnieje" o pieluchach wielorazowych i pieluchowaniu jest wiele i to nie tylko po polsku. I zgadzam się z wami że w tym poradniku nie ma ( i podejrzewam, że nie będzie) nic ponad to, co można znaleźć na forum.
    3 Muszkieterów i Mała Księżniczka 20.07.200810.12.2011 24.11.201417.11.2017

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie

Ja myślę, że banszy chodzi nie o to, aby samej zdobywać wiedzę, tylko o to, aby np. komuś polecić albo podarować. I pod tym kątem dobrze byłoby wiedzieć, czy to dobra pozycja jest

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez astro Zobacz posta
    W tej materii najlepiej wiedzę zdobywa się przez praktykę, nie samo czytanie książek czy poradników
    no jednak do wielu rzeczy, które wiem na ten temat sama bym nie doszła... I mimo długaśnego wątku na temat prania co rusz pojawiają się wątki co zrobić bo pieluchy śmierdzą, jak lanolinować, czemu nasiąka/przesiąka, jaka pielucha dla mojego dziecka, co się sprawdza przy..., czym się różni soda od kwasku; kal kupiłam na naszym bazarku pieluszkę od chustonówki to swąd był niesamotiwy a pielucha śmierdziała, bo dziewczyna ewidentnie nie wiedziała jak się takie rzeczy pielęgnuje. Może gdyby był duży kompetentny poradnik, to tego typu wątpliwości byłoby mniej. Ale jaki jest ten, to nie wiem.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bansza Zobacz posta
    oo o e-booku Pielusznikarni nie wiedziałam
    wklejam zatem link http://www.pieluszkarnia.pl/data/inc...ybor_ebook.pdf
    Pola 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

No to odpowiedz nasuwa sie sama Skoro w Pieluszkarni jest gratis to jaki sens jest placic?Chyba ze tamten z allegro jest w wersji ksiazkowej a nie elektronicznej.
    C.03.06.2008,L. 04.07.2009,O.04.09.2012

Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

ten z allegro to wersja elektroniczna
    ciekawa jestem czy ktoś to kupi

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez izka_74 Zobacz posta
    Ja myślę, że banszy chodzi nie o to, aby samej zdobywać wiedzę, tylko o to, aby np. komuś polecić albo podarować. I pod tym kątem dobrze byłoby wiedzieć, czy to dobra pozycja jest
    i widzisz ja do tematu podeszłam w inny sposób ale czy nadaje się do polecenia,podarowania nie wiem,
    natomiast wspomniany przez IwonaKM mam i podrzuciłam kilku znajomym czekającym na maleństwo, + jak to mi zaproponowano lekturę forum prawie 4 lata temu

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    no jednak do wielu rzeczy, które wiem na ten temat sama bym nie doszła...
    jasne, ale czytałaś, pytałaś itd. a tu mamy radzą mamom a to jest najlepsza bo sprawdzona wiedza w kwestii dzieciaków
    a zagadnienia które obejmuje poradnik są szeroko omawiane u nas na forum, poza tym tak jak na początku napisała bansza pochodzenie poradnika jest trochę wątpliwe.
    cytat z aukcji:
    Znajdziesz tam odpowiedzi na takie pytania jak:
    - jakie są rodzaje pieluch wielorazowych i które są najlepsze?
    - jak dbać o wielorazowe pieluszki- jak je prać i suszyć
    - ile potrzebuję pieluszek?
    - jak dbać o skórę dziecka przy wielorazowym pieluchowaniu?
    - jak przygotować pieluszkę do pierwszego użycia?
    oraz wiele innych…

Cytat Zamieszczone przez farfallina_07 Zobacz posta
    No to odpowiedz nasuwa sie sama Skoro w Pieluszkarni jest gratis to jaki sens jest placic?Chyba ze tamten z allegro jest w wersji ksiazkowej a nie elektronicznej.
    cytat z aukcji:" Niniejszy poradnik możesz zakupić w wersji elektronicznej na tej aukcji."
    wersji książkowej nie znalazłam

Pewnie, że chciałabym mieć taki poradnik, które zczytany, ale wciąż aktualny przekazałabym później swoim dzieciom. Jednak nie ukrywajmy, że kompendium wiedzy jest na forum - może ktoś je kiedyś spisze dla potomności

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

cytat z aukcji:" Niniejszy poradnik możesz zakupić w wersji elektronicznej na tej aukcji."
    wersji książkowej nie znalazłam

Pewnie, że chciałabym mieć taki poradnik, które zczytany, ale wciąż aktualny przekazałabym później swoim dzieciom. Jednak nie ukrywajmy, że kompendium wiedzy jest na forum - może ktoś je kiedyś spisze dla potomności [/QUOTE]

nie widzialam aukcji,wpisuje w wyszukiwarke allegro tytul i 0 rezultatow

Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

ten poradnik ma sprzedawca który sprzedajepieluszki Coolababy

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

myślę ze w formie książkowej byłby bardziej popularny
    ale jak ktoś nie zna forum, nie chce się szukać w google (albo nie ma czasu) a kupuje pieluszki u tego sprzedawcy to może i weźmie.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

znalazlam.Co do pieluch to 40zl za coolababy bym nie dala

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

no dobra 40 za jedną pieluchę nie ale poradnik:
    "Otrzymasz go GRATIS przy zakupie przynajmniej 10 pieluszek z naszych pozostałych aukcji,
    do odwiedzenia których serdecznie zapraszamy!"
    porażka taka promocja

Chustonoszka

Domyślnie

jak jest to wersja elektroniczna, to rzeczywiscie bez sensu kupowac, co innego jakby to bylo cos do postawienia na polce, do czego rodzice mogliby zajrzec nie siedzac przed kompem... Wydrukowac to sobie mozna to co juz jest za darmo

Chustofanka Awatar koniczynka
    Miejscowość
    Stanowice

Domyślnie

też to dzisiaj zobaczyłam i nawet się zastanawiałam nad zakupem na upominek ale faktycznie jak to jest w wersji elektronicznej to przesada

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ale promocja
    Ja myślę, że pieluchowanie wielo to - w jakimś sensie - wyższy poziom świadomości i każdy kto w to wchodzi sledzi, czyta, szpera, szuka w necie, generalnie wykazuje jakąś chęc poszerzenia wiedzy. A najlepsze źródło to dyskusje z doświaczonymi mamami. Żadne kompendium (chyba, ze napisane przez mamy i składające się z ich doświadczeń) nie pomoże, jeśli chęci brak.
    A to generalnie podejrzany "podręcznik" jeśli daje odpowiedź na pytanie - które pieluszki sa najlepsze

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja przyznam się, że nie doczytałam, że to wersja elektroniczna, jeśli tak, to faktycznie kpina.

Liczyłam na dobrze wydany papierowy poradnik, który można by polecić komuś początkującemu w temacie, bo przekopywanie się przez forum zajmuje wiele czasu, a porozmawiać z doświadczona osoba nie zawsze można.

Uprawnienia umieszczania postów