Pokaż wyniki od 1 do 20 z 97

Wątek: Ceny chust:(

Mieszany widok

demona
    Guest

Domyślnie

i to za 289zł! pamiętam jak się zastanawiałam czy wydac tyyyyyyyle kasy na 2 chusty

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Ostatnio zauważyłam, że ceny nowych chust polskich firm ida w górę, za to ceny używanych- leca na pysk. Nie odnoscie takiego wrażenie?

Chustoholiczka Awatar Marciula
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez owieczka33 Zobacz posta
    Ostatnio zauważyłam, że ceny nowych chust polskich firm ida w górę, za to ceny używanych- leca na pysk. Nie odnoscie takiego wrażenie?
    nie tylko Polskich... Nowe firmy, które startują też chcą o wiele więcej niż te, co już są na rynku od jakiegoś czasu... A ceny na rynku wtórnym strasznie spadły... Niektóre chusty, nawet za połowę ceny producenta wiszą i nikt nie chce... Może to przez zimę? Mam nadzieję, że na wiosnę nieco się rynek ożywi.

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marciula Zobacz posta
    nie tylko Polskich... Nowe firmy, które startują też chcą o wiele więcej niż te, co już są na rynku od jakiegoś czasu... A ceny na rynku wtórnym strasznie spadły... Niektóre chusty, nawet za połowę ceny producenta wiszą i nikt nie chce... Może to przez zimę? Mam nadzieję, że na wiosnę nieco się rynek ożywi.
    Masz racje Marciula, nie pomyslałam o nowych zagranicznych firmach.

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

To jest moim zdaniem przesyt. Na początku powstało mnóstwo firm szukających zysku. Rynek się wypełnił mnóstwem wzorów, kolorów i składów ALE:
    popyt maleje więc ceny spadną. Poza sferą kolekcjonerską.

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amst Zobacz posta
    To jest moim zdaniem przesyt. Na początku powstało mnóstwo firm szukających zysku. Rynek się wypełnił mnóstwem wzorów, kolorów i składów ALE:
    ale u kogo ceny spadają? Chyba nie u producentów te 8 stron chust dostępnych u oszy jest zdumiewające....
    kolekcjonersko też ceny spadają. Róże scarista np. jeszcze jakieś 4miesiące temu w ciągu kilku min poszły za 600e, a teraz po 300e wiszą i wiszą....

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marciula Zobacz posta
    Ta tendencja spadkowa trwa już jakieś dobre dwa lata jak nie dużej.

Sfera kolekcjonerska chyba też dość znacząco się skurczyła.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Marciula, jeszcze nie ale beda musiały. Nie mówię że już w tym roku ale nowe mamy słyszą że lepiej kupić złamaną używkę. Nie sa raczej przygotowane na ceny w okolicy np.500zł.
    Firma aby móc sprzedać bedzie musiała stać się konkurencyjna ale to już raczej nie za naszych czasów.

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ale nowe mamy słyszą że lepiej kupić złamaną używkę. Nie sa raczej przygotowane na ceny w okolicy np.500zł.
    ja też zaczynałam z takim podejściem, z takim trafiłam tu na forum ale niestety na złamanej używce nie poprzestałam

Uprawnienia umieszczania postów