Kurczę, te wkłady konopno-bawełniane z polarkiem (stay-dry) fajne są! Myślałam po komentarzach, że będzie kiszka a tu miłe zaskoczenie. Mam 2 szt. i po upraniu 1 szt położyłam na ciepły (nie gorący!) grzejnik polarkiem do dołu, a drugi powiesiłam, ale nie byle jak Wywinełam go zupełnie, czyli ten PTU i polar do środka konopie na wierzch i powiesiłam jak zwykły wkład. Na grzejniku wystarczy nocka i suchutki. W zwisie równo dobę - rozwiesiłam pranie ok. 13-14, po nocy nad ranem były prawie suche, ale jeszcze potrzebowały pół dnia żeby dojść Słabo może być w porach roku przejściowych bez słońca na balkonie i ogrzewania.
Chłonność - stanowczo za mała dla nas Mieliśmy po 1,5-2h przeciek. Z mini puppi bambusowym idealnie. Ten wkład wymiarowo leży w środku wkładu Grovi jak ulał. Na wyście w ogóle nie obawiam się takiego zestawu. Używamy rzep i nap. Acha, polarek wizualnie nie robi szału, ale daje bdb poczucie suchości. Po 2,5 - 3h wkład Grovii był naprawdę mokry+wkład puppi, ale nic nie przeciekło i z wierzchu polar był suchy

Dobre na wyjścia jako aio te wkłady, ale po domu tylko z wkładem/tetrą/muśliną - za często przewijam (no może, że testuję wytrzymałość) żeby biec do sklepu i za 20 szt dać 700 zł