ja mam gro baby- na rzepy i na napy
i bardzo lubimy![]()
ja mam gro baby- na rzepy i na napy
i bardzo lubimy![]()
Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś
2.09.2019, Helenka
7.05.2021
Czy ktoś mógłby wkleić zdjęcia, jak to jest w środku rozwiązane?
Z ceną to chyba nie jest tak różowo jak piszecie, bo ze strony pieluszkarni i www.organicalulu.pl wypada, że za te 69 kupuje się sam otulacz, a wkłady trzeba dokupić ekstra, więc za całość wypada ponad stówę, przy czym jednego wkładu nie da rady.
Flip cenowo jednak bez porównania, bo nawet z wkładem organicznym to ponad 20 zeta mniej (chyba, żeby zrezygnować z oryginalnych wkładów, wtedy różnica kilku złotych, ale to już chyba nie aż taki fun?), cenowo porównywać można raczej do wpinanych tutto czy nowych CP - wypada drożej, ale choć skala cenowa zbliżona.
A tak w ogóle, to jak fajnie, że u nas czas kupowania pieluch wypadł przed podwyżką VATu, teraz zajrzałam do kilku sklepów, dawno tego nie robiłam, i załamka...
Ostatnio edytowane przez jul ; 30-03-2012 o 02:01
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
ale właśnie największy fun to to, że zarówno flipa, jak i grovię można używać z tetrą i innymi. ja przez cały okres używania flipa miałam dwa oryginalne wkłady organiczne, których używałam sporadycznie.
co do różnic cenowych - przy zakupie otulacza i wkładu różnica w cenie wynosi dokładnie 12zł (piszę o cenach w pieluszkarni) i wg mnie jest jak najbardziej uzasadniona, jeśli porówna się jakość.
no tylko, że flip ma tę zaletę, że od czasu do czasu robi promocję 1+1 gratisale ostatnio kolory były moocno ograniczone.
nie spodobało mi się natomiast to, że w tej chwili na stronie producenta jest wyprzedaż na dwa kolory, ale nie ma wysyłek poza Stany
co do szczegółow "anatomicznych"
wkład z bawełny organicznej:
https://www.gro-via.com/hybrid/grovi...oaker-pad.html
znalazłam wnętrze wersji z rzepami:
http://www.diaperjunction.com/grovia-diaper-cover.html
Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)
Pochłonęło mnie życie,
więc w wirtualnym niebycie
pozostaję do odwołania.
no właśnie na stronie producenta jest teraz obniżka na dwa kolory (w tym błękit). tylko trzeba mieć kogoś w Stanach. szperam po sklepach internetowych, gdzieniegdzie są obniżki, ale z tego co widzę w ogóle polityka jest taka, że Grovii nie wysyłają poza Stany, zresztą i tak z przesyłką wyszłoby koszmarnie drogo.
w UK cena zbliżona.
Pochłonęło mnie życie,
pozostaję do odwołania.
Coś w tym chyba jest bo Pieluszkarni bardzooo dużo czasu zajęło podjęcie z nimi współpracy i sciągnięcie tych pieluszek do Polski. pamiętam jak rozmawiałam o tym z Ewą bodajże w grudniu 2010r jak zbierałam wyprawke dla Frania
U nas na forum nie ma nikogo z USA?
Magda&Franio - kupowaliście u nas czy gdzies zagranicą?
kurczę... Moja Sis w Stanach od tygodnia siedzi, ale jutro wyjeżdżaszit... by nam kupiła...
Ja flipa też zazwyczaj używam z innymi wkładami, niż oryginalne, tyle, że tu nie robi specjalnej różnicy, bo i tak nic nie przypniesz, ale nie o to idzie - dopiero teraz zauważyłam, że obecnie można kupić sam flipowy otulacz (za moich czasów kupowało się pełny zestaw), więc po przeczytaniu wpisów zrozumiałam, że cena całej pieluchy jest taka, jak cena całego flipa z wkładką - stąd moja wypowiedź (a czemu pieluszkarnia sprzedaje tylko oddzielnie flipy i wkłady nie wiem, przy takim rachunku rzeczywiście różnica już niewielka).
jest też promocja na Europę do jutra, ale tylko na jednokolorowe rzepy i wkłady - nie wczytywałam się w koszty wysyłki, poza tym, ze ponad 99 euro darmowa http://www.gro-via.eu/grovia-te2,gro...iodiapers.html
Ostatnio edytowane przez jul ; 30-03-2012 o 16:53
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
jul, dzięki za info, super cena na wkłady
edit - i znowu zonk, strona mnie poinformowała, że mogę zamówienie odebrać osobiście w sklepie w Bretanii![]()
Ostatnio edytowane przez Liv ; 30-03-2012 o 23:27
Pochłonęło mnie życie,
pozostaję do odwołania.
Dziewczyny, a gdyby poprosić kogoś ze Stanów o wysyłkę? ma to sens?![]()
tutaj http://www.grovia.cz/hybridni-plenky...-patentky.html
z wysyłką do Polski ok 72,60zł wychodzi
Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam