Pokaż wyniki od 1 do 20 z 169

Wątek: grovia, otulacz

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja mam gro baby- na rzepy i na napy
    i bardzo lubimy
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Czy ktoś mógłby wkleić zdjęcia, jak to jest w środku rozwiązane?

Z ceną to chyba nie jest tak różowo jak piszecie, bo ze strony pieluszkarni i www.organicalulu.pl wypada, że za te 69 kupuje się sam otulacz, a wkłady trzeba dokupić ekstra, więc za całość wypada ponad stówę, przy czym jednego wkładu nie da rady.

Flip cenowo jednak bez porównania, bo nawet z wkładem organicznym to ponad 20 zeta mniej (chyba, żeby zrezygnować z oryginalnych wkładów, wtedy różnica kilku złotych, ale to już chyba nie aż taki fun?), cenowo porównywać można raczej do wpinanych tutto czy nowych CP - wypada drożej, ale choć skala cenowa zbliżona.

A tak w ogóle, to jak fajnie, że u nas czas kupowania pieluch wypadł przed podwyżką VATu, teraz zajrzałam do kilku sklepów, dawno tego nie robiłam, i załamka...
    Ostatnio edytowane przez jul ; 30-03-2012 o 02:01
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

ale właśnie największy fun to to, że zarówno flipa, jak i grovię można używać z tetrą i innymi. ja przez cały okres używania flipa miałam dwa oryginalne wkłady organiczne, których używałam sporadycznie.

co do różnic cenowych - przy zakupie otulacza i wkładu różnica w cenie wynosi dokładnie 12zł (piszę o cenach w pieluszkarni) i wg mnie jest jak najbardziej uzasadniona, jeśli porówna się jakość.

no tylko, że flip ma tę zaletę, że od czasu do czasu robi promocję 1+1 gratis ale ostatnio kolory były moocno ograniczone.

nie spodobało mi się natomiast to, że w tej chwili na stronie producenta jest wyprzedaż na dwa kolory, ale nie ma wysyłek poza Stany

co do szczegółow "anatomicznych"

wkład z bawełny organicznej:
    https://www.gro-via.com/hybrid/grovi...oaker-pad.html

znalazłam wnętrze wersji z rzepami:
    http://www.diaperjunction.com/grovia-diaper-cover.html
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja też tak jak Liv używam GV tylko jako otulacza, stare wkłady jakoś do mnie nie przemawiają. A może mozna gdzies kupić sam otulacz taniej?
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aginia Zobacz posta
    Ja też tak jak Liv używam GV tylko jako otulacza, stare wkłady jakoś do mnie nie przemawiają. A może mozna gdzies kupić sam otulacz taniej?
    no właśnie na stronie producenta jest teraz obniżka na dwa kolory (w tym błękit). tylko trzeba mieć kogoś w Stanach. szperam po sklepach internetowych, gdzieniegdzie są obniżki, ale z tego co widzę w ogóle polityka jest taka, że Grovii nie wysyłają poza Stany, zresztą i tak z przesyłką wyszłoby koszmarnie drogo.
    w UK cena zbliżona.

Pochłonęło mnie życie,
    pozostaję do odwołania.

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Coś w tym chyba jest bo Pieluszkarni bardzooo dużo czasu zajęło podjęcie z nimi współpracy i sciągnięcie tych pieluszek do Polski. pamiętam jak rozmawiałam o tym z Ewą bodajże w grudniu 2010r jak zbierałam wyprawke dla Frania

U nas na forum nie ma nikogo z USA?

Magda&Franio - kupowaliście u nas czy gdzies zagranicą?
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

kurczę... Moja Sis w Stanach od tygodnia siedzi, ale jutro wyjeżdża szit... by nam kupiła...

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Liv Zobacz posta
    ale właśnie największy fun to to, że zarówno flipa, jak i grovię można używać z tetrą i innymi. ja przez cały okres używania flipa miałam dwa oryginalne wkłady organiczne, których używałam sporadycznie.

co do różnic cenowych - przy zakupie otulacza i wkładu różnica w cenie wynosi dokładnie 12zł (piszę o cenach w pieluszkarni) i wg mnie jest jak najbardziej uzasadniona, jeśli porówna się jakość.
    Ja flipa też zazwyczaj używam z innymi wkładami, niż oryginalne, tyle, że tu nie robi specjalnej różnicy, bo i tak nic nie przypniesz, ale nie o to idzie - dopiero teraz zauważyłam, że obecnie można kupić sam flipowy otulacz (za moich czasów kupowało się pełny zestaw ), więc po przeczytaniu wpisów zrozumiałam, że cena całej pieluchy jest taka, jak cena całego flipa z wkładką - stąd moja wypowiedź (a czemu pieluszkarnia sprzedaje tylko oddzielnie flipy i wkłady nie wiem, przy takim rachunku rzeczywiście różnica już niewielka).

jest też promocja na Europę do jutra, ale tylko na jednokolorowe rzepy i wkłady - nie wczytywałam się w koszty wysyłki, poza tym, ze ponad 99 euro darmowa http://www.gro-via.eu/grovia-te2,gro...iodiapers.html
    Ostatnio edytowane przez jul ; 30-03-2012 o 16:53
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość

Domyślnie

jul, dzięki za info, super cena na wkłady

edit - i znowu zonk, strona mnie poinformowała, że mogę zamówienie odebrać osobiście w sklepie w Bretanii
    Ostatnio edytowane przez Liv ; 30-03-2012 o 23:27

Pochłonęło mnie życie,
    pozostaję do odwołania.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Dziewczyny, a gdyby poprosić kogoś ze Stanów o wysyłkę? ma to sens?

Chustofanka Awatar borussia
    Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

tutaj http://www.grovia.cz/hybridni-plenky...-patentky.html
    z wysyłką do Polski ok 72,60zł wychodzi
    Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Uprawnienia umieszczania postów