15% znizki na wszystkie pieluszki Grovia tu:
http://www.fluffheaven.com/index.php/offers.html
Wysylka do Polski 7.99 funta jesli wydasz do 100 funtow.
Promocja do 31 maja.
15% znizki na wszystkie pieluszki Grovia tu:
http://www.fluffheaven.com/index.php/offers.html
Wysylka do Polski 7.99 funta jesli wydasz do 100 funtow.
Promocja do 31 maja.
A. 02.2010, T. 06.2012
Mam jeden. Jest miły w dotyku, zgrabny "jak jednorazówka", ma fajne rzepy (mikrorzepy?) i fajne zapięcie - cały mechaty pas z przodu jest zapięciem, więc nic się nie zaciąga i dobrze się dopasowuje. Używam z tetrą - trzeba trochę "upchnąć", ale wchodzi, i z wkładami Nappime bambusowymi - takie "ręczniczki", akurat wielkością super pasują
![]()
Ja w sumie lubię nasz otulacz. Wygodnie się go zakłada. Wkłady też są pomysłowe i dość łatwo się spierają. Szkoda jedynie, że oni tam stosują jakieś niestandardowe napy, bo nic innego poza ich wkładami do otulacza nie wepnę - no, chyba że coś bez "zaczepów", ale ja wolę przypinane, bo zakładanie pieluchy mojemu synowi to zabawa w berka.
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
TPU i PUL to to samo.
A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021
Dla mnie lepsza, bo ma od środka siateczkę, dzięki czemu skóra dziecka nie dotyka bezpośrednio PULa. A tego nie lubi ani mój syn, ani jaTylko, jak już pisałam wyżej, przypinane wkłady pasują tylko te oryginalne i to jest dla mnie spora wada.
Ja jestem szczęśliwą posiadaczką otulacza na napki i czterech wkładów.
Bardzo lubię ten zestaw. Otulacz jest zgrabniutki, ładny, estetyczny. Wkłady bardzo chłonne i wygodne. Dzięki temu, że są podszyte od spodu pulem, po samym siknięciu można z czystym sumieniem wypiąć zużyty i założyć nowy, bo otulacz pozostaje nietknięty wilgocią. Dodatkowym atutem jest siateczka od wewnątrz otulacza - daje trochę więcej oddechu skórze.
Używamy na dzień, zwłaszcza na wyjścia. Przeciek ani inna awaria się nie zdarzyła. Nie używaliśmy na noc, więc na ten temat nic nie napiszę.
Minusem jest długi czas schnięcia wkładów oraz cena.
Cieszę się, że mam ten jeden zestaw i zabieram go chętnie na wyjścia, bo jest po prostu śliczny i dobrze służy reklamowaniu wieloDopóki ktoś nie zapyta o cenę...
Aga,
mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)
Ja mam GroVia i sobie bardzo chwale jej wykonanie i chłonność wkładów do niej(zakupiłam 3 wkłady).
Jeden minus -mam wersje na rzepy co powoduje przy czestym urzywaniu straszną dewastacje przodu otulacza-denerwuje mnie to ponieważ bardzo dbam o pieluchy.Minus ten jednak nie zraził mnie tak bardzo bo kupuje drugą na napy!.
Ja mam GroVia i sobie bardzo chwale jej wykonanie i chłonność wkładów do niej(zakupiłam 3 wkłady).
Jeden minus -mam wersje na rzepy co powoduje przy czestym urzywaniu straszną dewastacje przodu otulacza-denerwuje mnie to ponieważ bardzo dbam o pieluchy.Minus ten jednak nie zraził mnie tak bardzo bo kupuje drugą na napy!.![]()
A masz te stare czy nowe rzepy? Bo te nowe wyglądają obiecująco... Wcześniejsze podobno były inne.
a czy mozna je kupic jeszcze gdzies oprócz Pieluszkarni?
mama przedszkolaków
chyba tylko w pieluszkarni jak na razie, za granicą często są promocje na GroVia
Muszę dodać,*że zapierałam ostatnio wkłady mydełkiem odplamiającym ImseVimse, do pralki dołożyłam otulacz Grovia na rzepy, i po praniu odbarwił mi się otulaczyk z mocnej pomarańczy na majtowo bury kolor. Także ostrzegam![]()
e tam, na pieluszkarni świat się nie kończy
np. tutaj widziałam http://www.organicalulu.pl/12_grovia01
Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam
IMO nie pomieści, jest za mało elastyczny by go tak ponaciągać
On ma dość mocne gumki i tak sobie myślę, że z formowanką może być przez to problem - wyładowany otulacz może się tu bardziej odciskać zarówno w pasie, jak i przy nóżkach.
Sama nie sprawdzałam.
tak, to ten
moim zdaniem to jest bardziej SIO jak IB niż typowy otulacz, od flipa jest węższy w kroku (tak o 1/4) i dużo bardziej skąpy na pośladkach, więc formowanki raczej będą wystawać spod niego, ale pomimo swej skąpości ma długie "uszy" do zapinania i w pasie dużo zapasu jest (mam wersję na napy)
u nas też to taki "pewniak" na wyjścia ale czas schnięcia wkładu z organicznej bawełny to poprostu masakra
To najdłużej schnąca część pieluchy z jaką miałam do czynienia, i to pomimo przewracania, rozkładania i innego cudowania z tym wkładem
Bambusowe formowanki, wkłady od IB i wkład organic od flipa schną szybciej niż ten wkład...
Ostatnio edytowane przez borussia ; 10-08-2012 o 21:33 Powód: dopisek
Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam
dzięki borussia