Pokaż wyniki od 1 do 20 z 235

Wątek: Ukochana książka z dzieciństwa

Mieszany widok

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AlicjaR Zobacz posta
    Właśnie, zapomniałam o Małej Księżniczce i Tajemniczym Ogrodzie
    Martamwmw, to Ty młoda jesteś ja Pottera na studiach czytałam
    Ja tak samo staro sie przy Was czuje
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustopróchno Awatar muzakate
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qqrq5 Zobacz posta
    Ja tak samo staro sie przy Was czuje
    Ja też
    Pracowałam jakiś czas w szkole - na którejś z pierwszych części HP byłam w kinie z dziećmi

Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka

Chustoholiczka

Domyślnie

Nie czuję się staro a w tym roku już 41 będę miała. Natomiast nigdy nie czytałam HP
    Natomiast pamiętam książkę Dziadzio mrok, Przygoda Misia, Przez różową szybę. Bardzo lubiłam i lubię Ewę Szelburg Zarembinę.
    W szkole średniej uwielbiałam Myszy i ludzie, Paragraf 22 ijeszcze jedna tylko teraz tytuł mi wypadł z głowy.
    William Wharton był moim ulubionym pisarzem.

Edit już pamiętam Król szczurów
    Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 03-02-2019 o 11:58

Chustoguru Awatar AlicjaR
    Miejscowość
    Żywiec

Domyślnie

O matko, spadłamznieba, też miałam w liceum fazę na Whartona już o tym zapomniałam.
    A potem uwielbiałam Isabel Allende. Ale to już jako nastolatka, więc nie traktuję tego, jako okres dzieciństwa
    Kornelka 25.03.2015, Józio 16.09.2017

Chustopróchno Awatar muzakate
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AlicjaR Zobacz posta
    O matko, spadłamznieba, też miałam w liceum fazę na Whartona już o tym zapomniałam.
    A potem uwielbiałam Isabel Allende. Ale to już jako nastolatka, więc nie traktuję tego, jako okres dzieciństwa
    Wharton też sobie przypomniałam

Isabel Allende "Dom dusz" to jedna z moich topowych książek. Choć może powinnam ponownie przeczytać i zrewidować. Też czytałam w liceum. Literatura iberoamerykanska pchnęła mnie na iberystykę. Kurcze. Później chyba założę wątek "moich 10 najlepszych książek w życiu" myślę, że 10 można już wybrać, a jak widać po tym wątku miło powspominać książki które się czytało, a które wyleciały z pamięci

Chustoholiczka

Domyślnie

muza a może po prostu niech ten wątek żyje? Po co kolejny o ksią_kach?
    Tytuł zawsze można podrasować aby pasował do jednego i drugiego.
    Mnie by to bardzo odpowiadało. Przecież dzieciństwo jak dla mnie jest do czasu aż żyjemy pod jednym dachem z rodzicami bez zobowiązań jakichkolwiek (no może nie hiszpanie czy włosi bo u nich wyprowadzka z domu jest jednak w innym wieku i ta moja teoria by miała się nijak ale..... )

Chustoguru Awatar AlicjaR
    Miejscowość
    Żywiec

Domyślnie

Ja mam trochę inne odczucie, co do tego, kiedy kończy się dzieciństwo. U mnie to był czas dojrzewania, czyli jakieś 12 lat. Jak myślę "dzieciństwo", to mam na myśli mniej więcej ten czas do 12 roku życia. Czas słodkiej beztroski, niewinności i niewiedzy. Może dlatego, że bardzo szybko dorastałam. Jako nastolatka pracowałam, pomagałam rodzicom w ich firmach, byłam odpowiedzialna za młodszą siostrę...
    Kornelka 25.03.2015, Józio 16.09.2017

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muzakate Zobacz posta
    Wharton też sobie przypomniałam

Isabel Allende "Dom dusz" to jedna z moich topowych książek. Choć może powinnam ponownie przeczytać i zrewidować. Też czytałam w liceum. Literatura iberoamerykanska pchnęła mnie na iberystykę. Kurcze. Później chyba założę wątek "moich 10 najlepszych książek w życiu" myślę, że 10 można już wybrać, a jak widać po tym wątku miło powspominać książki które się czytało, a które wyleciały z pamięci

Kiedyś zakłądałam wątek w dorosłym dziale kulturalnym, chyba o ulubionego autora konkretnie pytałam. Można byłoby tam pociągnąć wątek książek dorosłych. http://www.chusty.info/forum/showthr...Ulubiony-autor
    G. 11.2015 # K. 10.2017 # A. 08.2019

Chustomanka Awatar podgrzybek
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    Nie czuję się staro a w tym roku już 41 będę miała. Natomiast nigdy nie czytałam HP
    Natomiast pamiętam książkę Dziadzio mrok, Przygoda Misia, Przez różową szybę. Bardzo lubiłam i lubię Ewę Szelburg Zarembinę.
    W szkole średniej uwielbiałam Myszy i ludzie, Paragraf 22 ijeszcze jedna tylko teraz tytuł mi wypadł z głowy.
    William Wharton był moim ulubionym pisarzem.

Edit już pamiętam Król szczurów
    O rety, Król szczurów!! Tyle razy próbowałam sobie przypomnieć tytuł tej książki.
    Mnie po Whartonie jeszcze Johnatan Carrol wciągnął.
    synek duży XI.2010 i synek mały V.2014

Uprawnienia umieszczania postów