Pokaż wyniki od 1 do 20 z 235

Wątek: Ukochana książka z dzieciństwa

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

mamaLika,

NIE WIERZYŁAM, że jeszcze kiedyś uda mi się ustalić ten tytuł!!! Dziękuję!!!

Chustomanka Awatar polah
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

he he, własnie pisałam o Razem ze Słonkiem Julka teraz się zaczytuje

super wątek, tyle tytułów, które gdzieś mi umknęły Baśnie z wyspy Lanka, Zerko Żeglarz, atlas - wow, muszę znowu to mieć!
    Do wszystkich Ań, Dzieci, Ożogowskich, Siesickich dokładam Apolejkę i jej osiołka
    Do komiksów dorzucę też Przygody Profesorka Nerwosolka
    o jeszcze to bardzo lubiłam:http://jarmila09.wordpress.com/2011/...ozowy-balonik/
    Ostatnio edytowane przez polah ; 29-03-2012 o 20:08
    Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
    Herbata z Malinami

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

A ktoś miał to?:

A propos unikatów i cen za nie - pamiętam, jak kilka lat temu "Bajarka opowiada" chodziła na all po 300-400. Potem pojawił się dodruk i kupiłam za 8
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Jeszcze oczywiscie mnóstwo książeczek z serii "Poczytaj mi mamo" - pamiętam doskonale jak czytałam w zerówce (w sali, pamiętam jak siedziałam przy stoliku i czytałam, pamiętam całą półkę z tymi książeczkami). I rózne małe książeczki w stylu "Pchła szachrajka", "wspólne wydanie "Rzepki", "Ptasiego radia" i "Lokomotywy" - w naszej bibliotece jest to stare, podłużne wydanie z ilustracjami Szancera

Chustomanka Awatar Ulula
    Miejscowość
    Poznań (Komorniki)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budzik Zobacz posta
    wspólne wydanie "Rzepki", "Ptasiego radia" i "Lokomotywy" - w naszej bibliotece jest to stare, podłużne wydanie z ilustracjami Szancera

Miałam! "Rzepka" bosko zilustrowana. Dziadek i babcia stoją mi przed oczami jak żywi. I siłacze i kiełbasy z "Lokomotywy"...

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

"Bułeczka" Korczakowskiej
    "Królewna Śnieżka" Kruger, il Szancer .... cudo http://jarmila09.files.wordpress.com...iezka_blog.jpg
    "Jarzębinka" Tajc
    "Kot i kogut" , "Bajka o szklanej górze"

no i serie Poczytaj mi mamo
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Jeszcze oczywiscie mnóstwo książeczek z serii "Poczytaj mi mamo" - pamiętam doskonale jak czytałam w zerówce (w sali, pamiętam jak siedziałam przy stoliku i czytałam, pamiętam całą półkę z tymi książeczkami). I rózne małe książeczki w stylu "Pchła szachrajka", "wspólne wydanie "Rzepki", "Ptasiego radia" i "Lokomotywy" - w naszej bibliotece jest to stare, podłużne wydanie z ilustracjami Szancera

to wydanie jest u moich teściów, a ja w zeszłym roku kupiłam harmonijkową książkę z lokomotywą, dokładnie te same ilustracje, tylko format bardzo kieszonkowy, kosztowała chyba 7 zł

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    to wydanie jest u moich teściów, a ja w zeszłym roku kupiłam harmonijkową książkę z lokomotywą, dokładnie te same ilustracje, tylko format bardzo kieszonkowy, kosztowała chyba 7 zł
    Też ją mam, choć już w kawałkach - Miłosz się z nią szybko rozprawił, bo to była jego bodajże druga książeczka w życiu... Ta harmonijkowa wersja jest bez problemu dostępna w księgarniach.

Chusteryczka Awatar reginleif
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    Z serii harmonijkowej pojawiła się też Rzepka/Ptasie radio:

Styczniowy Staszek (2009), lutowy Tadek (2011)
    Moja dłubanina

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Poza tym wszystkim co już napisałyście a w 90 procentach to i moje dzieciństwo i moje ukochane lektury to jeszcze np. cała seria o Mikołajku i komiksy o Asteriksie, które dosłownie z ojcem i dwójką rodzeństwa "zaczytaliśmy na śmierć". Mój synek za to zaczytał prawie na śmierć Miffy w zagrodzie a ma on dopiero rok, nie ma dnia by do niej nie zajrzał.
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reginleif Zobacz posta
    Z serii harmonijkowej pojawiła się też Rzepka/Ptasie radio:

I jeszcze "Idzie Grześ" razem z "Bambo" A "Rzepki" nie widziałam jeszcze!

Chusteryczka Awatar Frezis
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

wczoraj kupiłam za 8,90 małą wersję
    Dzieci to... kupa. Kupa radości i kupa kupy I jeszcze kupa zmartwień...

Franek (Kako) 02.02.2008
    Krysia (Izia) 26.10.2009
    Janek 30.07.2014

www.wysokipoziomcukru.pl
    www.dalekiswiat.pl
    zdjeciarka.blogspot.com

Według psychologów dzieci wyrastają z lęku separacyjnego po drugim roku, nie piszą kiedy wyrastają z niego matki...

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

rumpelsztyk po niemiecku.
    uwielbialam.
    tu cala:
    http://kidpix.livejournal.com/976452...hread=11581764
    Ostatnio edytowane przez grimma ; 13-04-2012 o 08:54
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

A ja kupiłam kilka dni temu składankę "Rzepka" i "Ptasie radio" G&P i się ciut wkurzyłam, bo ma błędy redakcyjne w postaci literówek czy braków w interpunkcji. Grr. Rzeczywiście, strasznie długie te wierszyki, że aż nie można przejrzeć całości przed puszczeniem do druku

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

U mnie szaleństw ciąg dalszy. Ostatnio dostałam od koleżanki (no dobrze, Miłosz dostał ) kolekcjonerskie wydanie Plastusia (jest też podobne Karolci!), a dzisiaj kupiłam na Allegro zestaw książek M. Musierowicz (głównie Jeżycjada). Mąż już macha ręką... Wczoraj przywieźliśmy od jego rodziców kilka siatek książek z czasów jego dzieciństwa i "wczesnej młodości". Nie wiem, gdzie to wszystko pomieszczę

Uprawnienia umieszczania postów