Nosidło bardzo podobało mi się na zdjęciach. Panel z Girasola przepiękny. Daję więc plus za wygląd, ale także za wykonanie. Wygodne, dobrze wypełnione pasy.
Niestety miałam problemy z odpowiednim założeniem nosidła i dołączona instrukcja okazała się dla mnie niewystarczająca. Kiedy nosiłam synka na plecach, górny "zatrzask", ten poziomy, wpijał mi się w szyję i za nic nie umiałam ustawić tego tak, żeby był niżej tak jak na zdjęciach :/
Odpowiednie założenie nosidła wydało mi się więc trudne, aczkolwiek sama regulacja pasów dość lekka. Nie byłam natomiast w stanie wyregulować części chustowej za pomocą kółek. Może po prostu nie umiem tego robić, ale właśnie ze względu na mało intuicyjne zakładanie, a właściwie dopasowywanie nosidła kiedy już się je ma na sobie, niestety nie kupiłabym go, choć na początku byłam do niego bardzo entuzjastycznie nastawiona, ze względu na wygląd.
Jeśli chodzi o noszenie dzieci niesiedzących to myślę, że się nadaje. Przynajmniej na takie dziecko, które trzyma główkę, bo nie wiem jak w przypadku noworodków. Podoba mi się pomysł z kapturkiem, w innych nosidłach mi czegoś takiego brakuje. Zwłaszcza kiedy dziecko zasypia. U nas ładnie główkę trzymał.
Dziękuję za możliwość testowania.

Odpowiedz z cytatem