Zwiedziłam galerię producenta. Uff...![]()
Buko, co Ty o tej porze na forum...?Czas przestawiałaś?
Sorry za OT![]()
Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)
UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE
Wg mnie reklama ukrywa wiele -tzn napisane niby, że łatwiejsze w obsłudze niż chusta i bez wiązania - a mni się to właśnie wydaje bardziej skomplikowane niż zawiązanie chusty - jeden krążek, drugi krażek, jakiś pasek ktorego nie można zgubić i saszetka, uff
Złe też jest dlatego, że możliwości regulacji są znikome - głównie tym pasem poziomym, a jak Ci za luźno zwisają pasy pionowe to poziomym będziesz musiała mocno docisnąć - a efekt taki, że będzie się głównie trzymał ten pas poziomy. A dziecko nie będzie "siedziało" tylko będzie przyciśnięte...
Cały patent z elastykiem polega na tym, że żeby dobrze podtrzymywał dziecko musi być ciasno zawiązany (każdy pas) - jak Ci się dziecko "zwija" to bankowo masz za luźno - a w tym k'tanie nie dociągniesz chyba, żebyś je przerobiła/skróciła jakoś.
Co jest zresztą bez sensu, bo 1.dziecko rośnie więc i z czasem miejsca/materiału będzie trzeba więcej 2.jak mała ma 3 miesiące to czas na przesiadkę do tkanej, bo im ciężej tym bardziej całość pracuje, sprężynuje, gorzej podtrzymuje, Ciebie boleć będą ramiona i plecy (bo się będziesz odginać) etc etc.
MOBY to chusty elastyczne, więc już bym sobie odpuściła.
Beco jest ok, Ergo też - dla dzieci siedzących.
To ostatnie infantin - niby ok ale popatrz na ten panel - jest dość gruby i jakby mocno wypełniony - musiałabym dostać do łapy, ale wygląda mi na to, że grubością i wypełnieniem się maskuje niedopasowanie do dziecka - zobacz na tym zdjęciu, jak odstaje/zgina się przy nóżkach.
Plus dla mnie nie ma podparcia plecków - pozycja jest utrzymywana dlatego że górna krawędź dociska główkę - dla mnie niedopuszczalne. Dlatego m.in nosidła są dla większych dzieci - podparcie ma być dla plecków na całej wysokości do karku a główka to inna bajka...
Nie bój się chustyKup sobie tkaną wiązaną bawełnianą, najlepiej pasiaka co by brzegi łatwo rozróżniać i spróbuj
Nie wiem co tam w USA popularne jest, ale na szybko widzę, że są didymosy, i storcze, więcej pewnie też w tych kategoriach...
Przodem do świata nie nosimy, tu możesz poczytać więcej dlaczego.
Jeszcze a propos Twojego babybjorna - jaki masz model? O nosidłach miękkich mówimy, kiedy nie dość, że są miękkie to jeszcze nie ma NIC między rodzicem a dzieckiem - żadnych wkładek, podpórek, etc etc. I fakt, że jest dośc wąskie w kroku co nie stanowi niby problemu przy małym dziecku - no cóż, małych w nosidełkach nie nosimy (niewystarczające podparcie dla całych pleców w każdym punkcie, zbyt mała regulacja etc etc) a starsze - będą zwisać...
Ale nie martw się, że masz jakieś wisiadełkowe przodoświatowe błędy na sumieniu - nie wiedziałaś.
A jak to określiła niedawno jedna z moich chustomentorek - świadomośc boli![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Masz racje - jest za luzno i brak regulacji, ale skoro i tak nie bede tego uzywac w takiej postaci, to sobie to przerobie na dlugi pasek i sprobuje czy dalabym rade wiazac to jak chusteNapisala Mayka1981---
jak Ci się dziecko "zwija" to bankowo masz za luźno - a w tym k'tanie nie dociągniesz chyba, żebyś je przerobiła/skróciła jakoś.
Bjorna mam takiego:Jeszcze a propos Twojego babybjorna - jaki masz model? O nosidłach miękkich mówimy, kiedy nie dość, że są miękkie to jeszcze nie ma NIC między rodzicem a dzieckiem - żadnych wkładek, podpórek, etc etc. I fakt, że jest dośc wąskie w kroku co nie stanowi niby problemu przy małym dziecku - no cóż, małych w nosidełkach nie nosimy (niewystarczające podparcie dla całych pleców w każdym punkcie, zbyt mała regulacja etc etc) a starsze - będą zwisać...
http://www.maternityandbabyshoppingm...dnightblue.jpg
Nie ma nic pomiedzy dzieckiem a nosidlem i musze przyzac, ze jest ono sprytne i szybkie w obsludze. I mala lubi w tym siedziec - jedyna mozliwosc zeby ja wziac na zakupy, bo w foteliku samochodowym nie usiedzi, nie lubi i placze![]()
Szkoda, ze nie mozna nosic dzieci w nosidlach miekkich tak wczesnie. Jestem zdecydowana kupic BECO (nie wiem tylko czy BUTTERFLY czy GEMINI) a co ciekawe na ich stronach jest info, ze mozna uzywac od urodzenia.
Fajnie tu mamybo jest wypozyczlnia nosidel - mozna sobie przymierzyc, ponosic, kupic jak pasuje..
Wklejam linka, moze sie komus przyda:
http://paxbaby.com/
pozdro
Ostatnio edytowane przez loolek ; 27-03-2012 o 05:31
O ludzie, ale te chusty drogie sa!!!!!
A uzywanych nie widze
Jaka dlugosc chusty jest najlepsza?
Widze, ze oni tu maja rozne rozmiary..
http://didymos.com/index.php?s=groesse
Ja jestesm z metra cieta (158cm) wiec 5.20m to chyba troche za duzo...???
Mam jeszcze pytanie o to nosidlo MT:
http://http://www.ebay.com/itm/MEI-TAI-BABY-ABC-CARRIER-SLING-REVERSIBLE-birds-and-cherry-blossoms?item=280771142687&cmd=ViewItem&_trksid=p5 197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5% 26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D7298184166759527063
co o nim myslicie?
Ostatnio edytowane przez loolek ; 27-03-2012 o 16:20
loolek, a gdzie w Stanach mieszkasz?