Pokaż wyniki od 1 do 20 z 32

Wątek: Baby K'tan - znacie?

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buka Zobacz posta
    Nie bedę pisac po raz n-ty, bo na forum można znaleźć wiele informacji na ten temat.

Wklejam gotowca -

Osobiście nawet w wózku woziłam zawsze do siebie, mimo, że mam możliwość regulacji kierunki. Pozycja przodem do świata jest niezdrowa zarówno dla psychiki malucha jak i dla kręgosłupa.
    oj, nie wiedziala
    biedne moje dzieciatko, raz poszlo (albo chyba raczej powisialo) ze mna na zakupy przodem do swiata w babybjornie....

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loolek Zobacz posta
    oj, nie wiedziala
    biedne moje dzieciatko, raz poszlo (albo chyba raczej powisialo) ze mna na zakupy przodem do swiata w babybjornie....
    Jeden raz przeżyje, grunt, żeby się uczyć na własnych błędach Poczytaj forum jest tu mnóstwo użytecznych informacji.
    Pozdrawiam

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Zwiedziłam galerię producenta. Uff...

Buko,
    co Ty o tej porze na forum...? Czas przestawiałaś?

Sorry za OT
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Wg mnie reklama ukrywa wiele -tzn napisane niby, że łatwiejsze w obsłudze niż chusta i bez wiązania - a mni się to właśnie wydaje bardziej skomplikowane niż zawiązanie chusty - jeden krążek, drugi krażek, jakiś pasek ktorego nie można zgubić i saszetka, uff

Złe też jest dlatego, że możliwości regulacji są znikome - głównie tym pasem poziomym, a jak Ci za luźno zwisają pasy pionowe to poziomym będziesz musiała mocno docisnąć - a efekt taki, że będzie się głównie trzymał ten pas poziomy. A dziecko nie będzie "siedziało" tylko będzie przyciśnięte...

Cały patent z elastykiem polega na tym, że żeby dobrze podtrzymywał dziecko musi być ciasno zawiązany (każdy pas) - jak Ci się dziecko "zwija" to bankowo masz za luźno - a w tym k'tanie nie dociągniesz chyba, żebyś je przerobiła/skróciła jakoś.
    Co jest zresztą bez sensu, bo 1.dziecko rośnie więc i z czasem miejsca/materiału będzie trzeba więcej 2.jak mała ma 3 miesiące to czas na przesiadkę do tkanej, bo im ciężej tym bardziej całość pracuje, sprężynuje, gorzej podtrzymuje, Ciebie boleć będą ramiona i plecy (bo się będziesz odginać) etc etc.

MOBY to chusty elastyczne, więc już bym sobie odpuściła.

Beco jest ok, Ergo też - dla dzieci siedzących.

To ostatnie infantin - niby ok ale popatrz na ten panel - jest dość gruby i jakby mocno wypełniony - musiałabym dostać do łapy, ale wygląda mi na to, że grubością i wypełnieniem się maskuje niedopasowanie do dziecka - zobacz na tym zdjęciu, jak odstaje/zgina się przy nóżkach.
    Plus dla mnie nie ma podparcia plecków - pozycja jest utrzymywana dlatego że górna krawędź dociska główkę - dla mnie niedopuszczalne. Dlatego m.in nosidła są dla większych dzieci - podparcie ma być dla plecków na całej wysokości do karku a główka to inna bajka...

Nie bój się chusty Kup sobie tkaną wiązaną bawełnianą, najlepiej pasiaka co by brzegi łatwo rozróżniać i spróbuj Nie wiem co tam w USA popularne jest, ale na szybko widzę, że są didymosy, i storcze, więcej pewnie też w tych kategoriach...

Przodem do świata nie nosimy, tu możesz poczytać więcej dlaczego.

Jeszcze a propos Twojego babybjorna - jaki masz model? O nosidłach miękkich mówimy, kiedy nie dość, że są miękkie to jeszcze nie ma NIC między rodzicem a dzieckiem - żadnych wkładek, podpórek, etc etc. I fakt, że jest dośc wąskie w kroku co nie stanowi niby problemu przy małym dziecku - no cóż, małych w nosidełkach nie nosimy (niewystarczające podparcie dla całych pleców w każdym punkcie, zbyt mała regulacja etc etc) a starsze - będą zwisać...

Ale nie martw się, że masz jakieś wisiadełkowe przodoświatowe błędy na sumieniu - nie wiedziałaś.
    A jak to określiła niedawno jedna z moich chustomentorek - świadomośc boli
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonówka

Domyślnie

Napisala Mayka1981---
    jak Ci się dziecko "zwija" to bankowo masz za luźno - a w tym k'tanie nie dociągniesz chyba, żebyś je przerobiła/skróciła jakoś.
    Masz racje - jest za luzno i brak regulacji, ale skoro i tak nie bede tego uzywac w takiej postaci, to sobie to przerobie na dlugi pasek i sprobuje czy dalabym rade wiazac to jak chuste

Jeszcze a propos Twojego babybjorna - jaki masz model? O nosidłach miękkich mówimy, kiedy nie dość, że są miękkie to jeszcze nie ma NIC między rodzicem a dzieckiem - żadnych wkładek, podpórek, etc etc. I fakt, że jest dośc wąskie w kroku co nie stanowi niby problemu przy małym dziecku - no cóż, małych w nosidełkach nie nosimy (niewystarczające podparcie dla całych pleców w każdym punkcie, zbyt mała regulacja etc etc) a starsze - będą zwisać...
    Bjorna mam takiego:
    http://www.maternityandbabyshoppingm...dnightblue.jpg

Nie ma nic pomiedzy dzieckiem a nosidlem i musze przyzac, ze jest ono sprytne i szybkie w obsludze. I mala lubi w tym siedziec - jedyna mozliwosc zeby ja wziac na zakupy, bo w foteliku samochodowym nie usiedzi, nie lubi i placze

Szkoda, ze nie mozna nosic dzieci w nosidlach miekkich tak wczesnie. Jestem zdecydowana kupic BECO (nie wiem tylko czy BUTTERFLY czy GEMINI) a co ciekawe na ich stronach jest info, ze mozna uzywac od urodzenia.

Fajnie tu mamy bo jest wypozyczlnia nosidel - mozna sobie przymierzyc, ponosic, kupic jak pasuje..

Wklejam linka, moze sie komus przyda:
    http://paxbaby.com/

pozdro
    Ostatnio edytowane przez loolek ; 27-03-2012 o 05:31

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta

Nie bój się chusty Kup sobie tkaną wiązaną bawełnianą, najlepiej pasiaka co by brzegi łatwo rozróżniać i spróbuj Nie wiem co tam w USA popularne jest, ale na szybko widzę, że są didymosy, i storcze, więcej pewnie też w tych kategoriach...
    O ludzie, ale te chusty drogie sa!!!!!

A uzywanych nie widze

Jaka dlugosc chusty jest najlepsza?

Widze, ze oni tu maja rozne rozmiary..

http://didymos.com/index.php?s=groesse

Ja jestesm z metra cieta (158cm) wiec 5.20m to chyba troche za duzo...???

Mam jeszcze pytanie o to nosidlo MT:

http://http://www.ebay.com/itm/MEI-TAI-BABY-ABC-CARRIER-SLING-REVERSIBLE-birds-and-cherry-blossoms?item=280771142687&cmd=ViewItem&_trksid=p5 197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5% 26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D7298184166759527063

co o nim myslicie?
    Ostatnio edytowane przez loolek ; 27-03-2012 o 16:20

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

loolek, a gdzie w Stanach mieszkasz?

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    loolek, a gdzie w Stanach mieszkasz?
    W Rhode Island

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wystarczy Ci pewnie 4,2 na wszystkie wiązania

A MT jet dla siedzących dzieci dopiero, tak jak ergonomiki...
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alifi Zobacz posta
    Zwiedziłam galerię producenta. Uff...

Buko,
    co Ty o tej porze na forum...? Czas przestawiałaś?

Sorry za OT

Alifi ja o tej porze normalnie funkcjonuje jeszcze, fakt powinno mnie byc więcej w wątku "kto jeszcze nie śpi"

Uprawnienia umieszczania postów