eh, szkoda, że tego wątku nie było jak ja zaczynałam, może by się dziadki zapatrzyły i przekonały
Moja mama też próbowała i jak tylko chce się poprzytulać to prosi o pomoc we wkładaniu malucha. Na zdjęciach babcia z wnusią jakieś półtora roku temu i teraz z wnuczkiem. Najstarsza nie noszona ale sama chciała też ponosić.
https://picasaweb.google.com/1129746...eat=directlink
Ostatnio edytowane przez ewelkae ; 28-08-2012 o 18:42
Marti2007, Pati2010, Szymi2011
u mnie w rodzinie tylko ja nosze..teściowie nie sa za noszeniem
...a moja mama nie ma jak+choc raz próbowała-bo w Anglii..//ale patrzac na waszych rodzicow az sie na sercu robi cieplej
![]()
MAMA-Wiktorii 18.02.2007Katarzyny 29.03.2011
Kornelii 19.05.2021
ale super babcie i dziadkowie, sliczne zdjecia
mam teraz wyrzuty sumienia - moja mama ostatnio chciala janka wrzucic w chuste, ale powiedzialam, ze ciezko mi tak na kims go motac. A bylo to po pierwszej przygodzie mojego M z chusta - on stal jak ciele, ja skakalam dookola nich i sie pocilam, dociagalam, itp, a on mimo luzow mowil ze juz dalej sie nie da i ze mu plecy do krwi poobcieram. Ysz... Na szczescie sie udalo i chyba mu sie spodobalo. Wiec chyba wezme babcie na celownik, bo to grzech nie zarazic kogos, kto sam o to prosi...
<Miejsce na mądry cytat>
ewelkae zdjecie babci w tuli poprostu przepiękne![]()
W zeszłym tygodniu pożyczyłam koleżance nasze Tuli. A potem poszłam do pracy, wróciłam i dostałam ochrzan od mojej mamy, która była z Kubą - że marudny był (ząbkuje) i nosidła nie ma, a tak to by go wrzuciła w nosidło i zasnąłby spokojnie "jak zawsze". Przy "jak zawsze" zrobiłam wielkie oczy, bo nie miałam pojęcia, że oni się noszą
W chuście wcześniej trochę nosiła, ale tylko jak ja podociągałam.
Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.
Wiadomo dociągnąć komuś chustę jest ciężko, ale mimo nawet źle dociągniętej chusty babci łatwiej ponosić dzidziusia niż dżwigać go na rękach.
Roma, przeoiękne te zdjęcie pierwsze z mamą. ujęcie, kolorystyka - nigdy ni się ta natka nie podobała, a tutaj wygląda bardzo ładnie!
W pniedziałek zamotam swoją mamęChociażby do zdjęcia
I moja mama tez nosi, uwielbia to i ciagle jęczy żebym ja zamotala
![]()
[QUOTE=martekle;1848002]I moja mama tez nosi, uwielbia to i ciagle jęczy żebym ja zamotala
[QUOTE]
Piękne!
Ja zdecydowanie za późno zaczęłam nosić w chuście, niestety czasu się nie da cofnąć, a nasze mamy nawet nie miały o tym pojęcia, Teraz nadrabiają, chcą tak samo czuć bliskość jak my!
Nie uwierzycie, ale ja lepiej potrafię dociągnąć kieszonkę na mamie, mężu, siostrze....niż na sobieI wkurzało mnie, że wszyscy mają lepiej dociągniętą chustę niz ja
Na szczęście teraz noszę w plecaku i w tym już mi idzie OK
A dziękuję, przekażę mamie, na pewno sie ucieszy z pochlebnej opinii![]()
Cudna nowoczesna Babcia!
Głowa do góry! Nie ma co rozpamiętywać przeszłości. Ważne by iść do przodu, bo nie liczy sie gdzie jesteśmy, ale jaką drogę przebyliśmy![]()
Justyna.
Doradca Noszenia w Chuście i Nosidłach Miękkich Akademii Noszenia Dzieci (Kraków, czasem Krosno)
Adam 16.10.2009, Blanka 3.11.2011, Emil 6.09.2014
Świat to lustro. Twój świat zewnętrzny jest dokładnym odbiciem twojego wnętrza
Wiadomo dzieci rosną, mam nadzieję, że jako babcia będę mogła jeszcze ponosić wnuki, a jak dobrze pójdzie to nawet sporo wnuków bo mam trójkę dzieci![]()
Justyna.
Doradca Noszenia w Chuście i Nosidłach Miękkich Akademii Noszenia Dzieci (Kraków, czasem Krosno)
Adam 16.10.2009, Blanka 3.11.2011, Emil 6.09.2014
Świat to lustro. Twój świat zewnętrzny jest dokładnym odbiciem twojego wnętrza
Ja jestem wyjątkowo dumna z mojej mamy, która wszystko ogarnia.
Chusty i pieluszki wielo, widać ze chce sie uczyć i ze ja to interesuje.