Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: czy dziecku w pouche nie gorąco?

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie czy dziecku w pouche nie gorąco?

Przymierzam się do zakupu i jak oglądam zdjęcia dzieci w pouche to każde jest nakryte po szyję.
    Zależy mi na noszeniu na biodrze. Czy mogę nosić dziecko z wyciągniętymi rączkami na zewnątrz? Bo tak po szyję to mu chyba gorąco będzie?
    I jeśli można ? Jaki pouche polecacie na lato?
    dziękuję pozdrawiam

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toja Zobacz posta
    Przymierzam się do zakupu i jak oglądam zdjęcia dzieci w pouche to każde jest nakryte po szyję.
    Zależy mi na noszeniu na biodrze. Czy mogę nosić dziecko z wyciągniętymi rączkami na zewnątrz? Bo tak po szyję to mu chyba gorąco będzie?
    a w jakim wieku jest Twoje dziecko? bo z rączkami na wierzchu to nosi się generalnie dzieci, które już same siadają; przy pouchu trzeba bardzo dobrze dobrać odpowiedni rozmiar, a myślałaś o kółkowej zamiast poucha? jest bardziej uniwersalna

a co do ciepłoty- tak samo jak w innych chustach- jest to po prostu dodatkowa warstwa materiału, więc jeśli dziecko jest malutkie, to można je włożyć np. w samej pieluszce lub założyć tylko cieniutką koszulkę, kiedy są upały

Chustonówka

Domyślnie

Mój synek ma pół roczku. Na razie do końca kwietnia raczej nosić nie będę bo leczymy lekką asymetrię, dlatego też nie wolno nam nosić go tyłem do świata. Jak zacznę nosić to już na pewno będzie siedział ( już trenuje ostro).
    O kółkowej nie myślałam, pouche wydawało mi się wygodniejsze ale może nie mam racji, no i nie wiem jak to cenowo wychodzi?
    W wiązanej gdy jeszcze go nosiłam było nam bardzo gorąco jak był malutki dlatego nie chcę go nosić nakrytego.
    Czyli można nosić z wyciągniętymi rączkami?

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toja Zobacz posta
    Mój synek ma pół roczku. Na razie do końca kwietnia raczej nosić nie będę bo leczymy lekką asymetrię, dlatego też nie wolno nam nosić go tyłem do świata. Jak zacznę nosić to już na pewno będzie siedział ( już trenuje ostro).
    O kółkowej nie myślałam, pouche wydawało mi się wygodniejsze ale może nie mam racji, no i nie wiem jak to cenowo wychodzi?
    W wiązanej gdy jeszcze go nosiłam było nam bardzo gorąco jak był malutki dlatego nie chcę go nosić nakrytego.
    Czyli można nosić z wyciągniętymi rączkami?
    można, jak już siada samodzielnie, ale kręgosłup i tak musi być podparty dobrze, pouch lub chustę, np. kółkową naciągasz wtedy pod paszki;

pierwsze raz słyszę o tego typu asymetrii, przy której nie można nosić tyłem do świata; czy możesz napisać coś więcej, choćby nazwę, bo z chęcią się dowiem czegoś nowego; na rękach też nie może być noszony tyłem do świata?

a co do ciepłoty- może byliście po prostu za ciepło ubrani

Chustonówka

Domyślnie

Mój synek bardzo się odgina w lewą stronę i jak go noszę tyłem do świata to właśnie patrzy przez tą lewą stronę, pogłębiając tym asymetrię. Dlatego mamy nosić na rękach przodem, skracając stronę przeciwną do tej na którą się przechyla. Więc noszenie w chuście jakiejkolwiek na razie odpada. Faktem jest że nie lubiałam wiązać też tej chusty, i dlatego chciałabym coś wygodniejszego.
    Teraz to już nie wiem co chcę czy kółkową czy pouche? Wydawało mi się że pouche wygodniejsze ale już sama nie wiem. Zależy mi na tym żeby nie tracić czasu na wiązanie.
    Za ciepło raczej nie byliśmy ubrani. Mały miał tylko body i rajtuzy do pasa. Ja bluzkę i żakiet. A byliśmy cali spoceni. Chustę miałam elastyczną antybakteryjną z chusty.pl .

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Jestem zdziwiona, bo mój syn też miał lekką asymetrię i lekarka była naszą tkaną chustą zachwycona. Upominała tylko, żeby motać starannie i dobrze i równo dociągać.
    Napisz więcej o tej asymetrii: czy chodzicie na ćwiczenia, czy po prostu macie wskazówki pielęgnacyjne?

Musisz też pamiętać, że noszenie na biodrze asymetrycznie obciąża Twój kręgosłup... mój młody był ciężki i za każdym razem na biodro wrzucałam go na maksymalnie 15 minut, nie wyrabiałam dłużej.

Uprawnienia umieszczania postów