Pokaż wyniki od 1 do 20 z 39

Wątek: nocnik

Mieszany widok

Domyślnie

ja małą wysadzam od 3 miesiąca życia. Jak zaczęła raczkować to miałyśmy regres, teraz się normuje. Zasada jest taka - wysadzam po spaniu i jedzeniu albo jak widzę, że coś się szykuje. Jak się denerwuje na sedesie (nie mam nocnika, tylko nakładkę) to ją zabieram. Niech jej się to z rozluźnieniem kojarzy, a nie nerwem.

Chustomanka Awatar wrotka
    Miejscowość
    K-Koźle

Domyślnie

Ja wysadzam małą po spaniu, po jedzeniu, po dłuższym leżeniu na brzuszku, po dłuższym siedzeniu w chuście, po dłuższym siedzeniu na kolanach i jeszcze jak widzę, że jej się chce. Narazie wygląda to, że co chwilę jest nocnik i w 95% wysadzeń coś robi. Na nocniku siedzi ładnie, nie marudzi. Zrobi to zrobi, a jak nie chce to nie. I tu mam pytanie. Od kilku dni córka budzi się w nocy i płacze. Przystawianie do piersi mało dawało, to posadziłam ją na nocnik- wysikała dużo i zaraz uspokoiła się i zasnęła.

Czy wysadzacie swoje pociechy w nocy? jak często? same się budzą, czy może sadzacie przez sen?
    córa 2011 i synek 2014

Lepiej zapytać się i być głupim przez 5 minut, niż nie zapytać i być głupim przez całe życie

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrotka Zobacz posta
    Czy wysadzacie swoje pociechy w nocy? jak często? same się budzą, czy może sadzacie przez sen?
    wysadzam w nocy wtedy gdy się obudzi
    byl taki okres, że wysadzałam przy każdej pobudce ale nie zawsze było siusiu. Zauważyłam, że jak zrobi siusiu przed kąpielą, to wystarczy w nocy wysadzic raz, około północy (tak się kladziemy spać i córeczka wtedy zwykle się wybudza) ma najczęsciej suchą pieluszke, wysadzona robi siusiu i potem spokojnie z suchą pieluszką wytrzymuje do około 7 rano
    Pola 2011

Chustofanka Awatar kitten27
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

moja córcia ma ma 7 miesięcy i wysadzam ją w nocy podczas karmienia- nocnik między moje nogi i mała sobie je z pupą w nocniku. pierwsze wysadzenie robię po ok 4 godzinach od zaśnięcia (10pm) i następne przy każdym karmieniu do rana. Mała robi tylko siku. Kupki robi dwie lub trzy z rana po przebudzeniu- taka kumulacja

Chustomanka Awatar wrotka
    Miejscowość
    K-Koźle

Domyślnie

My właśnie próbujemy w nocy, ale jak wysadzam córę, to pielucha zawsze jest mokra, więc trzeba wysadzić, wysikać i jeszcze zawinąć na nowo, wtedy mała od razu się rozbudza i nie chce spać. Macie na to jakąś receptę??

córa 2011 i synek 2014

Lepiej zapytać się i być głupim przez 5 minut, niż nie zapytać i być głupim przez całe życie

Chustonówka

Domyślnie

ja sadzam córkę od 6 miesiąca na nocnik.

Chustoholiczka Awatar Tola_zet
    Miejscowość
    LDZ

Domyślnie

my od weekendu próbujemy i jest masakra - nie chce usiąść w ogóle a jak usiądzie to na minutkę i ucieka. Próbować dalej, systematycznie czy odpuścić i spróbować np. za miesiąc?

Uprawnienia umieszczania postów