Pokaż wyniki od 1 do 20 z 39

Wątek: nocnik

Mieszany widok

Chustomanka Awatar deviltya
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie nocnik

Postanowiłam zacząć wcześnie (słyszałam, że daje efekty).
    Kupiłam cudowny nocnik i posadziłam Lilę i...za pierwszym razem siku!

Ale, ale już kilka kolejnych razów mała zaczyna się naprężać, wykrzywia buzie, podnosi nóżki i płacze.
    Niewygodnie jej?
    Za wcześnie?
    Czy wywieram za dużą presję? ( bo uśmiecham się, zachęcam, mówię "psi,psi")

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Pewnie jej się po prostu nie chce
    Nie przetrzymuj na nocniku. Jak się dziecku chce, to zrobi od razu, a jak nie, to się tylko zdenerwuje.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja też zaczęłam u 9-miesięczniaka. Początki były bardzo obiecujące, wszystkie kupy złapane, czasem siku. Potem (jesień) był bunt nocnikowy - nie dał się posadzić za nic Potem (zima) się zupełnie zaciął i - jakby na przekór - po 20-30 min. bezowocnym posiedzeniu był mega sik w ledwie co założoną pieluchę Więc odpuściłam i teraz tylko łapanie kupek, a z akcją odpieluchowanie czekam na lato. Z nadzieją

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

nic na siłe, jak nie chce, to nie trzymaj jej na nocniku
    raczej zacznij obserwować i wylapuj momenty, kiedy zbiera się na siusiu, wtedy probuj wysadzać

moja coreczka najpierw wysadzana na maly chiński nocniczek, z róznymi efektami, w 9 miesiącu gdy sztywno usiadła, przesiadla sie na "dorosły" nocnik. No i od pierwszego razu siusiu w nocniku, początki byly obiecujące, z 12 pieluszek zuzywanych na dobę, zeszlismy do 3. Od pewnego czasu zaczyna zwiewac z nocnika ale ucieka tylko wtedy, gdy nie ma cisnienia na pęcherz, np gdy wysadzam przed kąpielą, czy przed wyjściem. Gdy sama domaga się wysadzenia, nie ma problemu z ucieczkami.
    Pola 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

Skąd ja to znam.. Ja kupiłam nocnik jak córa miała 10 mieś. no i za pierwszym razem jak ją ledwo posadziłam zrobiła siku i kupę jaka byłam zdziwiona i dumna.. o dziwo z chęcią na niego siadała i robiła siku do czasu.. potem nadszedł bunt, dostawała ataku histerii jak miała na nim usiąść zgodnie z radami mamy - odpuściłam na ponad miesiąc, po czym ponownie rzadko próbowałam ją dawać na nocnik i się przekonała do niego. Teraz znowu robi do niego siku i kupy, aczkolwiek nie często boję się, że się znowu zrazi tym bardziej, że nie daje mi znaku, że coś chce. Sama muszę się domyślać. A jak sika to się tak uśmiecha od ucha do ucha i czeka na gratulacje dzisiaj przespała mi całą noc z suchą pieluchą i od razu poleciałam po nocnik.. nie powiem, że była zadowolona z tego faktu (rano go szczególnie nie lubi pewnie za to, że jest zimny) ale zrobiła co musiała i ja i ona byłyśmy zadowolone. Odpuść na jakiś czas, a potem powoli zacznij zabawę od nowa.

Chustomanka Awatar deviltya
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ok dzięki za rady, a zmuszać jej nie zamierzam

Chustonoszka Awatar Fiolka
    Miejscowość
    Małopolska

Domyślnie

Kurcze faktycznie coś w tej komunikacji jest muszę nad tym popracować
    Synek jak się pytam gdzie Madi (pies) to ja szuka wyrokiem albo patrzy na nią

Uprawnienia umieszczania postów