-
Chusteryczka
Re: Wielorazówki a rozwój ruchowy maluszka.
osobiście, tak na zwykłą intuicję też byłam i jestem przeciw profilaktycznemu szerokiemu pieluszkowaniu. szerokie pieluszkowanie to jednak duża dodatkowa pieluszka między nogami, która powoduje nienaturalne odwiedzenie nóżek. żadna ze znanych mi wielorazówek czegoś takiego nie powoduje. w przypadku pieluszek do składania trzeba zrobić to co mart: zawinąć jak najwięcej materiału do środka tworząc wałeczek. ma to dodatkową zaletę: zatrzymuje kupkę w pieluszce.
i tak jak już napisałam, jeśli któraś z was ma jakiekolwiek obiekcje to należy zrezygnować z wersji one size i kupować pieluszki dostosowane do obecnej wagi dziecka. te pieluszki nie są nic a nic większe od jednorazówek. zresztą parę lat temu jednorazówki też były o wiele większe i grubsze niż obecnie. dopiero niezwykły rozwoj w dziedzinie chemii pozolił na to, że są one cieniutkie. koncerny cały czas pracują nad zwiększeniem chłonności superabsorbera. obawiam się, że za kilka lat te żelowe kuleczki będą już miały taką chłonność, że niektórzy będą przewijać dzieci raz dziennie....
Uprawnienia umieszczania postów