Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: wiazanie kieszonka

Chustonówka

Domyślnie wiazanie kieszonka

Witajcie
    Wciaz mam nieodparte uczucie ze czegos tu brakuje ale mala jest jeszcze mala (na zdj 2mce)i chyba pod samym karkiem dobrze jest zostawiac troche materialu tak zeby w razie potrzeby naciagnac spiacemu dziecku na glowke
    Pod koniec spacerku zaczyna sie wiercic moje 5kg i juz wtedy jestem prawie pewna ze jej niewygodnie ale moze nie jest to wina wiazania wciaz czekam na warsztaty w moim miescie ale poki co pomozcie
    Spojrzcie prosze fachowym okiem https://picasaweb.google.com/1150670...J-AveO5rfr1mgE#

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Nie jest źle, zwłaszcza jak się sama uczyłaś, moje próby były zdecydowanie mniej udane

Ja doradcą nie jestem, ale może trochę pomogę:
    1. wydaje się, ze nie równo jest dociągnięta zewnętrzna krawędź chusty, bo nóżki na pierwszym zdjęciu są na innej wysokości
    2. widać luzy w dociągnięciu tej zewnętrznej krawędzi - za pionowymi połami widać, że masz luzy na boku.
    3. przy karczku chyba też jeszcze można dociągnąć, bo wydaje mi się, że tam jest luźno.
    Ostatnio edytowane przez sharkah ; 16-03-2012 o 21:37

Chustonówka

Domyślnie

Dzieki za rade chyba rzeczywiscie nierowno te nozki i dociagnac mocniej a czy mozna za mocno dociagnac chuste
    I jeszcze jedno czy Wam lepiej sie dociaga naprzemiennie czy najpierw z jednej i pozniej z drugiej strony bo moze poprostu powinnam po troszku z kazdej moze lepiej wyczuje

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Oj chyba nie dasz rady za mocno dociągnąć chusty

A tak w temacie dociągania - to ja najpierw jedną stronę, potem drugą, a potem jeszcze raz krawędzie po obu stronach, bo zwykle coś jeszcze zostaje do dociągnięcia.

Jak już po zawiązaniu coś się zluzuje, to rozwiązuję węzeł i jeszcze poprawiam, bo nawet małe niedociągnięcia odbijają się mocno na komforcie noszącego (to z obserwacji pleców) i noszonego (zachowanie dziecka - jak jest super dociągnięte, to moja córa potrafi ponad 4 godziny spać ).

Chustonówka

Domyślnie

dzieki za pomoc pozdrawiam serdecznie

Uprawnienia umieszczania postów