Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Kieszonka, SIO czy AIO ?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

lubię SiO bo szybciej schną niż AiO, wkłady mogę wrzucić na kaloryfer i rano pieluszki do użycia, no i wkłady można poddać stripingowi, moczeniu we wrzatku z kwaskiem czy wyższej temperaturze w normalnym praniu

ale np na noc mam kieszonki i tots AiO z kieszonką

poza tym w tej chwili za najbardziej niezawodną pieluszkę na wyjścia i nie tylko, uznaję AiO bambooty
    Pola 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas górują SIO - szybko schną i łatwe w obsłudze przez M, mam kilka AIO ale schną i schną. Na noc zaś tylko formowanki z wełenką.

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Zdecydowanie SIO z powodów które wymieniły powyżej dziewczyny. Moje ostatnie odkrycie SIO firmy GroVia na fantastyczny rzep i bardzo miękki i chłonny wkład. W dodatku możesz dokupić do niej opakowanie jednorazowych wkładów chłonnych używanych na wyjścia.
    Ostatnio edytowane przez Magda&Franio ; 16-03-2012 o 06:50

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

I my preferowaliśmy SIO do momentu, gdy nie przeszliśmy tylko na otulacze-wówczas u nas w stosiku wszystko inne przestało mieć rację prawa bytu .

Chustomanka Awatar kundzia
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon/docelowo Maksymilianowo :)

Domyślnie

mi pasuje to, że do kieszonki mogę wszystko wcisnąć w razie niedosuszonych wkładów. AIO jak dla nas chyba zbyt długoschnące. a które z SIO najbardziej polecacie ?
    Ostatnio edytowane przez kundzia ; 16-03-2012 o 08:00
    Ania, mama Gabrysia (11.08.2010)

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Tylko otulacze w sensie "zeznętrznym". Do środka najpierw wkładałam wkładki (jakoś to dziwnie brzmi ), a jak skończył rok to głównie tylko tetrę (w zasadzie dwie pieluszki złożone w prostokąt na początku). Szybko schnie, pupa nieduża. Teraz nawet na dłuższe wyjścia nie zakładam pieluszek. W ostatniej fazie wkładałam tylko jedną. Każdorazowo na pieluszki wkładałam pocięty na wkładki "antybrudzące"-> koc irma z Ikei.

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

My teraz mamy pół na pół kieszonki i AIO. Z formowankami się nie polubiłam, SIO używałam, ale jakoś straciłam do nich zapał.

SIO - mieliśmy IB i Close Parents. Te drugie miałam dw razy i w obu przypadkach szybko sprzedawałam, jakieś takie przekombinowane były i nie układały się ładnie na pupie. IB zgrabne i śliczne, sle jednak przecieki zdarzały się zceściej niż w innych, no i wkłady bardzo szywnieją, całość dość pancerna. No i wkłady mi wcale specjalnie szybko nie schły, to jest bardzo zbity, konkretny bambus.

AIO - bardzo lubię, za wygodę i niezawodność. Faktycznie np. rozmiarowe BG albo BBH schną długo, dlatego nie przepadam za nimi. Najwięcej mam/miałam różnych AIO z moźliwością cześciowego rozłożenia do suszenia. Mam Tots Bots Easy Fit z wyciąganym językiem, Bambooty mają dwa wkłady doszyte jednym końcem, więc jedne i drugie schną fajnie. Na noc używamy Real Easy AIO, teź z wyciąganym językiem, schnie ok. Najdłużej z tych które teraz mamy schną BG z bawełny organicznej, ale też do przeżycia, bo mają dwa wkłady przyszyte do siebie i do otulacza na końcach tylko.
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Uprawnienia umieszczania postów