Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Kieszonka, SIO czy AIO ?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar kundzia
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon/docelowo Maksymilianowo :)

Domyślnie Kieszonka, SIO czy AIO ?

Formowanki do mnie nie przemawiają, pupa wielka i takie tam. Jestem zakochana w kieszonkach, ale z SIO i AIO nie miałam do czynienia. Zastanawiam się nad wzbogaceniem o nie stosika. Jakie są wasze opinie, co lepsze, i dlaczego ?
    Ania, mama Gabrysia (11.08.2010)

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

u nas zdecydowanie sio!
    - główny argument - wkładki można wygotować bez pula, więc to, co styka się z tyłkiem ma szansę zostać rzeczywiście solidnie odczyszczone - w kieszonkach możesz solidnie odczyścić tylko wkładkę, a w aio w ogóle kicha
    - w kieszonkach częstsze przecieki
    - argument mój osobisty i praktyczny - mam suszarkę, więc aio bym nie mogła w niej suszyć
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

zależy jeszcze czy zależy ci na ekonomiczności (wtedy sio) czy na wygodzie (wtedy aio, choc sio to te nie problem) czy na szybkim schnięciu (wtedy sio)
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

lubię SiO bo szybciej schną niż AiO, wkłady mogę wrzucić na kaloryfer i rano pieluszki do użycia, no i wkłady można poddać stripingowi, moczeniu we wrzatku z kwaskiem czy wyższej temperaturze w normalnym praniu

ale np na noc mam kieszonki i tots AiO z kieszonką

poza tym w tej chwili za najbardziej niezawodną pieluszkę na wyjścia i nie tylko, uznaję AiO bambooty
    Pola 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas górują SIO - szybko schną i łatwe w obsłudze przez M, mam kilka AIO ale schną i schną. Na noc zaś tylko formowanki z wełenką.

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Zdecydowanie SIO z powodów które wymieniły powyżej dziewczyny. Moje ostatnie odkrycie SIO firmy GroVia na fantastyczny rzep i bardzo miękki i chłonny wkład. W dodatku możesz dokupić do niej opakowanie jednorazowych wkładów chłonnych używanych na wyjścia.
    Ostatnio edytowane przez Magda&Franio ; 16-03-2012 o 06:50

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

I my preferowaliśmy SIO do momentu, gdy nie przeszliśmy tylko na otulacze-wówczas u nas w stosiku wszystko inne przestało mieć rację prawa bytu .

Uprawnienia umieszczania postów