Pokaż wyniki od 1 do 20 z 94

Wątek: Bobolider, chinki

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar tintirinka
    Miejscowość
    Wiocha pod Warszawą

Domyślnie

Ja mam 8 sztuk, używam od 9 miesięcy i mogą być. Żadna rewelacja, ale się sprawdzają. nie przeciekają, W jednej mi się rozwarstwił PUL, ale to dlatego że prałam w 60 stopniach. Na początek polecam każdemu bo za niską cenę można sobie popróbować czy cię chce pieluchy wielorazowe. Mój synek jest pulchny, ale go nic nie uciska - teraz ma największy rozmiar wzdłuż i wszerz 9 miesięcy i prawie 11 kg. Uważam że za taką cenę można kupić ich więcej i używać ile wlezie

Chustonoszka Awatar Luna
    Miejscowość
    Brzeg

Domyślnie

Miałam jedna sztukę, one size.
    Wg mnie, pieluszka była dość duża, z czego byłam bardzo zadowolona. Z tym jednym wkładem mikrofibrowym nadawała się do używania w ciągu dnia i tylko w domu.

PUL poliestrowy, w środku welurek, dający uczucie suchości, który w krótkim czasie poszarzał i się skulkował. Napy działały bez zarzutów, pielucha nie przeciekała.
    Jak na pieluchę za 17zł, to była bardzo OK!
    Majowa Pełnia 2011 i Wrześniowy Nów 2014

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mam jedną.
    Nie mam do niej w sumie żadnych zastrzeżeń, starannie wykończona,nappy hulają, nie przecieka, wkład z bambusa trochę mały ale po wielu praniach jest milutki i chłonny. Jedyny minus to to, ze jest mało rozciągliwa i zapinamy się już na ostatku a przyrównując ją do innych kieszonek wcale nie jest mała. Cieniutka. Dla mnie ok jak na kieszonkę, bo raczej inny system u nas się sprawdza, a kieszonek używam sporadycznie.

Chustonówka Awatar alexinarts
    Miejscowość
    Warszawa Rembertów

Domyślnie

ja mam ich z i eco i minkee. co do przeciekania - ani razu nie zdarzyło się, żeby przeciekły co niestety zdarzało się im droższym koleżankom. chinki chinkom, ale większość pieluch nawet tych strasznie drogich to chinki. dla mnie bomba. szkoda tylko, ze nie mają ciekawszych(bardziej kolorowych) wzorków. generalnie to są najlepsze pieluszki jakie miałam. rzadko używam do nich wkładów. zazwyczaj używam formowanek EcoPi, czyli Bobolidery robią za otulacze a jako takie porównałabym je do imse vimse.
    REWELACJA!

Po przeczytaniu powyżej o newbornach zaczynam się zastanawiać czy ich nie wziąć. Mój synek ma 11mcy i 7400kg(wcześniak z hipotrofią) więc może były by super. Może dlatego u nas nie ma uciskania gumek.
    Ostatnio edytowane przez alexinarts ; 24-08-2012 o 22:56

Ambasador producenta pieluszek BOBOLIDER ...wymiankowe? zapraszam: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=85211 gg:12045517

Chustomanka Awatar alinoe
    Miejscowość
    Miasto Ognia

Domyślnie

Mam 3 od jakiś 8 miesięcy. Ostatnio częściej używane ale tylko w domu. Przeciekają podobnie do CB tylko różnica w cenie jest kolosalna. U mnie mają 4+. Z tym,że pieluszki na 6 jeszcze nie spotkałam

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

ostatnio kupiłam używki (chyba 2 właśnie bobolider) i właśnie te zakładam na noc, bo jak dla mnie są ok (nie mam za bardzo porównania z innymi, ale jestem z nich zadowolona)
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

Na stanie mam ich 6.. no więc nie przeciekają - piorę w 60stopniach, napy działają bez zarzutu, polarek się zmechacił, ale to norma, minus: odciskają się na nóżkach, czego bardzo nie lubię i dla dziecka 11kg wydają mi się takie na styk. Używam ich tylko w sytuacjach kryzysowych. Generalnie więcej już bym ich nie kupiła, ale dla osób co chcą zacząć przygodę z pieluchami polecam, dużo nie stracą jeśli zrezygnują.

Uprawnienia umieszczania postów