Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Smarowac pupsko przy wielo czy nie?

Chustonoszka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ania_MK Zobacz posta
    A to ciekawe - ale bede smarowac Weleda w takim razie, i tak piore na min. 60st. Pupa juz niezle wyglada ale jedna ranka czerwona nie chce sie goic choc sie nie paprze na razie. Lekarz zalecil Sudocrem ale ten za duzo nie pomaga. W PL pewnie dostalabym masc p/grzybiczna i by sie raz dwa wygoilo. W domu mam tylko slaby steryd z antybiotykiem na gorsze ranki egzemowe Julki.
    Ja uzywam CJ's Butter na codzien a przy czerwonosciach CJ's Butter Plus.

Czas wolny to przywilej ktorego nie posiadam

Chustonoszka
    Miejscowość
    Mazowsze

Domyślnie

U nas zaczerwienia się pupa jak np przeoczę i pochodzi w zamokrej pieluszce, Staram się wtedy zakładać pieluszki z frotą bambusową od pupy, a jak widzę że efekty średnio marne to już przy drugim dziecku stosuję bepanthen na noc, rano dupka jak nowonarodzona.
    Na pieluszkę wkładam pocięty polarek, by się nie zatłuściło. Ale jak ogólnie po kupach zapieram płynem do mycia naczyć, więc na bieżąco się odtłuszcza wszystko

Domyślnie

My głównie na tetrze, i smarujemy, bo Weronika co pielucha - to jakiś kleks się trafi, i niestety pupsko często ma jakieś zaczerwienienia . Bez smarowania nie schodzą niestety.... zmieniam często, ale i tak co kilka dni coś przeoczę

Chustomanka

Domyślnie

Właśnie mamy problem z odparzoną pupą od powrotu ze szpitala czyli praktycznie od urodzenia. I zaczęło się goić dopiero jak pupę pod kran brałam i zrezygnowałam na dzień z jednorazówek. Smaruje linomagiem i zakładam prefoldy i otulacz. Jakoś na razie im nie szkodzi... Bez linomagu się mu pogarsza.

Chustomanka Awatar Ania_MK
    Miejscowość
    Wroclaw / Milton Keynes

Domyślnie

Zaczelam stosowac Welede i nareszcie sie zagoilo, musze teraz tylko odtluscic kiedys te wkladki i pieluchy ale na razie bez tego tez daja rade A na forum angielskim polecaja olej kokosowy, bo podobno spiera sie w normalnym cyklu prania...
    Cora Starsza IX.2008, Cora Mlodsza I.2012 i Cora Najmlodsza - III.2016

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

olej kokosowy +masło shea stosujemy na buźkę i jest super, na całe ciało też się sprawdza. Więc myślę, że przy problemach pieluszkowych może pomóc. Ja małej pupci przy wielo nie mam potrzeby niczym smarować.
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustonówka
    Miejscowość
    Derby/uk

Domyślnie

W PL pewnie dostalabym masc p/grzybiczna i by sie raz dwa wygoilo.
    ANIA_MK Ty w uk mieszkasz? w aptece mozesz clotrimazolum p/grzybicze kupic bez recepty

musze kupic te welede bo czasem nam sie zdarzaja odparzenia

Uprawnienia umieszczania postów