U nas zaczerwienia się pupa jak np przeoczę i pochodzi w zamokrej pieluszce, Staram się wtedy zakładać pieluszki z frotą bambusową od pupy, a jak widzę że efekty średnio marne to już przy drugim dziecku stosuję bepanthen na noc, rano dupka jak nowonarodzona.
Na pieluszkę wkładam pocięty polarek, by się nie zatłuściło. Ale jak ogólnie po kupach zapieram płynem do mycia naczyć, więc na bieżąco się odtłuszcza wszystko![]()
My głównie na tetrze, i smarujemy, bo Weronika co pielucha - to jakiś kleks się trafi, i niestety pupsko często ma jakieś zaczerwienienia. Bez smarowania nie schodzą niestety.... zmieniam często, ale i tak co kilka dni coś przeoczę
![]()
Właśnie mamy problem z odparzoną pupą od powrotu ze szpitala czyli praktycznie od urodzenia. I zaczęło się goić dopiero jak pupę pod kran brałam i zrezygnowałam na dzień z jednorazówek. Smaruje linomagiem i zakładam prefoldy i otulacz. Jakoś na razie im nie szkodzi... Bez linomagu się mu pogarsza.
Zaczelam stosowac Welede i nareszcie sie zagoilo, musze teraz tylko odtluscic kiedys te wkladki i pieluchy ale na razie bez tego tez daja radeA na forum angielskim polecaja olej kokosowy, bo podobno spiera sie w normalnym cyklu prania...
olej kokosowy +masło shea stosujemy na buźkę i jest super, na całe ciało też się sprawdza. Więc myślę, że przy problemach pieluszkowych może pomóc. Ja małej pupci przy wielo nie mam potrzeby niczym smarować.
Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś
2.09.2019, Helenka
7.05.2021