Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: Smarowac pupsko przy wielo czy nie?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Ania_MK
    Miejscowość
    Wroclaw / Milton Keynes

Domyślnie Smarowac pupsko przy wielo czy nie?

Dziewczyny, Natka dostala odparzen no i mam problem bo podobno w wielo nie mozna niczyc pupki smarowac. Na razie jest w pampkach w nocy i wtedy smaruje Weleda do pupy, ale w dzien na wielo tylko lecimy. No i po ostatniej nocce przegapilam kupsko i spala w nim pare godzin. Teraz bidulka ma czerwona pupcie ze ojej

Myslalam zeby jak tetre bede zakladac na dzien ze bede mimo tego smarowac, ale przy innych wielo to juz nie mozna nie?
    Cora Starsza IX.2008, Cora Mlodsza I.2012 i Cora Najmlodsza - III.2016

Chustonoszka

Domyślnie

Nie jestem znawczynią tematu, ale może użyj papierków. My tak robimy, choć ostatnio synek tak się wierci, że te papierki jakoś mu się zwijają. Częściej stosujemy wkładki sucha pielucha i ich nie jest nam szkoda, jak posmarujemy kremem. A w razie czego można przed praniem odtłuścić ludwikiem.

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Ja zwykle nie smaruje, kiedy nie ma potrzeby, profilaktycznie. Natomiast kiedy taka zaistnieje - to jak najbardziej. Nie używam papierków, bo zauważyłam, że lubią pogłębiać odparzenie, a dodatkowych polarowych wkładek nie mam. Potem odtłuszczam pieluchy i tyle. Zwykle pomagała Mustela, ostatnio jednak odparzenie, było jakby przesuszeniem, w aptece nabyłam Atoperal, niby do buzi, ale na tyłku idealnie się sprawdził, a miał mocno wazelinową konsystencję. Z pieluchami nie mam żadnych problemów, po wygojeniu maść w ostawkę.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

a wiesz od czego odparzenie (bo rozumiem, że przed kupskiem było)? Czasem uczula polar, może rezygnacja (o ile masz pieluchy z polarem ofc) na czas jakiś pomoże?
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

ja słyszałam też teorie, że polar z jednych pieluch odparzał, a z innych nie. mozna popróbować.

Guest
    Guest

Domyślnie

Ania jak trzeba to smarować tylko potem w płynie do naczyń namoczyć i już albo wrzucić do 90 stopni

dziewczyny w wątkach pieluchowych często pisały że papierki pogłębiają odparzenia

ja staram się unikać puli i polarów jak nam się przydarzy

Chustomanka Awatar Ania_MK
    Miejscowość
    Wroclaw / Milton Keynes

Domyślnie

Zaczelam stosowac Welede i nareszcie sie zagoilo, musze teraz tylko odtluscic kiedys te wkladki i pieluchy ale na razie bez tego tez daja rade A na forum angielskim polecaja olej kokosowy, bo podobno spiera sie w normalnym cyklu prania...
    Cora Starsza IX.2008, Cora Mlodsza I.2012 i Cora Najmlodsza - III.2016

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

olej kokosowy +masło shea stosujemy na buźkę i jest super, na całe ciało też się sprawdza. Więc myślę, że przy problemach pieluszkowych może pomóc. Ja małej pupci przy wielo nie mam potrzeby niczym smarować.
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustonoszka Awatar OLSIA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fruiterer Zobacz posta
    Nie jestem znawczynią tematu, ale może użyj papierków. My tak robimy, choć ostatnio synek tak się wierci, że te papierki jakoś mu się zwijają. Częściej stosujemy wkładki sucha pielucha i ich nie jest nam szkoda, jak posmarujemy kremem. A w razie czego można przed praniem odtłuścić ludwikiem.
    Ja robie tak samo - a pod bawełniane to smaruje bez problemu 0 jeśli jest taka potrzeba - mała ma baaardzo wrażliwe dupsko ...

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

nie smarowałam, bo nie było takiej potrzeby, więc trochę z teorii, że nie pownno się przy polarkach, bo tłuszcz je zatyka, tetra czy inne naturalne przy pupie powinny to znieść; zatłuszczone pieluchy (polarki i pule) należy prać w ciepłej wodzie z płynem do naczyń, płukać i znowu (byle nie w pralce, żeby piana nie wyszła )

chyba możesz traktować bezpiecznie pupę mąką kartoflaną

jak masz to spróbuj trzymać pupę w wełnianych/polarowych otulaczach, a nie w pulu, bo to jednak znacznie przewiewniej, a oczywiście najlepiej wietrzyć jak najwięcej, ale nie zawsze się da.

mam nadzieję, że przyjdzie ktoś z lepszym doświadczeniem w tej kwestii i poprawi jeśli coś pomieszałam, albo poszukaj na forum, na pewno coś było (może na "krochmal", "odparzenia" szukaj coś znajdzie)
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów