Pokaż wyniki od 1 do 20 z 39

Wątek: Czy wielorazówki bezpieczne dla kręgosłupa maluszka?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ja to wogole sie dziwie,że niektore mamy zakładaja np IB SIO dla lezacego dziecka,przeciez ta napa na plecach jest porazajaca!!!!

ja z trzecim dzieckiem stawiam od poczatku na tetra plus otulacz,formowanki handmade,ktore sa uszyte z głową,a kieszonki to Banany i Jabłka,które gumkę mają wysmienitą dla leżaka
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka

Domyślnie

no dla mnie wszelkie napki i grube wkłady na pleckach dla niemowlaczka, które się i tak często przewija są porażające

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No włąśnie o to chodzi, żeby było pod pleckami cienko, jeśli masz pieluszki handmade, które faktycznie mają cieniutko to pewnie jest ok. Ja zwijałam tetrę i to tak, żeby było więcej na brzuszku ale to i tak dla mojego dziecka było za dużo a handmaidów nie mam. Chodzi o to, żeby dobrze napinały się mięśnie brzucha, bo to później ważne w rozwoju różnych funkcji ruchowych ( a i też w wygaszaniu odruchów).

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żyrafka Zobacz posta
    No włąśnie o to chodzi, żeby było pod pleckami cienko, jeśli masz pieluszki handmade, które faktycznie mają cieniutko to pewnie jest ok. Ja zwijałam tetrę i to tak, żeby było więcej na brzuszku ale to i tak dla mojego dziecka było za dużo a handmaidów nie mam. Chodzi o to, żeby dobrze napinały się mięśnie brzucha, bo to później ważne w rozwoju różnych funkcji ruchowych ( a i też w wygaszaniu odruchów).
    miałam tetrę dla noworodka i była to najgrubsza opcja pieluchowa, szybko zrezygnowałam
    cienkie są np formowanki tetro, kieszonki chinki i jeszcze kilka innych, generalnie kieszonki z cienkim, pojedynczym wkładem
    no, ale oczywiście zrobisz jak uważasz

Chustonoszka

Domyślnie

a te otulacze polarowe? zrobilam sobie sama i wydaje mi sie strasznie gruby - sam otulacz da efekt uniesienia pupy w sumie jest wiekszy niz jednorazowka sam z siebie... tak sie zastanawiam, bo wszedzie pisza zeby robic z 2 warstw polaru - moze jedna by starczyla?? a byloby cieniej.... ogladalam na zdjeciach te kupne i jakos nie wydaje mi sie zeby tam byl znacznie cienszy polar od mojego (moj nie jest taki najcienszy, ale gruby tez nie jest...)

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aga__tka Zobacz posta
    a te otulacze polarowe? zrobilam sobie sama i wydaje mi sie strasznie gruby - sam otulacz da efekt uniesienia pupy w sumie jest wiekszy niz jednorazowka sam z siebie... tak sie zastanawiam, bo wszedzie pisza zeby robic z 2 warstw polaru - moze jedna by starczyla?? a byloby cieniej.... ogladalam na zdjeciach te kupne i jakos nie wydaje mi sie zeby tam byl znacznie cienszy polar od mojego (moj nie jest taki najcienszy, ale gruby tez nie jest...)
    polar jest za gruby, najcieńszy jest PUL i taki polecam dla noworodka

Uprawnienia umieszczania postów