-
Chustofanka
Czy wielorazówki bezpieczne dla kręgosłupa maluszka?
Zaczęłam używać wielorazówek, ale zastanawiam się, czy ta duża warstwa materiału na pleckach maluszka nie deformuje jego kręgosłupika. Moja córcia ma praiwe 3 miesiące, urodzła się malutka, rośnie szybko( ma około 4,5kg), ale jest dość drobna i jakoś mam wrażenie, że te wielorazówki, które kupiłam, wypychają dość mocno brzuszek do przodu (przetestowałam IB - M, otulacz z prefoldem bambino mio,tots bots, kieszonki babyetta z wkładem- te ostatnie chyba robiły najmniejszą różnicę). Martwię się czy nie zrobię jej tym krzywdy. Doradźcie, bo wiem, że wiele z Was ma spore doświadczenia z wielorazówkami i pewnie przetestowało sporo. Jaki otulacz jest dobry dla małej dupki, ten który kupiłam jest wykończony gumeczkami i chyba zostawię go jak mała podrośnie a kupię coś w stylu kieszonek babyetty, ale może są lepsze opcje.
-
Pieluchę trzeba dopasować do wieku dziecka - generalnie im mniejsze dziecko tym cieńsza wkładka
-
Chusteryczka
obejrzyj otulacze BambinoMIo, one są cieniutkie.
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala:
PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE 
-
Chustofanka
Tak, tak, wiem, że trzeba dopasować rozmiary ale generalnie wielo robią większą pupę i zastanawiam się czy nie zacząć zabawy z wielo trochę później, bo kręgosłupik tak wypchnięty do przodu. Może mam tylko takie wrażenie po jednorazówkach, ale chciałam się doradzić bardziej doświadczonych mam. IB - M wypróbowałam trochę przez pomyłkę i po to, żeby zobaczyć czy AIO mi odpowiadają czy może bardziej kieszonki. Ale tą pieluszkę zamierzam zostwić jak mała podrośnie. Nie próbowałam formowanek a niektóre mamy radzą używać je dla noworodków, ale czy one też są takie grube?
-
Chustoholiczka
-
Chustofanka
-
Chusteryczka
łopieluchowałam starszą na wielo ale zaczynałam od 7kg
młodszą teraz mam na jednorazówkach z wielu względów ale mnie denerwowałao że wielo ograniczały jej ruchy przy pierwszych próbach raczkowania, siadania.. choć jako noworodek była przez pierwsze 4-5 miesięcy pieluchowana wielorazowo- uzywałam głównie tetry składanej w prostokąt ale dośc szeroko- składałam na pół i znów na pół ale było własnie cieniej pod pleckami- no i otulacz pul raczej cieniutki
do tego u nas sprawdziły się kieszonki z dośc cienkim wkładem, często zmieniane
Uprawnienia umieszczania postów