Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 46

Wątek: Moj pechowy silk: FOTKI

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie Moj pechowy silk: FOTKI

Nie moge uwierzyc, ze o tym tutaj pisze.... Wczoraj przyszedl silk, dzisiaj rano wypralam go w pralce (program do prania delikatnych rzeczy/ jedwabiu), a kiedy chusta wieczorkiem wyschla, zamotalam w nia Orlando. Przed chwila mialam wrzucic silka do pralki na jeszce jedno pranie i patrze... oczom nie wierze... wystaja mi jakies nitki Z jednej strony, na dlugosci mniej wiecej metra szew podszywajacy krawedz jest tak kiepski, ze wszystko sie zaczelo pruc... wylaza nitki... Chuste mialam na sobie przez 20 minut, a tu taka niespodzianka

Napisalam list do Beatrice z Didy HQ, w poniedzialek wysle do niej silk. Nie moge uwierzyc, ze w chuscie-nowce taka niespodzianka. Postaram sie zrobic foty i pokazac to na forum. Jakosc przeszycia tej krawedzi jest tak kiepska...

Macalam juz tyle didkow, starych, nowszych, zamawialam juz kilka nowek bezposrednio od Didka, ale czegos takiego nie spodziewalam sie.

Zaczynam podejrzewac, ze silk mnie nie lubi.. bo ja nie moglam sie do niego przekonac... Moze jakies fatum wisi nad moim silkiem. Ale jestem wkurzona! Wiem, ze didek pieniadze zwroci, ale niemniej mam zepsuty wieczor.

Chustomanka Awatar yerba

Domyślnie Re: Moj pechowy silk

o cholera

współczuję zatrutego wieczoru.... kasę pewno zwrócą, ale przyjemność zabrana
    przychówek: Pierwszy (czerwiec 2007) i Druga (maj 2010)

http://www.pomoz-amelce.pl

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Przykry wieczór faktycznie
    :* przytulam!
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

I radości farbowania nie będzie

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Chusteryczka Awatar Iwanna.T

może Ci prześlą jako rekompensatę dodatkowy egzemplarz, to sobie będziesz mogła poszalec z farbowaniem

Współczuję "wrażeń"...
    Asinus asino pulcherrimus

Miejscowość
    Stare Babice

Wkurzona jestem na maxa Oto foty, same ocencie.. tez bylybyscie wkurzone

Takie prucie mam na mniej wiecej 1 metrze dlugosci, na jednej z krawedzi, zaraz przy oznaczniku srodka chusty.

Mam jeszcze jedno pytanie do znawczyn silka... czy te nowe silki sa ciensze od tych starszych? Bo tak mi sie wydaje...

Chustoholiczka Awatar stokrotka.a
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie Re: Moj pechowy silk: FOTKI

Przytulam eh te silki ...mi też jakaś nitka wystaje...ale jeszcze nie motałam więc zobaczymy.Nie lubię takich rozczarowań szczególnie że chusta to nówka od Didka...wyobrażam sobie co czujesz.
    Sara. 23.01.2008 Lena. 15.11.2010 Laura. 1.08.2013
    http://jogazycia.pl/harmonogram-zajec/

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

uuu, niezbyt fajnie to wyglada. siepie sie - powiedzialaby moja mama.
    Lindo, bardzo ci wspolczuje.

matka czworga
    i psa

Miejscowość
    Stare Babice

Zamawialam juz 5 chust bezposrednio od didka, zadnych problemow, chusty piekne i wszystko ok. A ten silk wyglada jakby byl na kolanie szyty gdzies gleboko w Chinach... Zero niemieckiem precyzji i jakosci
    Jestem pewna, ze didek pieniadze zwroci... pytanie teraz: czy brac nastepny silk?

Ciekawa jestem co zaproponuja, ale na jakas chuste gratis, tak na otarcie lez to naprawde nie licze. Szkoda tylko, ze to tak przed swietami... silk mial byc wlasnie na swieta.

Chustonoszka Awatar Wrotecka
    Miejscowość
    Warszawa

Linda bardzo mi przykro. Okropnie to wygląda. Takie rzeczy zdecydowanie nie powinny mieć miejsca. Trzymaj się i nie martw za bardzo.

Wczoraj znalazłam wątek na tbw o Zinnoberze, zmroził mnie strasznie. Wiem, pocieszenie to żadne ale może mają ostatnio jakieś problemy z kontrolą jakości
    http://www.thebabywearer.com/forum/show ... p?t=306121
    Moje dwie ślicznotki: Hania 12.01.2008 i Ola 26.12.2009

Miejscowość
    Stare Babice

Dzieki za ten link, przeczytalam... juz sama nie wiem co myslec...

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Po postach Stokrotki i Lindy nasuwa mi się jedno stwierdzenie - czyżby Didek się schińszczył ??? to by było straszne. Czyzby za kilka lat trzeba było szukać tylko starych Didków??

Współczuję przezyć
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chustomanka Awatar Natalia

Linda, zanieś do krawcowej, to Ci to naprawi. To nie jest wielki problem, żeby to zreperować.
    Co do ewentualnych wad, to nawet przy najbardziej wytężonej kontroli jakości, trudno ich uniknąć, nawet jeśli stosuje się najlepsze przędze i najbardziej nowoczesne maszyny. Co którejś chuście się zdarzy, a że to wielki kawał szmaty, to naprawdę łatwo czegoś nie zauważyć. Proponuję zreperować we własnym zakresie albo wymienić u Didka i tyle.
    Następnym razem, jak będziesz coś u nich kupować, to przypomnij im, że trafiła Ci się już chusta z wadą. Nic tak nie dyscyplinuje sprzedawcy jak nieufny klient. Piec razy obejrzą, zanim Ci coś wyślą.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Chustomanka Awatar Natalia

Cytat Zamieszczone przez irlaaa
    Po postach Stokrotki i Lindy nasuwa mi się jedno stwierdzenie - czyżby Didek się schińszczył ??? to by było straszne.
    Nie sądzę. Okres przedświąteczny, biegają z językiem do ziemi w pośpiechu i tyle.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Miejscowość
    Stare Babice

Dzieki Natalio! Wiem, ze moja krawcowa moze to wszystko pieknie naprawic, rozpruc i jeszcze raz przeszyc... Wiem, ze z wysylaniem chusty to jest zawracanie glowy, ale spodziewam sie, ze didek zwroci mi za koszt wysylki i przesle nowa chuste. Stare lany, ktore mialam tez maja maly problem z tymi bokami, ale lany wydaja mi sie duzo bardziej solidnie przeszyte niz ten felerny silk.

No nic, poczekam na maila od Beatrice, teraz i tak nic nie bede robic. Moze ponosze w silku... tak na otarcie lez

Chustomanka Awatar comega
    Miejscowość
    Poznań

Idę oglądać brzegi w mojej...

Chusteryczka Awatar mamaija

Lindo....przytulam, taką niespodziankę i radosc zabrali...a jakosci i renomie firmy nie wspominając cos pechowe te silki są....szkoda, że tak na święta,
    oby całą sprawę pomyslnie i szybko załatwili czego Ci z całego serca życzę

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

A pamietacie farbujace rosenholze? A kaszmiry, ktore sie ludziom rozdzieraly? Limitowane serie, to zawsze pewne ryzyko.
    Indio to specyiczny splot. Ten topik na TBW to jednak troche histeria. Znacie bawelniane indio, wiecie jak latwo przesunac w nim nitki prawie przekladajac paec na druga strone. Tyle, ze bawelna nie jest tak eastyczna jak wena, wiec latwiej wraca na swoje miejsce. Zinnober jest milutki i mieciutki i ...cieniutki, wiec takie "przesuwane nitki" latwiej powstaja. Czesto wlasnie na koncach. Kiedys wiazac swojego silka pociagnelam mocno za konce, zeby mi sie weze nie rozluznial i.....poczuam zimny pot na plecach. Moj palec prawie przeszedl przez material. Nawet 3 mm paznokci robia roznice. Na chuscie cale szczescie nie bylo sladu.
    Takie przesuniete nitki latwo naprawic piorac i prasujac chuste. Pamietajcie tez, zeby zawsze prac nowe Indio PRZEZ uzyciem.

Lind-z tym szwem sie nie popisali.
    Wiecie, ze Didysing, ktory sobie wedruje tez mial problem ze szwem.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Miejscowość
    Stare Babice

Prosze poczytac podany link.. inni posiadacze silkow tez mieli takie problemy, ale na szczescie didymos wymienil im silki

http://www.thebabywearer.com/forum/show ... +indio+hem

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

No nie mieli wyjscia, te chusty maja gwarancje.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Uprawnienia umieszczania postów