Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: a jak dziecko chore to używacie wielo w nocy?

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

lilsi -współczuję biegunki u dziewczynek
    u nas jednorazówki (bambusowe ekologiczne) tylko w podróży (od dawna tylko nocą, bo A. odpieluchowany w ciągu dnia gdy miał 20 miesięcy) no i czasem jak wysoka temperatura jest
    jakoś miałam i mam obiekcje zakładania chłopcom tylu warstw materiału + pul, wełna czy polar
    zawsze przy gorączce jąderka zapakowane w taką pieluchę, nawet jeśli była sucha, wydawały mi się bardzo gorące, bałam się, że się przegrzeją
    dlatego wolę dawać w takich sytuacjach jednorazówki

przy rota używaliśmy wielorazówek
    dużo było prania, ale nastawianie na 60 st. załatwiało sprawę, nie mieliśmy żadnych dodatkowych atrakcji
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez araszara Zobacz posta
    u nas jednorazówki (bambusowe ekologiczne) tylko w podróży (od dawna tylko nocą, bo A. odpieluchowany w ciągu dnia gdy miał 20 miesięcy) no i czasem jak wysoka temperatura jest
    jakoś miałam i mam obiekcje zakładania chłopcom tylu warstw materiału + pul, wełna czy polar
    zawsze przy gorączce jąderka zapakowane w taką pieluchę, nawet jeśli była sucha, wydawały mi się bardzo gorące, bałam się, że się przegrzeją
    A to ci dopiero. Przecież temperatura jąderek w wielo to sztandarowy argument ZA wielo W jednorazówkach jeszcze goręcej podobno

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wielo są bardziej przewiewne,niż jednorazówki, i dużo słyszałam o tym,że właśnie w wieli się nie przegrzewają, a w jednorazówkach owszem.
    Na pewno zależy też od tego jakich wielo używamy, co innego kieszonka, a co innego grubsza formowanka i na to otulacz polarowy
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    jak Maciek chory to zawsze jednorazówka - bo zwykle dostaje czopki które zatłusczają baaaardzo (nawet przez papierek) a i często biegunka przy tym więc i odparzenia i tormentalum idzie w ruch.
    a ja nienawidzę tego spierać...
    dziwne, ja też dawałam na gorączkę eferalgan w czopkach. ale nic tam się
    nie tłuściło...
    Nie widzę związku między chorobą a rodzajem pieluch, no chyba żeby sobie trochę pracy odjąć Przez ostatnie chyba 2 miesiące jesteśmy wyłącznie na wielo, co mnie bardzo cieszy.
    Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012

Chustofanka
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez araszara Zobacz posta

przy rota używaliśmy wielorazówek
    dużo było prania, ale nastawianie na 60 st. załatwiało sprawę, nie mieliśmy żadnych dodatkowych atrakcji

To byly dlugie kilka dni z biegunka , ale juz po z czego sie ciesze ale bylo duuuzo prania w reku i pranie po 2 razy....
    A te ekologiczne bambusowe jednorazowe dobrze chlonne na noc?
    Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012

Uprawnienia umieszczania postów