Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: a jak dziecko chore to używacie wielo w nocy?

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie a jak dziecko chore to używacie wielo w nocy?

no właśnie, jak w temacie.... tak się zastanawiam, bo ja jak któryś z dzieciaków ma temperaturę to jednak daję mu jednorazówkę na noc... nie wiem, jakoś wydaje mi się że będzie lepsza niż wielo...a wy?

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

U mnie wielo.

Chusteryczka

Domyślnie

ale lepsza w czym ?

ja na noc używam pampków eko z rosmanna, bo jednak tylko w nich nie ma przesików, a młoda śpi całą noc, to niech pośpi. ale gdyby się budziła, pewnie używałabym wielo, wierzę, że są zdrowsze, a prać lubię

Chustomanka Awatar kista1
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Jeśli myślisz, że małemu wygodniej to tak rób ,
    my na noc też pampki, bo mała śpi z nami i jak są przecieki to muszę całe łóżko przebierać
    Bianka 04-09-2010

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

A co tu zmienia choroba? Chyba tyle, że chory organizm jest jeszcze bardziej wrażliwy na chemię z pampków.
    U nas -choroba, nie choroba - na noc idą dwie grubaśne formowanki pod wełnę Imse vimse, zmieniam koło północy, jak mała się budzi, a ja idę spać. NIGDY nam nic nie przeciekło.

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

kurczę, no wiem, że to irracjonalne jest... a przecież nie nówka jestem w temacie, i jedno też przebieram w nocy, żeby było śmieszniej młodszemu... ale boję się jakoś, że jak mają gorączkę to może im to mokro z pieluchy jak zsiurana mocno jednak trochę zaszkodzić, no nie wiem, że zimno będzie czy jak, sama nie wiem...

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia wska Zobacz posta
    ale lepsza w czym ?

wierzę, że są zdrowsze, a prać lubię
    witaj w klubie matek praczek , ostatnio łapię się na tym, że ciągle

Cytat Zamieszczone przez Anyczka Zobacz posta
    A co tu zmienia choroba? Chyba tyle, że chory organizm jest jeszcze bardziej wrażliwy na chemię z pampków.

w naszym przypadku to na samym początku właśnie choroba Smoka zmobilizowała nas do używania tylko wielo bez względu na okoliczności dnia i nocy i dobrze nam z tym, przy okazji nie musimy "testować" kremów i maści aby pupa była zdrowa i gładka (jak to u niemowlaka być powinna)
    3 Muszkieterów i Mała Księżniczka 20.07.200810.12.2011 24.11.201417.11.2017

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

my non stop wielo, w zdrowiu i w chorobie.
    a zimno... jak zdejmuję zasiuraną pieluchę, to jest cieplutka, więc raczej nie ziębi
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas Mały ciągle chory od stycznia. Na początku przy pierwszym antybiotyku przeszliśmy z wielo na pampki bo mały miał odparzenia. Przy drugim antybiotyku na noc były pampki. A teraz przy któryms z kolei przeziębieniu jedziemy tylko na wielo.

Chusteryczka

Domyślnie

Wielo, temperatura nie przeszkadza pieluszce. Za to jak mieliśmy epizod rota to przez tydzień mieliśmy pampersy- tu bym sie nie podjęła ciągłego prania i gotowania.

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

a ja w ogóle nie pomyślałam o wysokiej gorączce i o tym, że w wielo może to być gorący mokry okład na pupkę, ale mikropolarek powinien rozwiązać problem.
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja przy przeziębieniu młodego używałam wielo ale jak miał rota wirusa to przeszliśmy na jednorazówki-bałam się, że coś z tego wirusa "przeżyje" w wielo mimo wygotowania wielo

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

no ja przy rota też bym wielo nie ryzykowała...chyba faktycznie ten mój lęk jakiś dziwny jest i wiecie co, czuję się jak nówka normalnie, po trzech latach pieluchowania pytam o radę na forum

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

u nas też wielo, ale mała raczej niechorująca jest.
    Przy zębach, przeziębieniu więcej spierania, ale dajemy radę.
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magda&Franio Zobacz posta
    Ja przy przeziębieniu młodego używałam wielo ale jak miał rota wirusa to przeszliśmy na jednorazówki-bałam się, że coś z tego wirusa "przeżyje" w wielo mimo wygotowania wielo
    dokladnie tak dzis u nas jest pierwszy raz od wielu miesiecy na noc pampek ale niestety jest rota wrrr.
    Synek 28.05.2003
    Córunia 09.05.2010
    http://cudanakijuicudawianki.blogspot.com/ jak spędzam wolny czas

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

jak Maciek chory to zawsze jednorazówka - bo zwykle dostaje czopki które zatłusczają baaaardzo (nawet przez papierek) a i często biegunka przy tym więc i odparzenia i tormentalum idzie w ruch.
    a ja nienawidzę tego spierać...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

My po prostu uzywamy wielo, jednorazowki dla nas nie istnieja juz od zeszlych wakacji, kiedy skonczyla sie ostatnia paczka otrzymana od kogos w prezencie Czy słonce, czy deszcz, czy choroba - wielo. Nie mysle rozgraniczajac, choc wczesniej jak zaczynalismy zdarzalo sie. Teraz mam sprawdzone pieluchy na wyjscia/na noc, doszlismy metoda prob i bledow do tego. Panthera nie myslalam tak o tych czopkach, ze zatluszczaja, przy trzydniowce aplikowalam, ale odtluszczam pieluchy co jakis czas i nie widze problemow z nimi. Jak sie biegunka zdarzyla pare razy (ale to raczej taka jednodniowa biegunka tylko), to pralam podwojnie na 60 i już.

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

Ja też używam tylko i wyłącznie wielo (od początku listopada) i nie wyobrażam sobie bez nich życia i jestem uzależniona od prania (mojej kochanej pralki) zwykłe pampersy dla mnie już nie istnieją

Chustonoszka
    Miejscowość
    Mazowsze

Domyślnie

U nas też wielo cały czas, bez względu na stan zdrowia.
    I tez kocham prać te pieluszki i już się marwtię co będzie jak się mały odpieluchuje

Przez ostatni rok raz założyłam jednorazówkę - 2 dni temu jak wylądowaliśmy w szpitalu z zapaleniem krtani - przez kilka godzin przesikał się cały i jeszcze mnie zmoczył, a czerwony zadeczek leczę do dziś, a ten smród z tych pieluch - okropny. Nigdy więcej.

Chustofanka
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

U mnie dziewczynki( obie na raz) mają mega biegunke od wczoraj wieczorem!!! wszytkie pieluchy wielo, już brudne!!! zostały tetry, ale się boje odparzeń Wysłałam męża po jednorazowe szybko do apteki. Co za koszmar! 11 OIA, 10 kieszonek i chyba z 6 formowanek- WSZYTKO do prania w kupeczce - kill me!
    Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012

Uprawnienia umieszczania postów