fajnie, żeście sie jeszcze pod kolor ubrali. jak tych kolorów nie lubie to wy pieknie wygladacie.
A moge wiedziec na jakiej temperaturze pralas i wirowaniu? Dziwna chusta, ale chyba sie zakochalam.
złotowłosa i trzy misie
<3 <3 <3
super!!!!
już się doczekać nie mogę! podobno w Poznaniu już są, jutro będą u mnie
![]()
2 + 7 (2005-2018)
Jejku!!! Śliczna!!!Moje pawiki kochane
Nie wolno wirować?Uch!
Czego się nie robi z miłości![]()
Kamila pięknie wyglądacie
Co do prania...
ja swoje wyprałam w pralce w 40 stopniach z wirowaniem
chusta się jakoś nie obraziła![]()
jest cała i zdrowa!
Ania, mama Zosi ('09) i Zuzi ('11)
Kamila
jak Ci młody z tego sweterka wyrośnie to ja go chcę
Sweterek, nie młodego![]()
Patrze na metki i ta chusta nie jest jakos wybitnie trudna w praniu. Ma identyczna metke jak jim salvia, jima i tych pawi nie mozna suszyc w suszarce bębnowej, ja nawet takiej nie mam.
Moje pawiszcza sie susza, na razie sa mega dlugie 3,99 Po praniu zrobily sie takie gladziutkie.
A ja dzięki tym pawiom zostałam nawrócona na ptaszyska. Platonicznie, niestety. Ale jeszcze kiedyś ich zapróbuję...
Kamila, zdjęcia cudne, chusta dla Was stworzona!
Aga,
mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)
Kamcia cudnie wygladacie![]()
Coach dyplomowany SWPS
Doradca d/s noszenia dzieci w chustach Akademii Noszenia Dzieci
Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
Mam pawiki od trzech dni i coraz bardziej mi się podobają. Są cieńsze od Antracyta w moim odczuciu (jak znajdę czas, to pomierzę i zważę), nitka konopna cieńsza, ale w noszeniu są bardzo wygodne. Bardzo zmiękły po pierwszym praniu, prawie nie straciły na długości i szerokości. Np i dzięki kolorystyce i połyskowi zupełnie nie wyglądają jak narzuta, bardziej w stronę sztuki ludowej.
I jeszcze napiszę, bo może nie wszyscy wiedzą: konopi nie zaleca się prać w proszku, tylko w płynach, ponieważ włókna konopi bardzo rozszerzają się pod wpływem wody i do nich mogą dostawać się cząsteczki proszku, które po wyschnięciu niszczą nitkę.