Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Kangurek - luzy w górnej części, a rodzaj chusty?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar covu
    Miejscowość
    bujam w obłokach ;)

Domyślnie

Też nie lubię kangurka

czy to widać?
    Kangurkowo
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia

Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

Chusteryczka Awatar mamaLiKa
    Miejscowość
    sercem na Ursynowie ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez covu Zobacz posta
    Też nie lubię kangurka

czy to widać?

nie, w ogóle nie widać

Chustofanka Awatar mila_la
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

Mały trzyma główkę bardzo ładnie i to od dłuższego już czasu, ale szczerze mówiąc cały czas nie jestem pewna czy on jeszcze cały czas nie jest za mały na to wiązanie. Czy jego kręgosłup będzie dość dobrze podparty w 2x?
    No cóż, jestem na pewno trochę przewrażliwiona na tym punkcie, bo sama mam problemy z kręgosłupem i bardzo bym nie chciała synkowi zaszkodzić

Gdzieś tu na forum, nie pomnę w którym wątku , znalazłam informację, że z 2x lepiej poczekać nawet do czasu aż dziecko zacznie siadać. To jak to z tym jest? Wystarczy żeby trzymał główkę, czy czekać aż zacznie siadać?

Ah no i próbowaliśmy plecak prosty, ale to był błąd, duży błąd. Dwie próby zakończone porażką Mały się przestraszył, ja się zdenerwowałam, eh... z plecakiem poczekam aż mi się synek bardziej odważny zrobi

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Też nie cierpię kangurka Beznadziejnie się go dociąga, ściska nóżki malucha...
    Próbuj z 2x - niech Ci jeszcze doradczynie potwierdzą...
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chusteryczka Awatar mamaLiKa
    Miejscowość
    sercem na Ursynowie ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mila_la Zobacz posta
    Mały trzyma główkę bardzo ładnie i to od dłuższego już czasu, ale szczerze mówiąc cały czas nie jestem pewna czy on jeszcze cały czas nie jest za mały na to wiązanie. Czy jego kręgosłup będzie dość dobrze podparty w 2x?
    No cóż, jestem na pewno trochę przewrażliwiona na tym punkcie, bo sama mam problemy z kręgosłupem i bardzo bym nie chciała synkowi zaszkodzić

Gdzieś tu na forum, nie pomnę w którym wątku , znalazłam informację, że z 2x lepiej poczekać nawet do czasu aż dziecko zacznie siadać. To jak to z tym jest? Wystarczy żeby trzymał główkę, czy czekać aż zacznie siadać?

Ah no i próbowaliśmy plecak prosty, ale to był błąd, duży błąd. Dwie próby zakończone porażką Mały się przestraszył, ja się zdenerwowałam, eh... z plecakiem poczekam aż mi się synek bardziej odważny zrobi
    Rzeczywiście dla noworodków najlepsza jest kieszonka i kangurek. Jednak jak maluszek,tak jak twój ma już 4 miesiące i trzyma już główkę możesz spokojnie 2X próbować, podstawa to tylko właściwe dociągnięcie (no i oczywiście rączki w środku,do góry dopóki nie zacznie siedzieć).

Z plecakiem prostym ważne jest żebyś ty czuła się pewnie z wkładaniem malucha na plecy. Teoretycznie z 4 miesięcznym dzieckiem mogłabyś już próbować, ale jak się boisz, to możesz jeszcze poczekać do czasu jak będzie siedział i w tedy z pozycji siedzącej (np. z fotela) wkładać na plecy. Gdybyś miała jakąś doradczynię w poblizu to by ci ładnie pokazała jak się szybko i skutecznie wkłada malucha na plecy, wbrew pozorom to nie takie trudne, potrzebne tylko pewne ręce

Uprawnienia umieszczania postów