Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Kangurek - luzy w górnej części, a rodzaj chusty?

Chustomanka Awatar covu
    Miejscowość
    bujam w obłokach ;)

Domyślnie

z wsaszamiem 4-miesięczniaka na plecy to i ja miałam psychologiczną barierę... Bałam się i już. Michalina (moje drugie chustowane dziecko) wylądowała na plecach dopiero jak usiadła... wcześniej zwyczajnie się bałam... Więc nie dziwię się nikomu, kto się boi.

wg mnie 2x, przy porządnym dociągnięciu wymaga tylko trzymania główki, bo nie ma tam materiału bezpośrednio pod karkiem, jak w kangurku czy kieszonce.

a co do kangurka. Próbowałąm z MIchaliną, jak miała 3 miesiące i ni cholery mi nie poszlo. wiła się i prężyła tak, że nie dało się dociągnąć chusty. Stąd uważam, że kangur jest dla dzieci, które widzą mamę, cyca i nic więcej, czyli max do 2 miesięcy. Potem się interesują światem i opanowanie ich w kangurku to nielada wyzwanie

Niemniej, możecie się nie zgodzić.
    Kangurkowo
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia

Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

Chustofanka Awatar mila_la
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez covu Zobacz posta
    a co do kangurka. Próbowałąm z MIchaliną, jak miała 3 miesiące i ni cholery mi nie poszlo. wiła się i prężyła tak, że nie dało się dociągnąć chusty. Stąd uważam, że kangur jest dla dzieci, które widzą mamę, cyca i nic więcej, czyli max do 2 miesięcy. Potem się interesują światem i opanowanie ich w kangurku to nielada wyzwanie

Niemniej, możecie się nie zgodzić.
    O to to właśnie! Do tego wszystkiego kręci mi się Mały na wszystkie strony i to pewnie też nieco utrudnia dokładne dociągnięcie...
    Może rzeczywiście czas na 2x jednak...

Cytat Zamieszczone przez mamaLiKa Zobacz posta
    Rzeczywiście dla noworodków najlepsza jest kieszonka i kangurek. Jednak jak maluszek,tak jak twój ma już 4 miesiące i trzyma już główkę możesz spokojnie 2X próbować, podstawa to tylko właściwe dociągnięcie (no i oczywiście rączki w środku,do góry dopóki nie zacznie siedzieć).

Z plecakiem prostym ważne jest żebyś ty czuła się pewnie z wkładaniem malucha na plecy. Teoretycznie z 4 miesięcznym dzieckiem mogłabyś już próbować, ale jak się boisz, to możesz jeszcze poczekać do czasu jak będzie siedział i w tedy z pozycji siedzącej (np. z fotela) wkładać na plecy. Gdybyś miała jakąś doradczynię w poblizu to by ci ładnie pokazała jak się szybko i skutecznie wkłada malucha na plecy, wbrew pozorom to nie takie trudne, potrzebne tylko pewne ręce
    A te rączki w 2x mają być takie przygięte z przodu jak gdyby w leżeniu na brzuszku, czy mają raczej obejmować mamę?
    Co do tego plecaka, to też tak sobie myślę, że to najpierw ja byłam zestrachana jak nie wiem co i to się Małemu udzieliło

Qrcze, nie chcecie w Helu zorganizować zlotu chustowego?
    Wtedy na pewno miałabym okazję nauczyć się wiązań pod czujnym i wprawnym okiem I to nie jednym

Chustofanka Awatar mila_la
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart Zobacz posta
    bardzo ciężko jest pomóc w wiąznaiu kangura przez internet. jeśli ma rodzić frustrację, to może lepiej popróbować na biodrze, tez kangura. Akurat 4mce to piękny wiek na to!
    Co do kangurka na biodrze, to wydaje mi się, że jak tego z przodu nie umiem, to tego na biodrze już wcale
    Raz próbowałam, to mi strasznie niesymetryczny wyszedł i się martwiłam, że mój maluszek tak krzywo w tej chuście... No a ja ze wzgledu na swoj kregosłup, to też preferuje jednak równo obciążające wiązania

Eh, wiem, że przez internet ciężko się czegoś porządnie nauczyć..., więc jeszcze raz ponawiam propozycję zlotu chustowego w Helu

Chustomanka Awatar covu
    Miejscowość
    bujam w obłokach ;)

Domyślnie

rączki w 2x tak jak w kangurku i w kieszonce, zgięte, ułożone obok buźki dziecka.

Czyli chyba w twojej wersji - tak jak przy leżeniu na brzuszku, jak próbuje dźwigać głowę.
    Kangurkowo
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia

Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mila_la Zobacz posta
    więc jeszcze raz ponawiam propozycję zlotu chustowego w Helu
    ale tam jakies chustonoszki blisko ciebie są - w Wejherowie chyba, czy Rumii

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mila_la Zobacz posta
    Co do kangurka na biodrze, to wydaje mi się, że jak tego z przodu nie umiem, to tego na biodrze już wcale
    a jaką masz instrukcję do chusty?
    paradoksalnie kangur na biodrze bywa dla niektórych prostszy niż kangur brzuchem do brzucha. technika niby podobna ale jednak inna.
    oczywiście koniecznie trzeba nosić naprzemiennie.

Uprawnienia umieszczania postów