Pokaż wyniki od 1 do 20 z 105

Wątek: Nienawidzę chust!

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aksamitka Zobacz posta
    Olik-sprzedaj którąś Od razu ją polubisz
    Opis
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

a ja kocham moje chusty! rewelacyjnie sprawują się jako śliczna zasłonka w pokoju dziecinnym, roleta na drzwiach sypialni i huśtawka.
    jeśli już w czymś noszę to tylko w manduce teraz.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Opis pierwsza klasa

I trochę Cię rozumiem, bo co prawda na kurtkę nie motam, ale i tak czasem mnie trafia jak Młoda wchodzi w tryb pełnej histerii w trakcie motania i w efekcie krawędź spod pupy znajduje się nagle na łopatkach, a ja mam ochotę wyjść... Ale zawsze szybko mija
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chusteryczka Awatar hildegarda
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Niestety rozumiem co przezywasz- jak tylko mnie dopadło takie uczucie, przerzuciłam się na manducę i ponad pół roku tylko manduca w ruchu- było fajnie. Ale jak zamotałam po takim czasie w chustę to miłość wróciła i mam nadzieje rozkwitnie na wiosnę

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

rozglądam sie właśnie za wózkiem, bo również mam dziecko mało współpracujące duuużo za duuużo jak dla mnie ważące (11kg.) które w dodatku potrafi spać ok.2 godz.

starość nie radość a młodość nie wieczność

trzymaj się!!!

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

dlatego nie nosiłam nigdy zimą, chyba że maleństwo z przodu pod kurteczką. wiązanie chusty na kurtce to jakieś nieporozumienie za to nosić latem na plecach - uwielbiam

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

mam tak samo - w zimie nie znosze chust... Pod kurtką fatalnie, na kurtkę fatalnie...

Ale wiosna idzie, mam nadzieję, że będzie lepiej!

Chusteryczka Awatar mamaLiKa
    Miejscowość
    sercem na Ursynowie ;)

Domyślnie

he, he, dwa dni temu właśnie żaliłam się, że ze spaceru nici, bo usiłowałam przez pół godziny polar dla dwojga na dziecko na plecach wcisnąć. Byłam rownie wściekła na siebie, co i na polar i chusty. Z wózkiem już dawno byłybyśmy na dworze Byle do wiosny!!!

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ciekawe, ciekawe... jak to będzie.

aczkolwiek przyznaję - rzeczywiście chusty i zima to był słaby pomysł... w sumie... wózek i zima to też słaby pomysł...

hmm... wniosek z tego chyba taki, że ZIMA TO SŁABY POMYSŁ

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja wczoraj zamotałam siostrzeniczkę (ma 6 tyg) i tak przykro mi sie zrobiło, że moja Zuza juz za duża Tak się fantastycznie nosi takie maleństwo. Moja siostra zobaczyła jak jej zawsze marudząca córeczka uspakaja się w 3 min U CIOCI na rekach. Wieczorem przysłała zdjęcie całkiem udanej pierwszej kieszonki Wcześniej twierdziła, że nie ma kiedy nosic bo mała cały czas marudzi
    Rozumiem, że na kurtkę jest niefajnie, ale ja już nawet po domu nie noszę

Chustoholiczka Awatar stokrotka.a
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

tylu przekleństw moje maleństwo nie usłyszało chyba nigdy kiedy to:
    matka szybko powróciła do domu ze spaceru - a dzieć śpi - więc ona korzystając z okazji szybko do toalety,dzielnie oddając mocz na długie ogony,nieznośnie majdające się we wnętrzu muszli klozetowej

a zimą TYLKO pod kurtkę vel polar - ale i tak się ucioram jak dzika świnka - obiecując sobie "następnym razem biorę wózek"

zawsze się zastanawiam jak organizują sobie wyjście mamy większej ilości dzieci np <3
    bo moje wyjście wygląda tragicznie,zawsze kataklizm i tornado,wszędzie rozrzucone rzeczy - a najgorzej jak łapię już za klamkę i jedna nogą na cudownym spacerze....i
    "Gdzie są KLUCZE?!!"
    Ostatnio edytowane przez stokrotka.a ; 08-03-2012 o 16:15
    Sara. 23.01.2008 Lena. 15.11.2010 Laura. 1.08.2013
    http://jogazycia.pl/harmonogram-zajec/

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Olik, cudny opis! Też przeklinałam nie raz i nie dwa - i nie tylko zimą! Ubiegłego lata prawie padłam w drodze - żar lał się z nieba, a ja przedzierałam się przez miasto w poszukiwaniu oddziału mojego banku. Miłosz na plecach i nie kwapił się do spania, więc w każdej chwili groził mi dodatkowo lament z jego strony, bo on do cierpliwych nigdy nie należał. Oczywiście ta chwila nadejść musiała, więc i karmienie w drodze miało wtedy miejsce, a do tego powtórne motanie z wrzeszczącym dzieckiem na plecach. Ale najbardziej chciało mi się śmiać, kiedy panie w banku z zaciekawieniem i sympatią w oczach zapytały, czy fajne jest takie noszenie i czy nie jest mi ciężko. Na to ja z całkiem szczerym uśmiechem: "jest rewelacyjnie i wszystkim polecam!"

A na zmęczenie wiązaniem chusty, do której zwyczajnie nie zawsze miałam siłę, serwowałam sobie zwykle odskocznię w postaci MT. Też je bardzo lubię.

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Ja tez dzis chusty nienawidze...
    wszystko mnie boli... ramiona odpadaja. Moj klocek ma niecale 5 mcy a wazy prawie 10 kg.
    Nie mam juz sily go motac i targac, Pocieszcie...
    Ostatnio edytowane przez ola23 ; 13-03-2012 o 21:01

Chusteryczka Awatar mimka
    Miejscowość
    Francja póki co...

Domyślnie

eee miałam tak. teraz już się tak strasznie nie wkurzam, ale za KAŻDE zamotanie kończę 'autostwierdzeniem': Mistrzyni niedociągania.
    no nie umiem dociągać!!!
    Cytat Zamieszczone przez alifi Zobacz posta
    - zablokować sobie krążenie krwi w kończynach dolnych za pomocą dziecka śpiącego na plecach (co właśnie robię, siedząc przy kompie i drętwiejąc)
    - korzystać z toalety (w domu!) z dzieckiem na plecach i pomstować w myślach, ze sama sobie zgotowałam ten los, wdając się w chustonoszenie
    ..ad pierwszy "-": lub za pomocą kiepskiego dociągnięcia
    ..ad drugi "-": z dzieckiem na plecach (oby) lub w kieszonce (o rety!) pupę starszaka wycierać...

Cytat Zamieszczone przez kasia wska Zobacz posta
    przy trzecim człowiek ma dość i wreszcie przerzuca się na nosidła
    dokładnie dziś marzyłam, by mała już siedziała i bym mogła w mt wrzucać..

Cytat Zamieszczone przez alifi Zobacz posta
    człowiek o dziwnym kształcie, z dodatkową głową wyrastającą z klatki piersiowej wzbudza niezdrowe zainteresowanie.

(tylko ten pieprz mi do Ciebie nie pasuje. to chyba przed zwierzyną leśną?)

Pat007,
    a MaM dobrze Wam służy? MaM nadzieję
    Ostatnio edytowane przez mimka ; 14-03-2012 o 00:49

Uprawnienia umieszczania postów