Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: plecak w chuście + kurtka dla dwojga - jak to ugryć??

Widok wątkowy

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie plecak w chuście + kurtka dla dwojga - jak to ugryć??

Ano mam dymelat i rad doświadczonych w używaniu ubrań dla dwojga a noszeniu na plecach mi trzeba.

Wiem, że powinno się wrzucić dziecko w chuście na plecy, a potem jak peleryne zarzucić kurtke, ale u nas nie ma takiej opcji. Próbowałam już kilka razy, dziecko nic nie widzi, ja nie mogę trafić dziurą na głowę dziecka, Tolka obrywa suwakami lub kapturem w twarz, wszystko kończy się wrzaskiem, płaczem i histerią (dziecko 2 lata i 3mc) W najlepszym razie Tola wyciąga ręce prze dziurę i efekt też nie jest taki jak chce. Z pomocy drugiej osoby skorzystać nie mogę, głupio mi zaczepiać obcych na ulicy na obczyźnie, chce być samowystarczalna.

W manduce nie mam problemu, bo wymyśliłam, że najpierw zakładam dziecku kurtkę dla dwojga a potem wrzucam je na plecy, podwijam kurtke, zakładam manduce, opuszczam kurtkę i wciskam ręcę - dajemy jakoś radę. Próbowałam tak z chustą, ale kurtka mi przeszkadza w dobrym dociągnięciu i zaraz mi plecy odpadają, bo mam co nosić - 14kg już bankowo.

Macie jakieś wypracowane sprytne, niekonwencjonalne pomysły?? moje chusty obrastają kurzem a nie wiem ile jeszcze moje plecy poniosą i czy dotrwam do wiosny...
    Ostatnio edytowane przez wrapsodia ; 01-02-2011 o 12:08
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów