instrukcję noszę ze sobą z natki, za jakiś czas będę miała didkową, a do czego warto sięgnąć jeśli chodzi o literaturę?
instrukcję noszę ze sobą z natki, za jakiś czas będę miała didkową, a do czego warto sięgnąć jeśli chodzi o literaturę?
np Noś swoje dziecko
serie Rodzicielstwo bliskości Claude Didierjean-Jouveau
i wogóle z forumowej biblio możesz wybrac ciekawe pozycje
http://chusty.info/forum/showthread.php?t=15766
Ostatnio edytowane przez dankin-82 ; 06-03-2012 o 17:23
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
- mniej płaczu z powodu kolek bo nosząc masuje się brzuszek
- może napomknąć o niedorozwoju bioderek,że noszenie wspomaga "rehabilitację"
- jak mówisz o pozycjach wspominasz o absolutnym nie noszeniu przodem do świata?
Witaj - trochę jakbym czytała o sobie![]()
Plan pogadanko-prezentacji dla mnie ok - tylko jeszcze napisz ile to jest tych "kilka wiązań" i jakie
Ja jeszcze oprócz instrukcji różnych (warto dodać, że są lepsze i gorsze tudzież w internecie - są bardzo różne jakościowo...) zabierałam ulotki wydrukowane ze stron Klubu Kangura , kalendarz ze zdjęciami chustowymi no i chusty puszczam w obieg w czasie mówienia żaby sobie pomacać można było.
Warto powiedzieć gdzie można znaleźć dodatkowe info, gdzie i jaką chustę kupić (tak z grubsza oczywiście cechy "dobrej chusty") i koniecznie że w razie problemów zdrowotnych najpierw zielone światło od lekarza/fizjoterapeuty, może info o tym że cały świat nosi, że w Polsce była tradycja noszenia i jak się popyta babcie to może i co opowiedzą...
Edit -aaa! o innych zastosowaniach chusty - do osłonięcia się od gapiów w czasie karmienia, kocyk, zasłonka samochodowa, hamak etc etc...
A myślałaś nad zrobieniem kursu na doradcę?
Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 06-03-2012 o 20:23
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Zaczynamy od zdjęć z rzutnika z wątku o chustach świata, potem o zaletach noszenia (płacz, kolki, wspieranie rozwoju społecznego i fizycznego-stymulacja błędnika) zdjecia róznych wiazań, w czy można a w czym absolutie nie powinno sie nosici pozycja prawidłowa a potem częśc praktyczna - nauka kieszonki